Australië

Australië, het continent aan de andere kant van de wereld, is een unieke vakantiebestemming. Het heeft werkelijk van alles te bieden. De zon voorziet dit land vol contrasten van het mooiste licht: dieprode Outback, goudkleurige stranden, diepblauwe oceanen met bontgekleurde koralen en een felgroen regenwoud.
australië-cheaptickets-groene-vliegreizigers-green-seat-co2-compensatie

Blijf op de hoogte van Australië met onze inspirerende nieuwsbrief!

Reizen naar Australië

Bezoekers die verwachten ’s avonds een opera in Sydney te mogen beluisteren om vervolgens de volgende dag kennis te maken met Crocodile Dundee komen hier wellicht bedrogen uit. Australië; een land vol verrassingen, avontuur en onvergetelijke ervaringen!

Sydney

Als je aan Australië denkt, dan denk je gelijk aan Sydney, de belangrijkste stad van de staat New South Wales gelegen aan de zuidoostkust van Australië. Voor velen is Sydney de eerste kennismaking met Australië en na zo’n lange vlucht stelt dat zeker niet teleur. Sydney is de ideale plaats om een aantal dagen te vertoeven. Het is een stad met tal van bezienswaardigheden zoals het Opera House en de Harbour Bridge (de twee iconen van de stad), de historische wijk The Rocks en het surfstrand Bondi Beach. Samen met de vele winkelcentra, parken, musea en restaurants maakt dit Sydney tot een dynamische en bruisende wereldstad.

Australië: altijd verrassend!

Voel je één met de Australiër en eet heerlijke verse vis of probeer kangoeroe of emu. Lokale specialiteiten zijn altijd de beste keus die je kunt maken. Proef het ijskoude bier en laat je verrassen door de uitstekende Australische wijnen. Wist je trouwens dat je geen rondspringende kangoeroes in steden zult aantreffen, het niet altijd zonnig en heet is in Australië en last but not least, dat het land de oudste cultuur ter wereld bezit?

Surfen in Australië

Van Manly tot Murwillumbah tot MargaretRiver; in Australië vindt u veel gezellige kustplaatsjes waar u kunt leren surfen. Bij speciale surfscholen en surfkampen kunt u terecht voor surflessen, gekwalificeerde surfinstructeurs leren je binnen no-time de golven te trotseren. Het enige dat u mee moet nemen naar een les is zwemkleding, een goede dosis humor, en een beetje doorzettingsvermogen, en voor u het weet staat u met beide benen stevig op u board. Voor meer informatie over surfscholen kunt u terecht bij het verkeersbureau van Australië.

Snorkelen bij Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef in Queensland zit vol met prachtige gekleurde vissen en koralen. Ontdek het onderwaterleven tijdens een boottochtje op de catamaran, of maak een trip naar het rif onder leiding van een duikinstructeur. Wilt u het extra spannend maken, ga dan met een georganiseerde groep duiken bij een scheepswrak.

 

 

Wandelen door de Outback

Als u uzelf wilt terug trekken in de Outback van Australië, kies dan voor de Larapinta Trail in the Northern Territory. Hier krijgt u een goed beeld van de kracht van de natuur, die door de jaren heen het landschap van het historische Australië heeft gevormd. Ook krijgt u inzicht in het spirituele leven van de Aboriginals en hun leefgebied in het Red Centre. Maak een volledige trektocht van 23-dagen over de paden van het Eest MacDonnell Range ten westen van Alice Springs, en laat u betoveren.

Camperhuur in Australië

Australië is bij uitstek geschikt om per camper te verkennen. Veel mensen huren een camper in bijvoorbeeld Sydney, Melbourne of Brisbane om 2, 3 of zelfs 4 weken of langer met een camper door Australië te reizen. Campers zijn er in alle soorten en maten. Voor 2 personen, maar ook voor 4 personen om met het hele gezin Australië te verkennen zoals jij dat wilt. Bekijk het aanbod campers bij de Nederlandse aanbieders.

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV’s in Australië