Indonesië

De republiek Indonesië gelegen in Zuidoost-Azië, bestaat uit meer dan 13.000 eilanden. Indonesië bestaat uit een diversiteit aan landschappen van tropische regenwouden, bergketens tot savannelandschappen. De grootste eilanden op Indonesië zijn Kalimantan, Borneo, Sumatra, Irian Jaya, Nieuw-Guinea, Sulawesi en Java. 85% van de bevolking op Indonesië is islamitisch. Indonesië is een land van cultuur. De eilanden kennen veel verschillende gebruiken, tradities en rituelen.

Foto: Harmke Kraak

Bali

Het toeristische eiland Bali heeft mooie stranden, maar Bali heeft meer te bieden. De eeuwenoude cultuur, de Hindoetempels en de vele goden die aanbeden worden maken Bali tot een eiland dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Java

Wat erg leuk is voor de Nederlander is op Java de koloniale invloed nog duidelijk te merken is. Vandaar dat Java door veel Nederlanders ‘Het oude Nederlands Indië’ word genoemd. Jakarta is de hoofdstad van Indonesië met 12 miljoen inwoners en bevindt zich op het eiland Java. Ondanks de drukte en de luchtvervuiling, die erg aanwezig is in de stad, heeft Jakarta nog wel een aantal interessante bezienswaardigheden:
Taman Fatahillah. Op dit plein ligt het oud Hollandse stadhuis dat in 1626 is gebouwd. Vandaag de dag is het Jakarta museum er gevestigd, Museum Kota. Tegenover het stadhuis bevindt zich het oud Portugees kanon, Si Jagur, wat een vruchtbaarheidssymbool is.
Een andere reden om Jakarta te bezoeken is de oude haven, Sunda Kelapa genaamd. Leuk om te zien zijn de Buginese Schoeners die hun handelswaar verkopen.

Sumatra

Sumatra heeft een mooi gevarieerd landschap met bergketens, valleien, meren en vulkanen. Vroeger was Sumatra één tropisch regenwoud. Tegenwoordig is de natuur op Sumatra door onder andere landbouw ingeslonken. Op Sumatra vind je veel nationale parken, zoals Gunug Leuser National Park met orang-oetans, tijgers, olifanten en noem maar op. Tevens bevindt zich op Sumatra het grootste meer van Zuidoost-Azië. Een jungle tour is een absolute ‘must’ in een van de parken.

Dit zijn enkele eilanden van Indonesië. U komt ogen te kort als u Indonesië bezoekt. De gevarieerde natuur, de verschillende tradities en het lekkere eten nodigen u uit om Indonesië te bezoeken!

Reviews lezen over Indonesië

 • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Bali.
 • Gezond op reis

  Reist u naar Indonesië, dan raden wij u aan om vooraf te informeren of u inentingen nodig heeft. U kunt vaak ook kijken of uw zorgverzekeraar deze vaccinaties vergoedt.

  Vaccinaties voor Indonesië

  Als je gaat reizen naar Indonesië is het verstandig om je te laten voorlichten over inentingen. Volgens het LCR zijn bepaalde vaccinaties aanbevolen voor Indonesië zoals DTP en Hepatitis A. Maak een afspraak via ThuisVaccinatie.nl voor een consult en vaccinatie aan huis.
  vaccinatie-op-reis-logo

  Verkeersbureau van Indonesië

  Verkeersbureau Indonesië

  Nederland
  Telefoon: +31-20-6705211
  E-mail: cu@tourismmarketingconcepts.com

  email adres cu@tourismmarketingconcepts.com
  website adres www.toerisme-indonesie.nl
  twitter
  Facebook: www.facebook.com/wonderfulindonesiaNL

  Kaart van Indonesië

  Route

  Jouw locatie: