Bezienswaardigheden in Barcelona

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus Barcelona staat bekend om de prachtige architectuur van Gaudi. Wil je deze indrukwekkende bouwwerken bekijken? Dan is het verstandig om vroeg op pad te gaan, de rijen bij de ingangen zijn midden op de dag vaak het langst. Naast deze imposante bouwsels kent Barcelona nog talloze andere bezienswaardigheden zoals het Aquarium van Barcelona, het op één na grootste Aquarium van Europa!

De wereldberoemde Rambla van Barcelona

De wereldberoemde Rambla van Barcelona

De Ramblas

La Rambla of de Ramblas bestaan eigenlijk uit 5 gedeeltes die vanaf de haven, Port Vell omhoog de stad inlopen richting Placa Catalunya. Dit is het oudste gedeelte van Barcelona. De postcode is dan ook 08001; met de 1 voor de 1e wijk. Op de 1200 meter lange straat is het altijd gezellig druk met toeristen, locals, levende standbeelden en bloemenstalletjes. Let wel op je portemonnee want hier zijn nog wel eens zakkenrollers actief.
huis-paraplu-raval-barcelona-2

Casa Bruno Cuadros in Barcelona wordt in de volksmond ook wel Casa dels Paraigües genoemd. Het huis met de paraplu’s.

Casa Bruno Cuadros, het huis met de paraplu's

Casa Bruno Cuadros, het huis met de paraplu’s

 

Wij hebben voor jou de top 5 bezienswaardigheden in Barcelona samengesteld in een reisgids

Download hem hier, alleen vandaag gratis te downloaden.

 

Colón

Colón, ofwel Columbus is de ontdekker van Amerika. Hij wordt in Barcelona geëerd met een groot standbeeld naast de haven, onderaan de Ramblas. Wist je dat je bovenin het standbeeld kunt komen? Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de stad.
colon-standbeeld-barcelona-2

Placa Catalunya

Het beroemde plein Placa Catalunya ligt in het centrum van de stad aan het begin van de Ramblas.

Fontein op Placa Catalunya in Barcelona

Fontein op Placa Catalunya

Duiven voeren op Placa Catalunya in Barcelona

Duiven voeren op Placa Catalunya in Barcelona

Plaça d’Espanya

Het Plaça d’Espanya, of kortweg placa Espanya is naast een belangrijk verkeersknooppunt ook het adres van de Fira de Barcelona; de beurs en expositie-gebouwen. Lopend langs de enorme hallen loop je richting het Museu Nacional d’Art de Catalunya. In de zomer zijn er lichtshows bij de fonteinen, de Font Màgica op Avinguda de Maria Cristina.

Het Museu Nacional d'Art de Catalunya met de watervallen

Het Museu Nacional d’Art de Catalunya met de watervallen

Placa d'Espanya, kijkend naar Avinguda de Maria Cristina

Placa d’Espanya, kijkend naar Avinguda de Maria Cristina

Sagrada Família

Deze enorme basiliek Sagrada Família (Heilige Familie) in het centrum van Barcelona, is het meesterwerk van de wereldberoemde architect Antonio Gaudí. De kerk werd in 2005 op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. De befaamde architect begon in 1882 met de bouw en het opmerkelijke aan deze basiliek is dat deze nog steeds niet af is. Sinds 2015 is 54-jarige Jordi Faulí als nieuwe architect en projectleider aangesteld, hij is nu al de 9e architect die de leiding over de basiliek op zich heeft genomen. In 2026 moet de kerk eindelijk zijn afgewerkt, de bouw wordt met de opbrengst van entreekaartjes en giften gefinancierd.

Online kaarten kopen voor de Sagrada Familia

Als je online vooraf kaarten koopt hoef je niet in de rij te staan. Soms is de rij wel meer dan een uur lang! Met een online kaartje voor de Sagrada Familie kies je het gewenste tijdstip waarop je de kerk wilt bezoeken. Het eticket kun je op je telefoon laten scannen bij de kassen van de Sagrada Familia. In 2017 betaal je vanaf €15 voor een entreekaart voor de Sagrada Familia.

Bestel online kaarten voor de Sagrada familie en je hoeft niet in de rij te staan

Bestel online kaarten voor de Sagrada familie en je hoeft niet in de rij te staan

de Sagrada Familia kerk in aanbouw

de kerk in aanbouw

straatnaambordje naar de Sagrada Familia

straatnaambordje naar de Sagrada Familia

sagrada-familie-terras-barcelona

entreeprijs Sagrada Familia

entreeprijs Sagrada Familia

Het Casa Milà

Dit appartementencomplex van Gaudi wordt door de golvende buitenmuren ook wel La Pedrera (De Steengroeve) genoemd en staat op een hoek van de Passeig de Gràcia. De zolder van Casa Mila is opengesteld voor publiek, daar bewonder je een tentoonstelling die inzicht geeft in de werken van Gaudi. Ook dit bouwsel van de Spaanse architect staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bestel je tickets vooraf en voorkom een lange wachtrij. Handig: je kiest online de gewenste entree tijd, en betaalt je e-tickets met iDeal of creditcard. Aan de kassa hoef je vervolgens alleen je ticket te laten scannen. Je hoeft dus niets te printen.

De kenmerkende lijnen van La Pedrera in Barcelona

De kenmerkende lijnen van La Pedrera

L’Aquarium de Barcelona

In dit zeeaquarium bewonder je meer dan elfduizend vissen, waaronder ook tientallen weekdieren en haaien. Het is het op één na grootste aquarium van Europa. De tachtig meter lange tunnel brengt bezoekers langs de vijfendertig bassins. Tijdens je verblijf in Barcelona kan een bezoek aan deze adembenemende zeebeleving zeker niet ontbreken! Je kunt nu vooraf je entreetickets voor het Aquarium de Barcelona kopen. Zo hoef je op vakantie niet in de rij te staan.

Barrio Gòtico

Deze Gotische wijk met schilderachtige straatjes en pleinen, is het hart van Barcelona. De wijk bevindt zich tussen de bekende boulevard La Rambla en loopt tot de Via Laitena en van de haven tot de Ronda de Sant Pere. Deze buurt is het oudste deel van de stad en er zijn veel mooie bezienswaardigheden zoals het stadhuis van Barcelona en het regeringsgebouw van Catalonië te bezichtigen.