Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland ligt letterlijk aan de andere kant van de wereld en telt drie hoofdeilanden; het Noordereiland, het Zuidereiland en Stewart. De oorspronkelijke bewoners, de Maori, noemden het Aotearoa. Dit betekent ‘het land van de lange witte wolk’. Van de bijna 4 miljoen inwoners wonen er ongeveer 3 miljoen op het Noordereiland. Bij aankomst word je getrakteerd op vulkanische plateaus, fjorden, stranden, gletsjers, kristalheldere meren, regenwouden, bergen en rivieren.

Nieuw-Zeeland. Foto Sawadee

Nieuw-Zeeland. Foto Sawadee

Blijf op de hoogte van Nieuw Zeeland met onze inspirerende nieuwsbrief vol Nieuw-Zeeland tips!

Reizen naar Nieuw Zeeland

Auckland en Christchurch zijn zeer prettige steden om een paar dagen door te brengen. Tussen deze twee steden wacht het avontuur. Nieuw Zeeland is vooral populair onder levensgenieters en actievelingen, maar biedt eigenlijk voor ieder wat wils. Of het nu om ontmoetingen met de lokale bevolking gaat of de variatie aan landschappen, Nieuw Zeeland blijft boeien, telkens weer!

 

 

Vliegtickets naar Nieuw Zeeland

Zowel KLM als Quantas als Air New Zealand vliegen naar de luchthaven Auckland in Nieuw Zeeland. Op verkeersbureaus.info vindt u voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Auckland. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Visum voor Nieuw Zeeland (oktober 2019)

Reizigers moeten per 1 oktober 2019 in het bezit zijn van een NZeTA of ETA; een Electronic Travel Authority. Dit Nieuw Zeeland visum moet je hebben voordat je naar Nieuw Zeeland mag reizen. Aan dit visum voor Nieuw Zeeland zijn kosten verbonden. Dit zijn de zogenaamde “International Visitor Conservation and Tourism Levy” ofwel IVL. Wil je er meer over weten zoek dan naar Immigration New Zealand.

Een ETA New Zealand hoort bij je paspoort en die dient nog 3 maanden geldig te zijn nadat je Nieuw Zeeland verlaat. Het net biometrische paspoort dat wij hebben kun je je melden bij de New Zealand Customs eGate service voor een snellere doorgang bij Customs and Immigration. Een Visitor Visa voor Nieuw Zeeland is tot 2 jaar geldig.

Wat kost een NZeTA Nieuw Zeeland visum?

De kosten voor het NZeTA Nieuw Zeeland visum bestaan uit 2 onderdelen met elk een eigen tarief.

 • Een NZeTA aanvraag kost je NZD $9 in de gratis app. Of NZD $12 als je online je visum voor Nieuw Zeeland aanvraagt.
 • Het kan ook zijn dat je een International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) moet aanvragen. De kosten hiervan zijn eenmalig NZD $35. Tijdens je NZeTA aanvraag wordt dit kenbaar gemaakt.

In totaal ben je dus ongeveer NZD $44 per persoon kwijt aan visumkosten voor Nieuw Zeeland die je met een creditcard moet betalen. De aanvraag is in het Engels via het de Customs and Immigration afdeling van Ministry of Business, Innovation, & Employment van Nieuw Zeeland. Je kunt ook altijd een tussenpersoon inschakelen die voor jou de aanvraag doet. Je kunt dan eenvoudig je Nieuw Zeeland visum aanvraag in het Nederland indienen en met iDEal betalen.

Bed & Breakfast Kaimata Retreat

In het zuidelijke gedeelte van het land waar het landschap puur, ongerept en bovenal zeer indrukwekkend is vindt u Kaimata Retreat. De 2 eigenaren Rachel en Kyle zorgen ervoor dat u zich hier helemaal thuis voelt. Een warm en modern vormgegeven complex, gebouwd met natuurlijke materialen. Een paradijselijke baai waar de kokkels voor het oprapen liggen, de wilde zeeleeuwen bij eb vrolijk over de zandbank hobbelen en waar privechéf Danie u verwent met met tongstrelende ontbijten en diner.

De absolute do’s van Nieuw Zeeland

 • Neem op het Zuidereiland de TranzAlpine trein van Christchurch naar Greymouth, een hele bijzondere ervaring. De TranzAlpine staat hoog in het rijtje mooiste treinreizen in de hele wereld.
 • Gooi jezelf van iets hoogs af; bungee jumpen in Nieuw Zeeland is net zo gewoon als de Eiffeltoren beklimmen in Parijs.
 • Geniet van een gastronomisch feest van “fish en chips”op een verlaten strand van Northland.
 • Laat je verrassen door de onderwaterwereld voor de kust van Kaikoura.
 • Breng een cultureel gevuld weekend door in een van de steden. Zoek de gezellige Polynesische drukte op in Auckland, voel de hedendaagse creativiteit van Wellington of dompel je onder in het Europese gevoel van Christchurch.

 

5 Tips van het verkeersbureau van Nieuw Zeeland

Om uw verblijf in Nieuw-Zeeland goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau u de volgende vijf tips

 • Op Booking.com vind je voordelige en goede hotels in Nieuw Zeeland
 • in Nieuw Zeeland is de lokale valuta Nieuw-Zeelandse Dollar (NZ$). Zorg dat je vooraf bij het GWK wat geld wisselt
 • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Nieuw Zeeland.
 • Nieuw Zeeland is ideaal om per camper te ontdekken. Huur een camper en ontdekt het land

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Nieuw Zeeland om in de vakantiestemming te komen!

Camperhuur in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een ideaal land om per camper te verkennen. Veel mensen huren een camper in bijvoorbeeld Auckland of Christchurch om 2, 3 of zelfs 4 weken of langer door Nieuw-Zeeland te reizen. Campers in Nieuw Zeeland zijn er in alle soorten en maten. Voor 2 personen, maar ook voor 4 personen om met het hele gezin Nieuw-Zeeland te verkennen zoals u dat wilt. Bekijk het aanbod campers bij de verschillende camperaanbieders.

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV’s in Nieuw Zeeland