Thailand

In Zuid-Oost Azië ligt Thailand. Dankzij de gastvrije en altijd vriendelijke bevolking, wordt het land ook wel ‘Het land van de glimlach’ genoemd. Thailand is een land met cultuur, gastronomie en natuurlijke rijkdom. Hierdoor heeft het land voor ieder wat wils te bieden. In het noorden liggen de prachtige sawa’s, de rijstvelden, en in het zuiden de bekende vakantie-eilanden. Laat je verrassen en bezoek het land van de glimlach!

Bangkok

Bangkok ,de hoofdstad van Thailand, ligt in Centraal-Thailand. De stad heeft een groot aanbod aan bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden

Thailand zit vol verborgen schatten. Door de vele tempels, beelden, kunstwerken en markten zal je niet uitgekeken raken tijdens een vakantie in Thailand.

Eten en drinken

In Thailand worden de hele dag door kleine maaltijden genuttigd, bij de vele eettentjes en kraampjes die op elke hoek van de straat te vinden zijn.

Isaan

Vind alle informatie over de regio Isaan in het Noordoosten van Thailand. Neem contact op met VVV Isaan en contact informatie.

Kunst en cultuur

Naast alle beelden en tempels die je kunt bezoeken in Thailand, is een museum bezoek een leuke afwisseling.

Overnachten

In Thailand heb je keuze uit ontzettend veel hotels, hostels en appartementen. Hotels in Thailand zijn vaak echte paradijsjes en lijken eerder op een paleis dan een hotel.

Sport en Vrije tijd

Thailand biedt goede mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Er is voor ieder wat wils! Van golfen bij sjieke country clubs tot avontuurlijke trekkings in de Thaise jungle.

Eten in Thailand

Uit eten in Thailand gaat anders dan in het westen. In Thailand worden de hele dag door kleine maaltijden genuttigd, bij de vele eettentjes en kraampjes die op elke hoek van de straat te vinden zijn. Lees onze tips voor eten in Thailand.

Night Market Chiang Mai ©Elbrich Verschuren

Tempel Wat Arun ©Elbrich Verschuren

Rondleidingen in Thailand

Hoewel op elke hoek van de straat wel een Thai staat die je alles over zijn of haar land zou willen vertellen, is een rondleiding altijd nog de leukste manier om iets over dit prachtige land te weten te komen. In de meeste steden kan je langs de oevers van rivieren overal wel een boottocht regelen en een fiets huren kan ook op elke hoek van de straat. Spreek wel goed prijzen en tijden af voordat je met een rondleiding mee gaat. Tip: Vaak heeft jouw hotel al leuke aanbiedingen of afspraken met bepaalde gidsen of boottochtbedrijven. Ga voor informatie naar de receptie van het hotel en vraag wat de mogelijkheden zijn.

Chiang Mai – Wanneer je in Chiang Mai bent, is het zeker een aanrader om een kookworkshop te doen. Leer van een Thaise kok hoe je de meest ingewikkelde Thaise delicatessen in elkaar kunt flansen. Ook een aanrader in deze stad is om een olifantentocht of een trektocht te maken. Deze rondleidingen, workshops of tochten kun je allemaal bij de receptie van het hotel regelen.

Fietstocht in Bangkok – Voor de leukste fietstocht in Bangkok kun je terecht bij de Nederlander Co van Kessel. Deze fietsfanaat verzorgt unieke fietstochten in en rondom Bangkok. Een Engelssprekende Thaise gids fietst met je mee en kan je alles vertellen over de route en de plaatsen die je bezoekt. Wat leuk is aan deze fietstochten is dat je net iets meer ziet dan tijdens andere fietstochten, omdat de gidsen van Co je meenemen buiten Bangkok en laten zien wat het echte Thailand is.

 

De leukste hotspots in Bangkok in een Insider Travel Guide

Download hem hier gratis. Alleen vandaag ontvang je de Bangkok reisgids gratis in je e-mail.

 

 

Longtailboat – Een boottocht is in Bangkok ook zeker een aanrader. Stap bijvoorbeeld in een van de vele Longtailboten aan de oever van de Chao Phraya. Spreek een tijd af met de kapitein van de boot en laat je langs de mooiste plekken van Bangkok varen. Tip: Stap na een boottocht uit bij China Town en wandel door deze imposante en unieke wijk van Bangkok.

Boottocht Chao Praya Rivier ©Elbrich Verschuren

Fietstocht op Ka Chao in Bangkok – Als je een dag wilt ontsnappen aan de drukte in Bangkok dan raden wij een fietstocht op het Ka Chao schiereiland aan. Dit schiereiland in de Chao Praya river ligt op slechts vijf minuten varen van het zakendistrict van Bangkok. De Amerikaan Paul Mueller organiseert sinds enkele jaren fietstochten op Ka Chao waarbij je op goede fietspaden het prachtige groene gebied verkent. Je komt langs dorpjes, tempels en zelfs een drijvende markt. Je kunt hem emailen op mad_mueller@yahoo.com

Fietspad Ka Chao. ©Manouk.

Fietspad Ka Chao

Musea in Thailand

Naast alle beelden en tempels die je kunt bezoeken in Thailand, is een museum bezoek een leuke afwisseling. Niet alleen om cultuur te snuiven, maar de aangename airconditioning kan verkoeling bieden tijdens een warme dag.

Blijf op de hoogte van Thailand

Blijf op de hoogte van Thailand met onze gratis nieuwsbrief!

5 Tips van het verkeersbureau van Thailand

Om jouw verblijf in Thailand goed te laten verlopen, geeft het verkeersbureau je de volgende vijf tips

  • Op Booking.com vind je voordelige en goede hotels in Thailand
  • in Thailand is de lokale valuta Bath (THB). Bestel voordat je op vakantie gaat bij het TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Thailand.
  • Als je de weg kwijt bent, kan je beter niet de weg vragen aan een Thai. Niet omdat Thaise mensen geen goed richtingsgevoel hebben, maar omdat ze gewoon écht geen nee willen verkopen en je dus nog liever de verkeerde kant uit zullen sturen dan zeggen dat ze de weg niet weten.
  • Nog een laatste tip: ‘Je kan als man in een aantal gebieden beter niet alleen over straat lopen. Je kan in de drukke straten zo mee een pand ingetrokken worden door opdringerige gogo-girls.

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Thailand om in de vakantiestemming te komen!

Reizen en vliegtickets naar Thailand

Jouw vakantie naar Thailand begint natuurlijk met de reis er naartoe. De vliegreis vanuit Schiphol naar Bangkok duurt ongeveer 10 uur. Vanuit Schiphol gaat elke dag een vlucht naar Bangkok. Vanuit Düsseldorf kun je vaak voordelige vluchten boeken. Je kunt uit verschillende luchtvaartmaatschappijen kiezen die je naar deze exotische bestemming brengen. Wanneer je met Emirates vliegt, kan je uit een ruime keuze aan vluchten kiezen die bestemmingen hebben door heel Thailand. De vlucht van Schiphol naar Bangkok duurt iets minder dan 11 uur. Houd wel rekening met het tijdsverschil in Thailand. Vanaf Schiphol vliegt KLM meerdere keren per week naar Bangkok of Phuket.

Beste tijd om te reizen naar Thailand

Wanneer je naar Thailand op vakantie wilt, kan je het best tussen november en februari naar het Oosten afreizen. Het toeristenseizoen valt in deze periode, dit is de droge tijd in Thailand. De regentijd begint rond mei en duurt tot en met september. Hoewel de temperaturen tussen november en februari gemiddeld iets lager liggen dan de rest van het jaar, is Thailand het hele jaar goed te bereizen. De gemiddelde temperatuur door het jaar heen ligt rond de 30°C.

Paspoort en visum tips voor Thailand

Om vooraf een Thailand visum aan te vragen kun je het beste contact opnemen met een gespecialiseerd bureau. Zij zorgen voor een foutloze aanvraag zodat het visum voor Thailand niet afgewezen wordt en je direct van je vakantie kunt genieten.

  • 30 Dagen Visum: Wanneer je als Nederlander naar Thailand op vakantie gaat, heb je ten eerste je paspoort nodig. Daarnaast kun je met een Nederlands (of Belgisch) paspoort maximaal 30 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven. De datum van aankomst en datum van vertrek moet je meerekenen in deze 30 dagen. Wanneer je aankomt in Thailand krijg je automatisch een gratis ‘Tourist Visum On Arrival’ stempel in je paspoort. Tip: Je paspoort moet bij vertrek uit Thailand nog ten minste 6 maanden geldig zijn. Verlaat je Thailand binnen deze termijn, dan kun je weer terug keren naar Thailand. Je krijgt dan opnieuw een stempel voor 30 dagen. Doe je dat over land of met een boot, dan geldt dat maar voor 15 dagen. Je kunt dit maar 1 keer per jaar doen. Je kunt ook in Thailand een keer verlening aanvragen voor 30 extra dagen bij een kantoor van de Immigration.
  • 15-Dagen Visum: Wanneer je Thailand via een buurland binnenkomt, en dus niet vanuit het vliegtuig, is je Tourist Visum maar 15 dagen geldig.
  • 60-Dagen Visum: Wil je langer dan 30 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven? Dan kan je een 60-dagen visum aanvragen bij de Thaise Ambassade. Dit kun je alleen digitaal aanvragen dis niet bij de Ambassade in Den Haag of bij het Thaise Consultaat in Amsterdam. Dit visum dien je uiterlijk 2 weken voor vertrek aan te vragen. Belangrijk is dat je beschikt over een retourticket tijdens de periode van de geldigheid van het visum. Vind je dat te lastig? Schakel dan een visumbureau in, zij nemen dit lastige werk uit handen.

Let op: vanaf 1 juni 2023 betaalt elke toerist 300 baht per persoon bij aankomst in Thailand.

Gezond op reis

Reis je naar Thailand, dan raden wij je aan om vooraf te informeren of je inentingen nodig hebt. Je kunt hier tevens nagaan of je zorgverzekeraar deze vaccinaties vergoedt.

Vaccinaties voor Thailand

Als je gaat reizen naar Thailand is het verstandig om je te laten voorlichten over inentingen. Volgens het LCR zijn bepaalde vaccinaties aanbevolen voor Thailand zoals Hepatitis A en DTP. Maak een afspraak via ThuisVaccinatie.nl voor een consult en vaccinatie aan huis. COVID-vacinatie. Voor Thailand is een bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID noodzakelijk. De laatste prik dient uiterlijk 14 dagen voor binnenkomst gezet te zijn.

vaccinatie-op-reis-logo

 

Verkeersbureau van Thailand

Tourism Authority of Thailand

Brouwersgracht 266
1013 HG Amsterdam
Nederland
Telefoon: +31204232882

Neem contact op met Tourism Authority of Thailand (TAT)

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandse tips over Thailand ontvangen*

Kaart van Thailand

[google-maps width=574 height=400]