Loop mee met stadswandeling ‘Leiden en de Oudheid’

In juni, juli en augustus organiseert het Rijksmuseum van Oudheden elke zaterdag en zondag de stadswandelingen ‘Leiden en de oudheid’. De gids vertelt over archeologische plekken en verwijzingen naar de klassieke wereld in de Leidse binnenstad.

Zo komen onder andere middeleeuwse stadsbewoners, klassieke versieringen van gebouwen en verscholen Griekse en Romeinse goden aan bod. De tocht door Leiden zit ook vol mooie verhalen die verbonden zijn met de museumcollectie.

 

 

‘Leiden en de oudheid’ is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over historische bouwstijlen, bijzondere archeologische vondsten in Leiden en de geschiedenis van het Rijksmuseum van Oudheden. De wandeling gaat in anderhalf uur langs onder andere het Leidse stadhuis dat met een bijzonder Egyptisch motief is bekroond en de Classisistisch versierde Waag. Ook het woonhuis van de eerste directeur van het Rijksmuseum van Oudheden komt aan bod en de Oude Varkenmarkt, waar in de vijftiende eeuw een bijzondere ambachtsman woonde. Archeologische vondsten uit dit huis zijn in het museum te zien.

 

 

Stadswandelingen ‘Leiden en de Oudheid’

  • zaterdag en zondag in juni, juli en augustus 2019
  • tijd: 14.00 – 15.30 uur
  • verzamelpunt: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: € 7,50 p.p. (max. 15 deelnemers per rondleiding)
  • kaartverkoop alleen online

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.