Deze Amerikaanse bestemmingen staan te popelen om Nederlande toeristen te verbazen

Tijdens een presentatie van veel bestemmingen in Amerika bleek onlangs dat veel steden en staten hoge bedragen in het toerisme hebben geïnvesteerd. Zo willen deze toerisme bureaus hun bestemming in de USA nog aantrekkelijker maken voor Nederlandse toeristen.

Dit is een handig overzicht van de populairste én minder bekende USA bestemmingen die interessant zijn om in 2023 op jouw bucketlist te plaatsen.

Memphis, stad van de muziek

In de bakermat van Rock ‘n Roll en blues spreekt iedereen maar 1 taal: de taal van muziek. En dat merk je tijdens een vakantie naar Memphis. De Haytt keten opent er een nieuw hotel, de luchthaven breidt de faciliteiten uit om binnenkomende en vertrekkende reizigers beter van dienst te kunnen zijn. Dat betekent minder lang wachten bij immigratie met je geldige ESTA en sneller je koffers van de band halen bij aankomst. Ook heeft Viking Rivers Cruises nieuwe cruises over de Mississippi rivier ontwikkelt die je van New Orleans naar Memphis brengt.

Harmke in Memphis

Harmke in Memphis

Harmke schreef al eerder over haar bezoek aan Memphis. Lees het hier.

 

Lake Charles

Ben je in Louisiana? Plan en een paar dagen Lake Charles. Een bestemming die vol inzit op story telling door locals. Zij vertellen het verhaal van Lake Charles en de cajun tradities en creoolse verhalen. Een culinaire belevenis. In september 2023 (14-17 september) zal er een Food&Wine festival gehouden worden waar de cajun & Creole cuisine groot uitgestald wordt. Een bezoek waard. Lake Charles ligt ongeveer 50 kilometer uit de kust van de Golf van Mexico. Aan deze Gulf Coast vind je prachtige witte zandstranden.

 

Oregon

De staat Oregon heeft ook zijn inwoners opgetrommeld om als gids aan de slag te gaan. In het speciale Why Guides programma van Travel Oregon laten “local experts” jou kennismaken met hun Oregon. De beste manier om een bestemming te verkennen en lokale gemeenschappen te steunen.

 

Minnesota en Minneapolis

De staat Minnesota en hoofdstad Minneapolis zet vol in op verantwoord toerisme en “stargazing”. Omdat de staat Minnesota uitgebreid is, is er weinig lichtvervuiling. Dat maakt de regio geschikt voor sterrenkijkers. Wie meer wil weten over “native America” is ook aan het juiste adres in Minneapolis.

 

Tampa Bay

Tampa Bay ligt aan de andere kant van de Amerikaanse staat Florida. Tampa is een geliefde bestemming bij gezinnen en senioren vanwege het diverse aanbod. Door de immigratie van Cubanen en Italianen heeft deze stad een heerlijke andere sfeer dan je gewend bent. Er zijn 2 nieuwe Marriott hotels geopend in Tampa Bay.

 

 

San Diego

In het uiterste zuiden van Californië ligt San Diego. Ook een stad met veel Zuid-Amerikaanse invloeden omdat het grenst aan Mexico. Vanuit San Diego maak je eenvoudig een dagtrip naar Tijuana (Baja California) en sta je ineens in een compleet andere wereld. Je kunt met je huurauto en je ESTA de grens over. Voor Mexico heb je geen visum nodig als Nederlander of Belg. Bij de San Diego grensovergang krijg je een stempel in je paspoort. Op de terugweg laat je weer je ESTA zien om de USA in te komen. Een paar dagen in San Diego combineert goed met de rest van Californië.

 

Los Angeles

Los Angeles is bezig met een 15 miljoen kostende investing die de luchthaven moet klaarstomen voor de grote stroom reizigers. Er komen naar liefste 15 gates bij voor internationale vluchten. Vanaf q3-2023 is het ook mogelijk om rechtstreeks met de metro van LAX naar het centrum te rijden. Dat scheelt een lange taxirit in de file die er vaak staat. KLM vliegt dagelijks rechtstreeks naar Los Angeles/LAX.

 

Puerto Rico

Wil je nog verder zuidelijk? Boek dan een vakantie naar Puerto Rico. Het is een bestemming die zich goed leent om er met een camper op uit te trekken. Er zijn meer dan 47 RV parkings en privé campings waar je kunt staan met een huurcamper.

 

De leukste hotspots in USA in een gratis reisgids

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Discover Atlanta

De meeste Nederlandse en Belgische toeristen zullen Atlanta kennen van ATL, de luchthaven van Atlanta. Atlanta is een belangrijke zogenaamde hub vanuit Schiphol en Brussel Airport. Vanuit Atlanta stap je over en bereik je de rest van Amerika. Maar de stad leent zich ook uitstekende voor een bezoek van een paar dagen. Er zijn vele historische plekken te bewonderen. Vergeet ook niet een bezoek te plannen aan World of Coca-Cola en het Martin Luther King, Jr. National Historical Park. Informeer bij je airline of je een lay-over kunt toevoegen van een paar dagen voordat je verder vliegt. Vaak is dit gratis mogelijk of tegen een kleine betaling. Er zijn maar liefste 27 vluchten per dag vanaf Schiphol naar Atlanta met KLM en Delta Airlines.

 

New York City

In New York City worden steeds meer oude railroads omgevormd naar fietspaden. Een unieke beleving om zo meer van NYC op de fiets te bewonderen. Directeur Fred Dixon verkondigde ook dat er een speciale Halal Guide komt, gericht op moslim reizigers zodat zij speciale plekken kunnen ontdekken. Op Broadway kun je dit najaar van 19 nieuwe musicals genieten.

 

 

Washington D.C.

In Washington D.C. zetelt niet alleen de Amerikaanse regering, het is de stad van de Smithsonian museums. Wist je dat D.C. aan 2 rivieren ligt en er er bijna 80 theaters zijn? De ideale bestemming voor de wat oudere reizigers die op zoek is naar cultuur.

 

Orlando, unbelievably real

De nieuwe slogan in 2023 voor de stad Orlando is “Orlando, unbelievably real”. En dat is Orlando in alle opzichten. Orlando is niet voor niets de meest bezochte bestemming in Florida door Nederlanders. Pretparken, familie vertier, restaurants, je vindt het allemaal in Orlando. Van de 33 nieuwere restaurants hebben er 4 een Michelin ster. Ook zijn er 7 restaurants met een bib-gourmand onderscheiden. Elke avond is vuurwerk te beleven in Orlando. En in het Peppa Pig themapark, dat dit jaar opent kunnen alle jonge kinderen zich helemaal uitleven bij hun favoriete varkentjes. In de zomer van 2025 opent het nieuwe Universal Theme Park Epic.

Reizigers die Orlando willen combineren kunnen vanaf deze zomer met de Brightline. Een hoge snelheidstrein die Miami en Orlando verbindt. In 3 uur reis je tussen de 2 steden

Phoenix

Visit Phoenix, het verkeersbureau van Phoenix weet te vertellen dat in Phoenix 22 tribes nations leven. Je kunt een aantal van deze stammen bezoeken en zo kennismaken met hun leven. In de Sonoran woestijn vind je natuurlijke hotsprings en kun je spa behandelingen boeken midden in de wilde natuur. Een tip: het Sheraton Grand hotel in Phoenix heeft een geweldig restaurant dat ook voor niet-hotel gasten toegankelijk is. In Greater Phoenix regio komen maar liefst 14.000 nieuwe hotelkamers beschikbaar in de komende jaren. Phoenix is klaar om toeristen te ontvangen.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.