Natuur in Texas

natuur-icoon-verkeersbureausTexas biedt een enorme variëteit aan landschappen. De prachtige uitgestrekte prairies zijn ongetwijfeld het meest bekend, maar Texas heeft nog zoveel meer spectaculaire plekken te bieden. Van de zonnige zandstranden in het zuiden, tot overweldigende vlaktes in het noorden, dichte naaldbossen in het oosten en diepe canyons in het westen; Texas heeft het allemaal!

Big Bend lente in Texas

Big Bend lente in Texas

Nationale parken in Texas

De 2 nationale parken die Texas rijk is, bestaan uit grillige woestijnen tegen een achtergrond van majestueuze bergtoppen. Big Bend National Park is het populairste park en ligt middenin de enorme Chihuahua woestijn. De omgeving bestaat uit uitgestrekte valleien en bezit een uitgebreide ecologie. Het park heeft zijn naam te danken aan de grote bocht die de Rio Grande hier maakt. Sportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, aangezien de rivier vele mogelijkheden biedt om te raften en te varen. Door de kracht van de rivier is de Santa Elena Canyon ontstaan. Deze uitgesleten kloof vormt een scheidingslijn tussen de Verenigde Staten en Mexico en is tijdens zonsondergang in zijn volle glorie te bewonderen.

 

 

 

 

 

Ook elders in het park zijn verschillende canyons en bijzondere rotsformaties te zien. Met name het vulkanische gebergte Sierra del Carmen Mountain wordt regelmatig bezocht door wandelaars, vanwege de vele prachtige trails zoals de Marufo Vega Trail en de Chimney Trail.

Guadalupe in Texas

Guadalupe in Texas

 

Dit zijn de hotspots van Texas

Download nu handige tips over Texas. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Schip Ahoy! Ontdek Big Bend National Park vanaf een boot. Coyotes en beren, spectaculaire landschappen en ongerepte natuur – dat is West Texas. Vijf canyons zijn te vinden in Big Bend National Park, en deze zijn te bewonderen vanuit de Rio Grande net zoals de fauna van het park: roodwangschildpadden zonnebaden op rotsen en boomstammen, blauwe reigers en groene ijsvogels vliegen langs de rivier, bevers zijn hier en daar te horen. Of het nu in een kajak, kano of tijdens het raften is: rondleidingen van 2 uur tot 10 dagen worden aangeboden op de Rio Grande. Afhankelijk van de sector biedt de rivier ideale omstandigheden voor beginners en gevorderden: de rivier loopt soms door 450 meter diepe kloven, soms door brede, open stukken met uitzicht op de omliggende hoogvlaktes en bergen van de Verenigde Staten en Mexico.

Big Bend National Park

Big Bend National Park

Verder naar het noorden, op de grens van Texas met New Mexico, ligt het Guadelupe Mountains National Park. In eerste plaats staat het park bekend om de Texas Guadalupe Peak; het hoogste punt van Texas op 2.667 meter hoogte. Ook huisvest het park ruige bergen, grote riffen en fossiele gesteentes, die zijn ontstaan in de tijd dat het hier een oerzee was. Het park is populair onder hikers, vanwege de massieve kalkstenen rots ‘El Capitan’ en de McKittrick Canyon Nature Trail. Deze mooie route loopt langs de kloof van de McKittrick Canyon en biedt spectaculaire uitzichten.

Guadalupe in Texas

Guadalupe in Texas

In het noorden van Texas bevinden zich de beroemde prairies. Het gebied van de ‘Texas Blackland Prairies’ ligt tussen de Red River in het noorden en San Antonio in het zuiden en beslaat een totale oppervlakte van meer dan 50,000 km2. De vlaktes zijn gevormd door frequente wildvuren en grazende kuddes bizons die door het gebied trekken. Op de prairies kan je de sfeer van het echte wilde westen van Amerika proeven. Het gebied bezit vele ranches, waar je als cowboy ter paard het landschap kan verkennen. Geniet van de rust en de weidse uitzichten die het mooie, glooiende graslandschap te bieden heeft.

Paardrijden in de natuur van Texas

Paardrijden in de natuur van Texas

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Stranden in Texas

Alhoewel Texas niet bekend staat om zijn stranden, is dit de ideale uitvalsbasis om de ongerepte stranden aan de kust te bezoeken. Texas ligt aan de Golf van Mexico en heeft een 1068 kilometer lange kustlijn met vele zonnige zandstranden. Er zijn vele mooie badplaatsen zoals Corpus Christi, Port Aransas en Galveston Island.

 

 

De brede zandstranden met helderblauw water zijn ideaal voor zonaanbidders. Ook voor gezinnen zijn de stranden zeer geschikt voor een dagje uit. Overdag worden er vaak activiteiten georganiseerd, in de avonden zijn er gezellige barbecues met livemuziek. Voor watersportbeoefenaars zijn stranden zoals South Padre Island erg aantrekkelijk, hier worden sporten als kiteboarden en surfen beoefend.

Zonsondergang bij Galveston

Zonsondergang bij Galveston