Indonesië

De republiek Indonesië gelegen in Zuidoost-Azië, bestaat uit meer dan 13.000 eilanden. Indonesië bestaat uit een diversiteit aan landschappen van tropische regenwouden, bergketens tot savannelandschappen. De grootste eilanden op Indonesië zijn Kalimantan, Borneo, Sumatra, Irian Jaya, Nieuw-Guinea, Sulawesi en Java. 85% van de bevolking op Indonesië is islamitisch. Indonesië is een land van cultuur. De eilanden kennen veel verschillende gebruiken, tradities en rituelen.

Foto: Harmke Kraak

 

Kijk hier of je een PCR test nodig hebt voor Indonesië

Door het opgeven van je e-mailadres zal onze collega Eva je binnen 5 minuten een e-mail sturen met meer informatie over de PCR of anti-geen test, die nog verplicht kan zijn is als je naar Indonesië wilt reizen.

 

In de e-mail vind je ook terug wat de kosten zijn van een test voor Indonesië. Ook geeft Eva jou het meest actuele reisadvies door van de Nederlandse Overheid en wat je moet doen als je al (gedeeltelijk) gevaccineerd bent.

 

 

Bali

Het toeristische eiland Bali heeft mooie stranden, maar Bali heeft meer te bieden. De eeuwenoude cultuur, de Hindoetempels en de vele goden die aanbeden worden maken Bali tot een eiland dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Java

Wat erg leuk is voor de Nederlander is op Java de koloniale invloed nog duidelijk te merken is. Vandaar dat Java door veel Nederlanders ‘Het oude Nederlands Indië’ word genoemd. Jakarta is de hoofdstad van Indonesië met 12 miljoen inwoners en bevindt zich op het eiland Java. Ondanks de drukte en de luchtvervuiling, die erg aanwezig is in de stad, heeft Jakarta nog wel een aantal interessante bezienswaardigheden:

 

 

Taman Fatahillah. Op dit plein ligt het oud Hollandse stadhuis dat in 1626 is gebouwd. Vandaag de dag is het Jakarta museum er gevestigd, Museum Kota. Tegenover het stadhuis bevindt zich het oud Portugees kanon, Si Jagur, wat een vruchtbaarheidssymbool is. Een andere reden om Jakarta te bezoeken is de oude haven, Sunda Kelapa genaamd. Leuk om te zien zijn de Buginese Schoeners die hun handelswaar verkopen.

Sumatra

Sumatra heeft een mooi gevarieerd landschap met bergketens, valleien, meren en vulkanen. Vroeger was Sumatra één tropisch regenwoud. Tegenwoordig is de natuur op Sumatra door onder andere landbouw ingeslonken. Op Sumatra vind je veel nationale parken, zoals Gunug Leuser National Park met orang-oetans, tijgers, olifanten en noem maar op. Tevens bevindt zich op Sumatra het grootste meer van Zuidoost-Azië. Een jungle tour is een absolute ‘must’ in een van de parken.

Dit zijn enkele eilanden van Indonesië. Je komt ogen te kort als u Indonesië bezoekt. De gevarieerde natuur, de verschillende tradities en het lekkere eten nodigen je uit om Indonesië te bezoeken!

Reviews lezen over Indonesië

  • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Bali.

Gezond op reis

Reis je naar Indonesië, dan raden wij je aan om vooraf te informeren of je inentingen nodig hebt. Je kunt vaak ook kijken of jouw zorgverzekeraar deze vaccinaties vergoedt.

Vaccinaties voor Indonesië

Als je gaat reizen naar Indonesië is het verstandig om je te laten voorlichten over inentingen. Volgens het LCR zijn bepaalde vaccinaties aanbevolen voor Indonesië zoals DTP en Hepatitis A. Maak een afspraak via ThuisVaccinatie.nl voor een consult en vaccinatie aan huis.
vaccinatie-op-reis-logo

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Indonesië

Verkeersbureau Indonesië

Postbus 594
1250 AN Laren
Nederland
Telefoon: +31-20-6705211


Twitter: twitter.com/indtravel
Facebook: www.facebook.com/IndonesiaTravelNL
YouTube: youtube.com/c/indonesiatravel
Instagram: instagram.com/wonderfulindonesia
TikTok: tiktok.com/@indonesia.travel

 

Neem contact op met VVV Indonesië

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!
  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Indonesië

Route

Jouw locatie: