Sport & Vrije tijd in Texas

sport-icoon-verkeersbureausSport en wellness gaan hand in hand in Texas. Na een dag paardrijden of hiken kan je genieten van het rustige boerenleven op de veranda van de ranch of relaxen in je eigen Western-cabin. Sommige ranches beschikken zelfs over uitgebreide spa-faciliteiten. Neem een verkoelende duik in het zwembad of geniet van een heerlijke massage. Ook voor andere sportieve activiteiten zit je goed in Texas. Met name de outdoor sportmogelijkheden zijn hier onbegrensd. Hiken, klimmen, mountainbiken, windboarden, zwemmen en kajakken; het is hier allemaal mogelijk.

Kinderen springen in een meer in Texas

Kinderen springen in een meer in Texas

Texas is bij uitstek dé plek om te gaan Western rijden en de omgeving te verkennen als een echte cowboy te paard. Ook op professioneel niveau is paardensport erg populair. Sinds 1977 is rodeo de officiële sport van de staat. Rodeo groeide uit van kleine competities tussen cowboys tijdens de jaarlijkse roundup, tot grote officiële rodeo-events zoals bareback, calf roping, saddle bronc, barrel racing, bull riding en steer wrestling. Het officiële rodeo team van Texas heet de DzGhost Ridersdz en bestaat sinds 2007. Trek je cowboylaarzen aan, zet je Westernhoed op en breng een bezoek aan één van deze rodeo-events voor de real cowboy experience.

Rodeo rijden in Texas

Rodeo rijden in Texas

Wandelen kan je het beste in de twee nationale parken van Texas. Het Big Bend National Park en Guadalupe Mountains National Park herbergen vele prachtige passen, die de geheimen van de parken prijsgeven. Ook buiten de nationale parken biedt Texas vele mooie wandelroutes door de uitgestrekte landschappen. Bovendien zijn er vele wateractiviteiten in Texas, zoals zwembaden en waterparken met tientallen glijbanen voor eindeloos waterplezier. Op sommige plekken kan je zelfs in een grote opblaasband Dztubenddz de rivier afvaren. Plezier gegarandeerd! Sportievelingen kunnen kiteboarden of windsurfen aan de Golf van Mexico. Wil je even lekker ontspannen? Breng dan een bezoek aan een natuurlijke waterbron.

 

 

Met de hoeveelheid aan zonuren is het Texaanse klimaat uitermate geschikt voor een potje golf. Van perfect gemanicuurde smaragdgroene greens tot aan grove greens met zo nu en dan een cactus om het net even iets lastiger te maken; Texas biedt een enorme variëteit aan golfbanen. Met meer dan 750 golfbanen, vind je hier zelfs een aantal van ’s werelds beste golfbanen. Vaak zijn deze professionele golfbanen ontworpen door top professionals en zijn zowel voor beginners, als voor de gevorderde speler geschikt.

Paardrijden door de uitgestrekte bossen in Texas

Paardrijden door de uitgestrekte bossen in Texas

 

 

Wil je liever sport aanschouwen? Dat heb je in Texas een ruime keuze aan professionele sporten. Er zijn verschillende prestigieuze golfevents zoals het HP Byron Nelson Championship. Verder beschikt Texas over twee grote football teams, die beiden spelen in kollossale stadions, die zeker een bezoekje waard zijn. Met name het Cowboy Stadion met ’s werelds grootste HD video display is erg indrukwekkend. Daarnaast zijn er drie professionele basketbal teams in San Antonio, Houston en Dallas. Er zijn professionele baseball teams en voetbal teams in Texas en er is zelfs ice hockey team! Verder is in Austin een enorm circuit gebouwd, dit is de enige Formule 1 race in de Verenigde Staten. Ook Amerika’s meest populaire motorsport; NASCAR bevindt zich in Texas. Hiervoor kan je een bezoek brengen aan de Texas Motor Speedway in Fort Worth.