Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is eigenlijk een stukje buitenland in eigen land. Met de unieke natuur is het een mooi stukje van Nederland: groene glooiende hellingen die vergezichten bieden over gemoedelijke dorpjes en oude kerkjes. Zuid-Limburg staat ook bekend vanwege zijn veelzijdige vrijetijdsaanbod, van pretparken tot musea, van sterrenrestaurants tot kleine bistro’s, van cultuurexposities tot grote muziekevenementen.

Het dorp Eys in Zuid-Limburg

Het dorp Eys in Zuid-Limburg

En heb je even genoeg gehad van Nederland? Dan steek je vanuit Zuid-Limburg makkelijk de grens over en bewonder je het UNESCO werelderfgoed van Aken of drink je een Belgisch biertje in het bruisende Luik.

Bourgondisch genieten in Zuid-Limburg

“Geniet van het leven” is één van de Limburgse motto’s. Daarom worden de inwoners van Zuid-Limburg ook vaak Bourgondiërs genoemd. Heerlijk eten en genieten van de vele verwarmde terrasjes doen ze van jongs af aan. Als bezoeker zul je deze leefstijl gauw genoeg merken. Zodra de eerste zonnestralen doorbreken is iedereen op het terras te vinden. Overdag is het genieten van een kop koffie met een stuk vlaai na een stevige wandel of fietstocht. Iets later op de dag wordt overgeschakeld naar een Zuid-Limburgs biertje of wijntje als aperitief.

 

 

Attracties & Bezienswaardigheden

Goed weer of niet, in Zuid-Limburg krijg je zonder moeite een hele week gevuld! Wil je er even met z’n tweeën tussenuit? Dan is een dagje kuren in het heilzame Limburgse water een goede aanrader. Met aansluitend een heerlijk diner in één van de talloze Bourgondische bistro’s of restaurants. Ga je op stap met de kids? Laat ze verdwalen in het doolhof op het drielandenpunt en maak het daarna goed met een ijsje en een wandeling door het vijfsterrenlandschap. Bij slecht weer heeft Zuid-Limburg ook veel overdekte mogelijkheden: diverse pretparken en de eeuwenoude Mergelgrotten in Valkenburg.

Ook biedt Zuid-Limburg een groot aanbod van uitgaansmogelijkheden. Je kunt je geluk beproeven in het casino of een bezoek brengen aan de schouwburg. Ook beschikt Zuid-Limburg over de meest geavanceerde bioscoop van Nederland.

Actief in de buitenlucht

Vind je het heerlijk om actief in de buitenlucht bezig te zijn? Naast wandelen, fietsen en zwemmen, zijn er in Zuid-Limburg volop mogelijkheden om actief bezig te zijn. Je kunt er bijvoorbeeld (midget)golfen, zweefvliegen, ballonvaren, mountainbiken, bowlen, paardrijden, karten, inline-skaten, skiën, klimmen of abseilen.

Wandelen door het groene landschap in Zuid-Limburg

Wandelen door het groene landschap in Zuid-Limburg

Kunst & Cultuur

In tegenstelling tot wat velen denken, wordt de C van Cultuur in Zuid-Limburg hard uitgesproken. En dat is te zien in de vele culturele evenementen die Zuid-Limburg ieder jaar weer organiseert, zoals het traditionele schuttersfestijn. Het innovatieve Cultura Nova is ook een populair jaarlijks terugkerend evenement voor beeldende podiumkunst. Naast de evenementen zijn er ook genoeg musea die het jaar rond goed ingericht zijn op het bezoek van jong en oud.

Overnachten in Zuid-Limburg

Wil je wakker worden in Nederland met het gevoel alsof je in het buitenland zit? Dat kan in Zuid-Limburg. Je wordt wakker van het fluiten van de vogels en je ziet de zon langzaam het heuvellandschap verwarmen. Zuid-Limburg biedt tal van mogelijkheden om te overnachten. Je kunt er in heuse kasteel hotels slapen of kamperen bij de boer, in een 1-4 sterren hotel of een gezellige Bed & Breakfast.

De Biesenhof, Geleen

De Biesenhof, Geleen

De Biesenhof, een typische Limburgse Carréhoeve, is gelegen in een prachtig wandelgebied in het dal van de Geleenbeek, dichtbij Geleen. De Biesenhof Carréhoeve mag dan misschien 750 jaar oud zijn, maar bruist als weleer. Met een brasserie, 2 feestzalen, terras, serre, hostellerie en Gelateria, heeft de Biesenhof veel te bieden.

 

Dit zijn de leukste hotspots van Nederland

Download nu handige tips over Nederland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Biesenhof ligt aan de voet van de Sweikhuizerberg waar de Geleenbeek sinds kort weer in haar oorspronkelijke bedding stroomt. In de weekenden vormt de Biesenhof een ideale tussenstop voor fietsers en wandelaars en wordt er op diverse zondagen live muziek verzorgd. Ook kun je er terecht voor een heerlijk diner of een hapje en drankje op het terras, brasserie of serre met panoramaterras. Als bruiloft locatie is de Biesenhof uniek. Het is mogelijk om te trouwen in de prachtige “pronkkamer” en de huwelijksnacht kan vervolgens worden doorgebracht in de hostellerie waarin een speciale bruidssuite is gecreëerd.

Geniet van een hapje en drankje op het terras

Geniet van een hapje en drankje op het terras

Evenementen

Tijdens wervelende jaarlijks terugkerende evenementen wordt Zuid-Limburg omgetoverd in een wereld van muziek, theater, zang en dans. Op de website van VVV Zuid-Limburg kun je ook (online) tickets voor de evenementen kunt kopen. De evenementen agenda van VVV Zuid-Limburg vind je hier. Het bergdorpje Vijlen mag je ook zeker niet overslaan!

VVV in Zuid Limburg

VVV Zuid-Limburg

Walramplein 6
6301 Dd Valkenburg
Nederland
Telefoon: 0900-555 9798


Twitter: twitter.com/vvv_zuidlimburg
Facebook: facebook.com/vvvzuidlimburg
YouTube: youtube.com/user/vvvzuidlimburg
Pinterest: pinterest.com/vvvzuidlimburg

 

Neem contact op met VVV Zuid Limburg

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Zuid-Limburg tips ontvangen*

 

Beleef Kerkrade

Markt 33
6461 EC Kerkrade
Nederland
Telefoon: +31455676767

 

Neem contact op met Beleef Kerkrade

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.