Hongkong

Bij het verkeersbureau van Hongkong kunt u terecht voor alle informatie over Hongkong. Kiest u Hongkong voor een langer verblijf, of is Hongkong de plaats waar u een stopover heeft? Informeer dan bij de VVV van Hongkong naar de mogelijkheden om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Verkeersbureaus.info geeft u vast wat tips:

Reizen naar HongKong

Hongkong bestaat uit meer dan 200 eilanden in de Zuid-Chinese zee, waaronder Hongkong Island, Kowloon en Lantau. Hongkong is een belangrijke stop over voor diverse luchtvaartmaatschappijen. Vanuit Europa is het ongeveer 11 uur vliegen naar Hongkong, als je nog door moet vliegen naar een andere bestemming, is Hongkong de ideale plek om een of meer nachten uit te rusten.

Vervoer in Hongkong

Hongkong heeft een uitgebreid openbaar vervoer netwerk. De MTR bereikt met 10 lijnen alle delen van Hongkong. Daarnaast is er een uitgebreid netwerk van lijnbussen, tourbussen, trams en veerboten. De Peak Tram biedt een leuke route naar The Peak.Op de website van de VVV van Hongkong is alle informatie te vinden.

Bezienwaardigheden in Hongkong

De bekendste bezienswaardigheden van Hongkong zijn ongetwijfeld Victoria Harbor, waar je ’s avonds kunt genieten van de spectaculaire “Symphony of lights show” en the Giant Buddha, het gigantische bronzen Buddha beeld op het eiland Lantau. Maar Hongkong heeft nog veel meer bezienswaardigheden, zoals “The Peak”, met zijn fantastische uitzicht over Hongkong, de haven en de bergen achter de stad. Bij het verkeersbureau van Hongkong vindt u alle informatie over deze, en vele andere bezienswaardigheden.

Disneyland Hongkong

Voor de liefhebbers kan een bezoek aan Disneyland natuurlijk niet ontbreken. Bezoek Mainstreet USA, Tomorrowland, Fantasyland, Toy Story land en Adventureland, en vergeet dat je in Hongkong bent. Disneyland Hongkong ligt op Lantau, het grootste eiland van Hongkong en is met het uitgebreide transport netwerk in Hongkong gemakkelijk te bereiken.

Hotels in HongKong

Verblijven in Hongkong kan uiteraard in een van de vele luxe hotels, die bekend staan als de beste ter wereld. Daarnaast is er een ruime keuze aan budgethotels en pensions, die, ondanks de prijs, meestal toch voorzien zijn van douche en toilet en airconditioning.

Winkelen in Hongkong

Hongkong is het Walhalla voor shopaholics. De gezellige straatmarkten, trendy boetieks en luxe winkelcentra bieden voor iedereen ruim voldoende keuze. Van locale producten tot dure merkkleding, het is te vinden in Hongkong.

Nachtleven in HongKong

Een wereldstad als Hongkong heft uiteraard een bruisend nachleven. Van cafes en barretjes tot karaoke bars en nachtclubs, er is afwisseling genoeg. Bezoek een van de vele concerten of optredens van de locale dj’s. Bij het verkeersbureau is een overzicht van te vinden van evenementen.

Musea in HongKong

In Hongkong is een schat aan musea te vinden, waar veel te leren valt over de rijke geschiedenis van Hongkong. Maar Hongkong biedt ook musea op het gebied van moderne kunst, wetenschap en zelfs het Theemuseum.

Rondleidingen in HongKong

Hongkong vekennen kan op veel manieren; er is een ruime keus aan rondleidingen, zowel overdag als ‘s avonds, met de nadruk op cultuur en geschiedenis of de bijzondere natuur in en rond Hongkong. Een cruise door Victoria Harbor biedt een ander gezichtspunt op de stad.

Eten in HongKong

Voor de culinaire liefhebber is het smullen in Hongkong! De locale Dim Sum is wereldberoemd. Ook liefhebbers van de authentieke aziatische keuken en visrestaurants hebben in Hongkong keuze te over. Op zowel Hongkong Island als in Kowloon zijn er diverse buurten, waar de vele restaurants geclusterd zijn.

Tips van het verkeersbureau van Hongkong

  • Een bezoek aan The Peak, inclusief Peak Tram voor een onvergetelijk vergezicht over de stad.
  • Neem de veerdienst over Victoria Harbor of maak een nightcruise.
  • Maak een fietstour over het autoloze eiland Cheung Chau
  • Bezoek de Jade markt op Kowl en het nabijgelegen Tin Hau Tempel complex.