Kom watersporten in Texas-style

Watersport in Texas… wellicht niet de eerste gedachte die bij bezoekers aan de Lone Star State opkomt. En toch vind je er een aantal uitzonderlijke watersportactiviteiten; daar waar New Braunfels een eldorado is voor tubing-liefhebbers, kajakkers San Antonio niet over mogen slaan, kun je een nachtelijke stand-up paddleboardtour maken door Austin of genieten van een ontspannen boottocht in over het in het oosten van de staat gelegen Caddo Lake. Met zonnebrandcrème en een zaklamp in de tas is iedereen klaar voor een dag voor avontuurlijk waterplezier!

Tubing in New Braunfels

Ready, steady, tube! Als Texanen van één activiteit houden, dan is het tubing. En terecht! Is er iets beter dan ontspannen op een rivier tijdens warme zomerdagen? Omarmd door twee rivieren, de Comal en de Guadalupe, is het Duitse immigrantendorp New Braunfels de place-to-be. Van maart tot november kun je urenlang stroomafwaarts dobberen onder de heerlijke Texaanse zon. Maar houdt rekening met een nat pak! Op sommige plaatsen is het water wat wilder, dus een spontaan bad in de rivier kan niet altijd vermeden worden. Maar met een aangename 21 graden watertemperatuur is het een welkome afkoeling. De Comal-rivier stroomt ook door het waterpark Schlitterbahn, dat niet alleen herinnert aan het Duitse erfgoed van de stad, maar ook de avontuurlijken onder ons de langste tubing-baan ter wereld biedt. Een tochtje met de Raging River Tube Chute duurt 45 minuten en voert van de ene kant van het park naar het andere. Een dagkaart is verkrijgbaar voor 55 USD (ca. 50 EUR).

 

 

Hoppig kajakken in San Antonio

Wie een kajaktocht wil combineren met sightseeing en bier is bij King William District Kayak Tour & Beer Tasting aan het goede adres. Zoals de naam al aangeeft, zijn de deelnemers aan de tocht over de San Antonio rivier niet allen geïnteresseerd in de bijzonderheden van het historisch interessante King William District, maar laten ze zich ook graag vervoeren door de bierproeverij in de Blue Star Brewery. De tochten – begeleid of onbegeleid – variëren van drie tot zeven kilometer en zijn goed geschikt voor families en beginnende kajakkers. En gevorderden komen volop aan hun trekken tijdens een tocht over wildere wateren!

 

 

Schone schijn: nachtelijk peddelen in Austin

Een nachtelijke skyline is altijd een mooie ervaring. De nachtelijke skyline bekijken vanuit een kajak is onvergetelijk! Zelfs in het donker biedt Austin een bijzonder sportprogramma: op speciaal uitgeruste stand-up paddleboards uitgenodigd voor een Glow Paddle tocht over het Lady Bird Lake. Kleurrijke onderwater-ledverlichting met veranderende kleuren leiden de weg en onderweg geniet je onder een schitterende sterrenhemel van het panoramische uitzicht op de skyline van de stad en over het meer.

Als in een sprookje: kanovaren over Caddo Lake

In het oosten van Texas ligt het 26.000 hectare grote Caddo Lake met zijn uitgebreide netwerk van rivieren, vijvers, beken en baaien. Hier genieten niet alleen vissers en natuurliefhebbers van de ongerepte natuur, maar ook iedereen die een ontspannen boottocht wilm aken op het ondiepe water. Per kano kan het mystieke landschap met zijn torenhoge cipressen, de met mos begroeide bomen en weelderig groene waterplanten op het 80 kilometer lange waterwegennet heel goed worden ontdekt. Terwijl aan de oevers bevers, reigers en waterschildpadden zich regelmatig laten zien, kunnen met een beetje geluk ook alligators worden gespot. De toegang tot het staatspark Caddo Lake is US$ 4 en kano’s kunnen ter plekke worden gehuurd.

Dit zijn de hotspots van Texas

Download nu handige tips over Texas. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.