Dit zijn Fred’s favoriete plekjes in New York City

Fred van Eijk oprichter van Travel Counsellors was onlangs weer in New York en zette voor Verkeersbureaus zijn favoriete plekjes en nieuwe ontdekkingen op een rijtje om lekker te eten in Manhattan, Long Island City en Williamsburg, Brooklyn.

In New York kun je non-stop eten en dan heb ik het niet over fastfood en hamburgers. Authentieke keukens, innoverende gerechten en restaurants waar je nooit meer weg wilt. Dat is The Big Apple.

De lekkerste Japanse restaurants in New York

Soba Totto

Midden in Manhattan vlak bij Grand Central Station en gezellig druk tijdens de lunch en na kantoortijd. Smakelijke en prachtige gerechten, snelle service en bekend vanwege de skewers met geroosterd vlees, vis, groente of tofu. Neem een plakje aan de bar en kijk hoe de chefs op houtskool de lekkerste gerechtjes grillen. (211 E 43rd Street)

 

 

Juban

Hartje Chelsea en omringd door art galeries. De gerechten zijn ook ware kunstwerkjes. Een belevenis. (207 10th Avenue)

Takumen Japanese Izakaya & Noodles

Een buurtcafé als authentiek Japans eethuisje in het als maar hipper wordende Long Island City. Zeer betaalbaar en smakelijk en leuk om tussen de locals te zitten en te smullen van de verse gerechten. (5-50 50th Avenue, Long island City)

 

 

Frans eten in NYC

Buvette

Ik noem er maar een, maar wel meteen de allerbeste en meest gezellige. Buvette is een Frans feestje in the West Village. Ook meer dan prima voor een hapje en een drankje tijdens je ontdekkingswandeling door deze bruisende wijk. (42 Grove Street)

Mocht je niet naar New York gaan, niet getreurd. Veel dichter bij huis in Parijs vind je ook een Buvette. Je kunt overigens ook naar Tokyo.

De lekkerste Mexicaanse keukens volgens Fred

Casa Enrique

Een fantastisch restaurant met een levendige sfeer in Long Island City. Uitermate smakelijk. Geroemd in de Michelin gids, maar toch betaalbaar. (5-48 49th Avenue, Long Island City)

Italiaans genieten in New York

Via Carota

Authentieker krijg je het niet. De passie van de eigenaren druipt er af. Vlak bij Buvette en dus ook in het sfeervolle West Village. (51 Grove Street)

En sinds kort aan de overkant en van dezelfde eigenaren: Bar Pisellino, voor koffie, broodjes, lekkere hapjes en cocktails.

10 Corso Como

Beroemd geworden in Milaan en nu ook aanwezig in New York in het up and coming Seaport District. Een mix van uitstekend eten en drinken, modern designer shopping, kunst, cultuur, lifestyle en muziek. (200 Front Street)

Heerlijk Amerikaans eten

Red Rooster

Altijd een feestje om hier te zijn in hartje Harlem. Vooral de maandagavond met meeslepende, swingende livemuziek. Probeer dan een plekje aan de bar te veroveren en niet in het restaurant. Op andere avonden is er ook van alles te beleven. Dj’s in de bar en in de speciale ruimte Ginny’s Supper Club zijn er zeer regelmatig concerten, gospels etc. Check het programma op: www.redroosterharlem.com/livemusic. (310 Malcolm X Blvd)

Deze NYC restaurants zijn niet in een hokje te stoppen

Freehold

Een populaire local hang out voor hipsters in Willamsburg, Brooklyn. Altijd een goede sfeer. Gevarieerd entertainment en een veelzijdige menukaart van pasta tot steak, truffels, seafood en Aziatisch. (45 South 3rd Street, Brooklyn)

Dit zijn de leukste hotspots in New York City

Download nu een handige reisgids over New York City. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

The Whitby Hotel

Mijn nieuwe favoriete plek om te slapen is The Whitby Hotel in Upper Midtown Manhattan. Slechts twee blokken van Central Park en om de hoek bij vele ‘leading’ restaurants en musea, zoals MoMA. Het hotel wordt omgeven door designer boetiekjes en warenhuizen en ook Broadway is op loopafstand. Het hotel is een ode aan hedendaagse kunst en design. De 86 kamers en suites zijn allemaal uniek en ontworpen door Kit Kemp, bekend om haar kleurrijke en ‘carefree’ design. Elke kamer heeft gigantische ramen met adembenemende uitzichten op de Manhattan skyline. Geniet van een cocktail in The Whitby Bar and Restaurant of van een uitgebreide Sunday brunch bij the Orangery.

 

 

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.