Verwennerij in het luxe kasteelhotel Château St. Gerlach

Uit diverse trendrapporten blijkt dat dit jaar meer mensen binnen Nederland op vakantie gaan. De meerderheid kiest blijkbaar voor campings en vakantieparken, maar Fred van Eijk slaat die trend even over. Nederland Vakantieland biedt gelukkig zo veel meer. Je kunt natuurlijk ook voor een kasteel kiezen en dat probeerde Fred graag onlangs even uit voor zijn lezers en volgers. Verwennerij in het luxe kasteelhotel Château St. Gerlach.
Etienne van Sloun

Verblijf in eigen land, Zuid-Limburg om precies te zijn, maar waan je toch een aantal dagen helemaal weg van huis in een buitenlands aandoende omgeving. Het hotel biedt naast de 97 hotelkamers, suites en appartementen een à la carte restaurant, een gezellige bistro, een ontspannend zwembad en spa & wellness faciliteiten. Het historische landgoed is lid van Relais & Châteaux en ideaal voor een paar romantische dagen met je partner, een gezellige tijd met je vrienden of de plek voor die familiereünie. Ware culinaire hoogstandjes komen tot stand in het à la carte restaurant “Château St. Gerlach”. Dit restaurant heeft een Frans georiënteerde kaart en gebruikt zoveel mogelijk producten van het landgoed en uit de regio. Je dineert in de historische sferen van de voormalige woonvertrekken van het kasteel. Reserveer ruim op tijd!
Etienne van Sloun

 

ZIE OOK: Limburgers kiezen voor hotel

 

De laatste avond kozen wij voor het informelere restaurant “Bistrot de Liège”. Bistro is wel de understatement van het jaar. Het enige wat doet denken aan een bistro zijn de ongedekte houten tafels. De chef weet letterlijk en figuurlijk klassieke gerechten weer op de kaart te zetten en dat op een hoog niveau en met een pure smaak, verse ingrediënten en zo met veel mogelijk regionale producten. Je proeft zijn passie. Wij genoten van de tarbot in kreeftensaus, een special van de dag, en van de verrukkelijke wijn. Sloegen het dessert over en kozen voor Café Gourmand. Dit bleek de gouden tip te zijn voor dit artikel. Voor € 8,50 kregen wij een goede espresso vergezeld door een proeverij van diverse mini-desserts. Ideaal als je niet kunt kiezen of als je verstandig denkt te doen door geen toetje te nemen, maar jezelf toch een beetje wilt verwennen. Je bent niet voor niets in een kasteel belandt en eet je in de voormalige keukens en eetkamer van de laatste baron die hier zijn cognac dronk en een goede sigaar rookte. Ook hij genoot vast en zeker van een lekker nagerechtje of drie.
Etienne van Sloun

De volgende dag stonden wij vol met plannen op. Maastricht is vlakbij. Wandelen in de prachtige omgeving van het landgoed, de moderne beeldentuin van het kasteel bewonderen of een wijngaard bezoeken. Er zijn talloze mogelijkheden. Na het uitgebreide ontbijtbuffet belandden wij echter naast het zwembad op een comfortabel ligbedje. Afgewisseld met een paar baantjes trekken in het uitnodigende water, een momentje in het Turks stoombad en een bezoekje aan de sauna. De plannen bleven plannen en wij kwamen voldaan van een mooi weekend nog verder tot rust. Best uit te houden dat leven van een kasteelheer.
Etienne van Sloun

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.