Hier vind je de mooiste kastelen van de wereld

Wil jij je tijdens de vakantie een echte prins of prinses voelen? Breng dan een bezoek aan een van de vele mooie kastelen, burchten en chateaus, die je overal ter wereld vindt. Kom slapen in het kasteelhotel in Zuid-Limburg, bekijk de indrukwekkende kastelen in Tsjechië of geniet van een prachtig uitzicht in Japan.

Breng een bezoek aan het land van burchten, kastelen en chateaus

Ben je al eens in Tsjechië geweest? Het zal je niet ontgaan dat Tsjechië het land is van burchten, kastelen en chateaus. In het land vind je er meer dan 1.200. In het romantische stadje Český Krumlov vind je een waardevol kasteelcomplex. Het hele complex telt meer dan 40 gebouwen, 5 binnenpleinen, een bijzonder baroktheater en een fantastisch park.

 

 

Waar voorheen modderpoelen en moerassen waren, vind je tegenwoordig een uniek cultuurlandschap met vijvers, bossen en monumenten. Één van deze monumenten is chateau Lednice. In de 19e eeuw werd besloten dat een zomerpaleis in Lednice een geschikte locatie zou zijn voor de feesten en ballen voor de Europese aristocratie. Om die reden is het kasteel in Lednice verbouwd tot een spectaculair chateau. Het sprookjesachtige gebouw wordt momenteel omgeven door vijvers, zeldzame bomen, kleine monumenten en een ruïne, wat het landschap enorm aantrekkelijk maakt.

Chateau Hluboká is na Český Krumlov het meest bezochte kasteel in Zuid-Bohemen. In het kasteel bevinden zich meer dan 140 zalen, een theater, een privé-kapel en een bibliotheek met meer dan 12.000 boeken.

Kom slapen in kasteelhotel Château St. Gerlach

Wil je wat anders dan campings en vakantieparken? Ook in Nederland heb je de keuze om in een kasteel te slapen. In Zuid-Limburg vind je het kasteelhotel Château St. Gerlach. Boek een verblijf in één van de 97 kamers, suites en appartementen en geniet van een à la carte restaurant, een gezellige bistro, een prachtig zwembad en spa & wellness faciliteiten. Het kasteel is de ideale locatie voor een paar romantische dagen met je partner, een gezellige tijd met je vrienden of de plek voor je familiereünie.

Etienne van Sloun

Geniet van een prachtig uitzicht vanaf het Himeji Kasteel

Wil je graag een verre reis maken? Boek een ticket en vlieg naar Japan. In Japan vind je een van de meest spectaculaire kastelen ter wereld. Het Himeji Kasteel is in het begin van de 14e eeuw gebouwd en heeft tot vandaag de dag haar haar originele vormen behouden. Om die reden is het kasteel nationaal erfgoed en een van de locaties op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Breng een bezoek aan het Himeji Kasteel en klim naar de top om te genieten van een prachtig uitzicht.

 

Tip: wil je het kasteel bewonderen in een extra mooie omgeving? Vanaf eind maart tot midden april is heel Japan versierd door de prachtige Sakura bloesem. Profiteer van vroegboekkortingen en boek alvast je reis.

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.