We Are on Native Land: Leer het native Amerikaanse Minneapolis kennen

Het winnen van het James Beard Best New Restaurant in de natie in 2022, Owamni by the Sioux Chef, heeft de Indiaanse keuken in de ogen van fijnproevers op de voorgrond van lekker eten gebracht. Als je eenmaal de gewaardeerde reservering op deze hotspot aan de rivieroever van de Mississippi hebt veiliggesteld, wil je je ervaring afronden met wat meer van het inheemse en inheemse gemeenschapsaanbod van Minneapolis.

Water Works Pavilion.

Dineren

Owamni van The Sioux Chef serveert gedekoloniseerde gerechten, waarbij alle zuivel, tarwe, geraffineerde suiker, rundvlees, kip en varkensvlees van het menu zijn verwijderd. Ze serveren gerechten met planten, wild en vis, voornamelijk uit de omgeving, en andere Noord-Amerikaanse inheemse ingrediënten en methoden. De ruimte, gebouwd in de ruïnes van de korenmolens die ooit de plek bewoonden, was ook gedurende minstens duizenden jaren heilige grond voor de Dakota- en Anishinaabe-bevolking.

Chef-kok Sean Sherman (Oglala Lakota) en mede-eigenaar Dana Thompson (afstammeling van de stammen Wahpeton-Sisseton en Mdewakanton Dakota) huurden voornamelijk Indiaans personeel in. Ze beginnen de dienst elke dag met een wijze ceremonie en spelen inheemse muziek om de toon te zetten. En diners ervaren het bekroonde eten naast de natuurlijke schoonheid en het industriële verleden van het rivierfront van de Mississippi in de met ramen beklede ruimte of op de seizoensgebonden patio.

Photo of the newly completed Water Works Pavilion and surrounding area.

De eigenaren van Owamni houden ook toezicht op hun non-profit Noord-Amerikaanse traditionele inheemse voedselsystemen (NATIFS), waar ze ernaar streven anderen te onderwijzen en te trainen in inheems voedsel en restauranteigendom/-beheer, om “de economische en gezondheidscrises die inheemse gemeenschappen treffen aan te pakken door het herstellen van inheemse voedselwegen .” Hun Indigenous Food Lab, een professionele inheemse keuken en opleidingscentrum, bevindt zich op de Midtown Global Market.

Naast Owamni zijn hier nog andere plaatsen waar je Indiaans eten en drinken in de omgeving van Minneapolis kunt proberen:

Indigenous Food Lab Market opent in december 2022, ook op Midtown Global Market. Deze nieuwe markt, ontworpen door de eigenaren van Owamni/NATIFS, toont lokale en nationale inheemse voedselproducenten, ambachtelijke makers en meer en organiseert ook educatieve evenementen en lokale chef-koks

Four Sisters Farmers Market is een inheemse boerenmarkt gericht op het bieden van betere toegang tot betaalbaar, gezond, cultureel passend lokaal voedsel binnen de American Indian Cultural Corridor langs Franklin Avenue die wekelijks seizoensgebonden is (gesloten voor de winter)

Makwa Coffee is in de zomer van 2022 geopend in Roseville, net ten noorden van Minneapolis. Gatherings Café (door chef-kok Brian Yazzie) in het Minneapolis American Indian Center wordt heropend na een renovatie van het gebouw in 2024; tot die tijd zullen ze zich concentreren op het voeden van ouderen.

 

 

Winkelen

Birchbark Books ligt in de buurt van Lake of the Isles en is eigendom van de beroemde schrijfster Louise Erdrich (Turtle Mountain Band of Chippewa) uit Minnesota, winnaar van de Pulitzer Prize for Fiction 2021 (The Night Watchman) en meerdere andere prijzen

Northland Visions is een galerie en winkelruimte waar originele items worden verkocht die zijn gemaakt door inheemse volkeren uit de Woodland en Plains-stammen van het hogere Midwesten in wat nu Minnesota, de Dakota’s, Wisconsin en andere noordelijke staten, evenals Canada is Native Roots Trading Post op de Dayton’s Project Winter Maker’s Market in het centrum van Minneapolis opent van 17 november tot 13 januari 2023.

Musea en kunst

Minnesota History Center – Our Home, Native Minnesota Deze tentoonstelling omvat verhalen over overleven, veerkracht en aanpassing van inheemse gemeenschappen in Minnesota Historisch Fort Snelling deelt verhalen over de indianen die in deze regio woonden vanaf de locatie aan de Bdote, “waar de rivieren Mississippi en Minnesota samenkomen”, een heilige plek voor de Dakota-bevolking en andere naties gedurende duizenden jaren

Minneapolis Sculpture Garden – Okciyapi (Help Each Other) door Angela Two Stars, is tegelijkertijd een sculpturale vorm, een verzamelruimte en een participatief werk dat bezoekers een site biedt om zich bezig te houden met Dakota-taal. De Native American-collectie van het Minneapolis Institute of Art bevat veel items die te zien zijn in de galerijen in dit gratis museum. Makwa Studio is een creatieve ruimte met focus op textiel, kunst en mode. Dakota Spirit Walk is een augmented reality-kunstinstallatie van Marlena Myles, vlakbij in St. Paul

Sacred Hoop Walk in het Minnesota Landscape Arboretum, is een augmented reality-kunsttentoonstelling gemaakt door Digital Artist Marlena Myles, een lid van de Spirit Lake Dakota Tribe. Bezoekers kunnen een app op hun mobiele telefoon gebruiken om digitale beelden en audio te bekijken bij haltes langs de wandeling om meer te weten te komen over de cultuur en geschiedenis van Dakota.

Arts@MSP heeft een volledig digitale kunstgalerie in Minneapolis-St. Paul International Airport met de Minnesota Ojibwe-artiest Jonathan Thunder en zijn Manifest’o-tentoonstelling, gelegen in de terminalconnector naar Concourse B
Attracties.

Water Works Park (de locatie van Owamni is in het paviljoen) heeft Dakota-namen op inheemse planten en andere erkenningen op deze heilige locatie voor de Dakota bevolking in St. Anthony Falls. Mystic Lake – het grootste casino van Minnesotao, met een hotel- en entertainmentcomplex, is eigendom van de gemeenschap Shakopee Mdewakanton Sioux. Shakopee Mdewakanton Sioux-gemeenschap Wacipi (Pow Wow) wordt jaarlijks in augustus gehouden. Shakopee Mdewakanton Sioux-gemeenschap Hoċokata Ti Cultural Center is een culturele ontmoetingsruimte met een openbare tentoonstelling

Voor nog meer informatie zijn hier manieren om de Native American Heritage Month in Minneapolis te vieren.

 

 

 

 

 

Comments are closed.