Emirates en Jetstar lanceren nieuwe codeshare en frequent flyer samenwerking

Emirates en Jetstar hebben een nieuwe overeenkomst aangekondigd. Voor Emirates passagiers worden door deze samenwerking vele nieuwe bestemmingen in Australië, Nieuw Zeeland en zuidoost Azië bereikbaar.

EKJQ

De Emirates vluchtcode zal worden toegepast op verschillende Jetstar Airways routes in Australië en Nieuw Zeeland en Jetstar Asia. Door deze samenwerking komen er 27 nieuwe routes en 6 nieuwe bestemmingen bij voor passagiers, met onder andere Bali in Indonesië, Hamilton Island in Australië, Dunedin in Nieuw Zeeland en Siem Reap in Cambodja*.

Leden van het frequent flyer programma Skywards zullen de mogelijkheid hebben om Miles te verdienen tijdens vluchten op Jetstar routes met een Emirates vluchtcode. Ook kunnen de Miles gebruikt worden om reward vluchten te boeken op alle door Jetstar uitgevoerde routes**.

Deze nieuwe overeenkomst tussen Emirates en Jetstar biedt onze passagiers zoveel nieuwe voordelen, waaronder nieuwe routes naar bestemmingen die momenteel geen deel uitmaken van het Emirates netwerk. De link tussen Emirates en Jetstar is ook fantastisch nieuws voor onze Emirates Skywards leden, omdat het ze nog meer mogelijkheden geeft om Miles te gebruiken en nieuwe landen en culturen te ontdekken.

Aldus Adnan Kazim, Emirates’ Divisional Senior Vice President, Planning, Aeropolitical & Industry Affairs.

Deze samenwerking zorgt ervoor dat ons uitgebreide netwerk in de Pacific, bestaande uit enkele van de meest populaire zon bestemmingen toegankelijk worden voor passagiers van over de hele wereld die met Emirates vliegen.

Aldus Lisa Brock, Jetstar Group Chief Commercial Officer.

 

 

De codeshare samenwerking bevat zeven binnenlandse routes in Australië, dit komt bij de 50 codeshare routes van Emirates met Qantas. Ook zijn er vier nieuwe routes in Nieuw Zeeland, zes nieuwe routes tussen Australië en Nieuw Zeeland en tien internationale routes vanuit Singapore naar Indonesië, Cambodja, Vietnam, Maleisië, Thailand en Hong Kong.

De Emirates/Jetstar codeshare tickets kunnen vanaf 13 februari 2014 worden geboekt voor reizen vanaf 6 april 2014. Emirates frequent flyers kunnen vanaf 1 maart 2014 hun gespaarde punten inruilen voor vluchten.

* Onder voorbehoud van definitieve goedkeuring
** Jetair Pacific vluchten uitgesloten

Comments are closed.