Minneapolis

De Amerikaanse stad Minneapolis, ook bekend als ‘the First City of the West', is een stad waarin het glas en staal van wolkenkrabbers omlijst wordt door het groen van de omgeving. Glinsterende meren, uitnodigende paden en groene ruimtes verfraaien deze stad en maken Minneapolis tot een prettige bestemming in alle jaargetijden. Minneapolis is de grootste stad van de staat Minnesota en is een combinatie van prachtige natuur en stedelijk schoon van wereldklasse.

Bezienswaardigheden

Ontdek de bezienswaardigheden van Minneapolis. Tips over attracties, tours en andere activiteiten in Minneapolis van verkeersbureaus. Bekijk de highlights die je niet mag missen.

Eten & Drinken

Op culinair gebied biedt Minneapolis haar bezoekers veel afwisseling. Naast de bekende foodcourts zijn er veel restaurants en bars te vinden in de stad.

Historie

Minneapolis is ontstaan vanuit de watervallen van Saint Anthony, de hoogste watervallen van de Mississippi-rivier. Boten konden in deze rivier nooit stroomopwaarts varen, totdat er in 1960 verschillende sluizen werden gebouwd. Pas in 1867 werd Minneapolis een stad. De stad is behoorlijk gegroeid in de jaren 40 en mede door Fort Snelling.

Kunst & Cultuur

Op cultureel gebied heeft Minneapolis veel te bieden. Liefhebbers van theater kunnen hier hun hart ophalen met meer dan 30 theaters, waaronder het beroemde Guthrie Theater.

Natuur

De stad Minneapolis bezit prachtige parken waar je heerlijk kunt uitrusten na een lange dag te hebben gewandeld door deze metropool. In deze City of Lakes kun je genieten van talloze meren en uitkijken over de Mississippi.

Overnachten

Hotels, Airbnb’s en appartementen, volgens Booking.com kun je tussen 37 verschillende accommodaties kiezen in Minneapolis.

Sport & Vrije tijd

TCF Bank Stadium in Minneapolis

Sportliefhebbers komen volop aan hun trekken in Minneapolis. Er zijn veel sportieve hoogtepunten te beleven tijdens wedstrijden van de Minnesota Twins, Minnesota Timberwolves en Minnesota Vikings.

Vervoer

Om je te verplaatsen in Minneapolis kun je gebruik maken van het uitstekende openbaar vervoer, waaronder het Light Rail systeem, een Nice Ride fiets huren of gewoon de benenwagen nemen. Het is uiteraard ook mogelijk om een auto te huren.

Winkelen

De inwoners van Minneapolis behoren tot de best geklede van de Verenigde Staten. Volgens hen ligt dat aan de vele trendy outlets en winkelcentra in Minnesota en Minneapolis.

visitminneapolis

Reizen naar Minneapolis

Minneapolis is de grootste stad in Minnesota. Daarnaast is Saint Paul de tweede grootste stad. Deze steden liggen zeer dicht bij elkaar.

Ligging en bereikbaarheid

Minneapolis ligt in het zuidoosten van de staat Minnesota. Ze wordt vanwege haar ligging ook weleens de ‘first city of the west’ genoemd. De luchthaven Minneapolis-Saint Paul International Airport, gelegen tussen Minneapolis en St Paul, ligt ongeveer 20 minuten rijden (11 kilometer) ten zuiden van Minneapolis. Een taxi naar het stadscentrum kost ongeveer $20. Een uitstekend en veel goedkoper alternatief is de Light Rail. Neem vanaf de luchthaven de Hiawatha Line (Route 55) voor $1,75 (buiten de spits) die je in 30 minuten naar downtown Minneapolis brengt.

Vliegtickets naar Minneapolis

KLM en Delta vliegen 3x per dag rechtstreeks van Amsterdam naar Minneapolis-Saint Paul International Airport (code MSP). Een uitstekende verbinding met tussenstop op IJsland wordt aangeboden door Icelandair. Op verkeersbureaus.info vind je voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Minneapolis. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Visum aanvragen voor reizen naar Minneapolis

Voor reizen naar Minneapolis
 is een ESTA aanvraag verplicht. Vraag je Esta voor Minneapolis vandaag nog aan en ontvang op tijd je digitale visum.

 

Dit zijn de hotspots van Minneapolis

Download nu handige tips over Minneapolis. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

 

Hotels in Minneapolis

Volgens Booking.com zijn er 38 hotels, pensions en hostels in Minneapolis. Ontdek de accommodatie mogelijkheden met onze tips.

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Minneapolis

Meet Minneapolis, Convention & Visitors Association

801 Marquette Ave S, Suite 100
55401 Minneapolis
Verenigde Staten
Telefoon: +118886766757
URL: http://www.minneapolis.org/


Twitter: https://twitter.com/meetminneapolis
Facebook: facebook.com/meetminneapolis
YouTube: youtube.com/user/meetminneapolis
Pinterest: pinterest.com/meetminneapolis
Instagram: instagram.com/meetminneapolis
Flickr: flickr.com/minneapolisorg

Blijf op de hoogte van Minneapolis met onze inspirerende nieuwsbrief!

VVV kantoor Minneapolis

 

Neem contact op met Verkeersbureau Minneapolis

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Minneapolis

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*