Ontdek het verrassende programma van Leidse Hofjesconcerten tijdens het Pinksterweekend

In het Pinksterweekend vindt alweer de 11de editie van De Leidse Hofjesconcerten plaats. Het Pinkster-muziekevenement met meer dan 200 concerten wordt uitgevoerd in 20 van de mooie hofjes die Leiden rijk is en op 8 overdekte locaties, zoals o.a. de Pieterskerk, de Oude UB, de tuinzaal van de Burcht, de Koolzaal van BplusC én dit jaar in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. Van klassiek en Oude Muziek tot pop, jazz, volksmuziek, een kinderprogramma en dit jaar ook twee programma’s in het kader van Het Rembrandtjaar.

De opening van de Leidse Hofjesconcerten vindt plaats op 7 juni in de Stadsgehoorzaal met een barokprogramma door Concerto Köln.
Dan de concerten op zondag 9- en maandag 10 juni. Nieuw binnen de programmering is ‘het Franse chanson’, door niemand minder vertolkt dan Katell Chevalier, o.a. bekend van het televisieprogramma The Voice. Verder optredens door de celliste Maya Fridman die op 19 mei winnares werd van Dutch Classical Talent 2019. Speciaal voor de jazz liefhebbers een spetterend optreden van The Legends met Michael Varekamp en zangeres Joy Wielkens met repertoire van o.a. Louis Armstrong, Ella Fitzgerald en Billie Holiday, maar ook het Gijs Idema Trio met zang door Anna Serierse maakt onderdeel uit van het programma.

 

 

Op 9 juni in de Pieterskerk het Nederlands Jeugd Strijk Orkest, de wereldpremière van de kameropera ‘Katharina de Bronovo’ met als actuele ondertitel ‘Mijn ziekenhuis of de strijd tussen geld en idealen’. Verder de veelbelovende pianist Ramon van Engelenhoven die op 9 juni met de talentvolle violiste Elise Besemer concerteert.

Speciale aandacht ook voor het Rembrandtjaar. Met het Huygens Duo dat een ‘lecture-concert’ geeft in zowel het Sijthoff Cultuurcentrum als in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. En de schrijver Matthias Rozemond die samen met Key2Singing een muzikale stadswandeling verzorgt langs verschillende locaties die een rol gespeeld hebben in het ‘Leidsche’ leven van Rembrandt.

 

 

Voor de kinderen is er dit jaar ook een muziektheater voorstelling voor de héle kleintjes (1 t/m 4 jaar) en hun (groot)ouders. Te veel muziek op te noemen. Voor elke muziekliefhebber is er iets moois te beluisteren tijdens het Pinksterweekend. De prijs voor een passe-partout bedraagt €17,50 per dag. Entree voor kinderen t/m 12 jaar is gratis. De passe-partouts zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij VVV Leiden (Stationsweg 26), Stadsgehoorzaal (Breestraat 60) en BplusC Bibliotheek (Nieuwstraat 4). Tijdens de Pinksterdagen zijn er extra verkooppunten, waaronder de Pieterskerk. Voor het openingsconcert op 7 juni in de Stadsgehoorzaal varieert de prijs van € 12,- tot € 34,-.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.