Dit zijn de beste last minute bestemmingen voor het Pinksterweekend

Aankomend weekend is het tijd voor het Pinksterweekend waardoor veel Nederlanders en Belgen genieten van een paar extra dagen vrij. Wil je er met Pinksteren even lekker tussenuit? Breng een bezoek aan de Spaanse stad Barcelona, ga naar de concerten in de mooiste hofjes van Leiden of vlieg naar Texas voor uitdagende watersportactiviteiten.

Kom genieten op een terras in de zon in Barcelona

Hou je ook zo van het pakken van een terrasje als de zon heerlijk schijnt? In Barcelona schijnt de zon bijna altijd en maken terrassen bijna deel uit van de cultuur. Barcelona is al jaren geliefd onder Nederlanders en Belgen in het voorjaar en is een perfecte bestemming voor een aantal dagen weg. Kies een heerlijk terras uit en praat bij met je familie of vrienden terwijl je even bijkomt van de stad. Onze tip: Vergeet niet om een Granizado te bestellen, een heerlijk zomers koel drankje.

Wil je graag zoveel mogelijk bezienswaardigheden zien in Barcelona? Koop je tickets voor de Sagrada Familia, Casa Batlló en veel andere tours nu online. Wij mogen al onze lezers 5% korting geven. Vul de kortingscode C5BAR in aan het eind van je bestelling en geniet van de goedkoopste kaartjes.

Wij hebben voor jou de top 5 bezienswaardigheden in Barcelona samengesteld in een reisgids

Download hem hier, alleen vandaag gratis te downloaden.

Natuurlijk kan een bezoek aan de populaire Sagrada Familia niet ontbreken als je in Barcelona bent. Zelfs als je niet van kerken houdt is het de moeite waard. Het is een van de mooiste kerkgebouwen op aarde en binnen word je overvallen door de felle kleuren van het glas in lood. Tip: Boek een audiotour en kom alles te weten over de Temple Expiatori de la Sagrada Família en de Catalaanse architect Antoni Gaudí.

Tip: de kerk is nog altijd druk bezocht bij toeristen. Sinds een aantal jaar is het niet meer mogelijk om in de rij te gaan staan voor je toegangskaartje. Je moet je entreebewijs vooraf online bestellen. Ook voor dit kaartje gebruik je de kortingscode C5BAR die tot 31 augustus 2019 geldig is.

 

 

Geniet van concerten in de mooiste hofjes van Leiden

Dit Pinksterweekend vindt alweer de 11e editie van De Leidse Hofjesconcerten plaats. Ben je nog niet bekend met het Pinkster-muziekevenement in Leiden? Het evenement met meer dan 200 concerten wordt elk jaar uitgevoerd in 20 van de mooie hofjes die Leiden rijk is en op 8 overdekte locaties, zoals de Pieterskerk, de Oude UB, de tuinzaal van de Burcht en de Koolzaal van BplusC. Van klassiek en oude muziek tot pop, jazz en volksmuziek. Voor elke muziekliefhebber is er iets moois te horen tijdens het Pinksterweekend.

Neem je de kinderen graag mee? Dit jaar is er een speciaal kinderprogramma. Kom met de hele familie, inclusief opa’s en oma’s, naar de muziektheatervoorstelling.

Wil je tijdens je bezoek aan Leiden ook meer te weten komen over de stad? Loop mee met de stadswandeling ‘Leiden en de Oudheid’. De tocht door Leiden zit vol verhalen die verbonden zijn met de museumcollectie van het Rijksmuseum van Oudheden. Ontdek de historische bouwstijlen, bijzondere archeologische vondsten in Leiden en de geschiedenis van het Rijksmuseum van Oudheden. Een kaartje voor de tocht kost €7,50 per persoon.

Kom watersporten in Texas

Houd je van verre reizen en wil je een keer iets anders doen? Boek een ticket naar Texas en kom watersporten in de Amerikaanse regio. Het is misschien niet de eerste gedachte die bij je opkomt als je aan Texas denkt, maar het is zeker de moeite waard. Je vindt er de langste tubing-baan ter wereld. Kom tuben in New Braunfels en ontspan op de rivier tijdens de warme zomerdagen.

Ben je een liefhebber van kanoën? In het oosten van Texas ligt het 26.000 hectare grote Caddo Lake met zijn uitgebreide netwerk van rivieren, vijvers, beken en baaien. Geniet van een boottocht door het ondiepe water en ontdek het mystieke landschap met torenhoge cipressen, de met mos begroeide bomen en weelderig groene waterplanten op het 80 kilometer lange waterwegennet.

Dit zijn de hotspots van Texas

Download nu handige tips over Texas. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je in de avond nog energie over? Huur een kajak en bekijk de nachtelijke skyline van Austin. Onderweg zie je de schitterende sterrenhemel met panoramisch uitzicht van de stad en over het meer.

Vergeet niet om zonnebrandcrème in je tas te stoppen zodat iedereen klaar is voor een dag vol avontuurlijk waterplezier.

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.