Japan

De letterlijke betekenis van Japan is De oorsprong van de zon. Japan bestaat uit meer dan 3000 eilanden. De bekendste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kuyshi. Op deze eilanden woont het grootste gedeelte van de bevolking. De eilanden zijn in het bezit van een mooi landschap met riviertjes, grote meren, vruchtbare vlaktes, steile bergen met witte toppen en de vulkaan Fuji. Honshu is het grootste eiland van Japan en hier bevinden zich dan ook de belangrijkste steden waaronder Tokio. Tokio is dé grootste metropool ter wereld met ongeveer 35 miljoen inwoners.

Bezienswaardigheden van Japan

Naast het natuurschoon heeft Japan nog veel meer te bieden: Enkele van de vele belangrijkste steden in Japan zijn: Tokio, Osaka, Nara, Kyoto, Kobe en Hiroshima. Op het eiland Miyajima bevindt zich de ‘Itsukushima’ shinto tempel met de beroemde Torii. De Torii is het symbool van het shintô geloof. De landschappen eromheen zijn prachtig. De Japanse keuken is vooral bekend om zijn rauwe vis en om zijn schoonheid. De borden worden prachtig opgemaakt. De boedhistische monumenten, de vele houten tempels en de burchten zoals het Himeji Kasteel dat dateert uit de 14e eeuw.

Himeji Kasteel in Japan. Foto ChrisTravelblog

Himeji Kasteel in Japan

De karakteristieke Japanse tuinen om een lange wandeling in te maken. De historische dorpjes om te bezoeken, zoals Shirakawa. Een klein plaatsje in de bergen van Japan is een soort openluchtmuseum en een verzameling van oude Minka huizen.

 


Kortom, Japan heeft voor de reiziger veel te bieden. Een bezoek aan Japan is geweldig. Er is zoveel te zien met daarbij de authentieke cultuur die nog overal te ‘proeven’ is!

 

 

Neem contact op met Japan National Tourism Office

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Japan ontvangen*

 

Doe een zakelijke aanvraag voor een bijeenkomst, congres, incentive of evenement

Met onderstaand formulier kunnen bedrijven in contact komen met onze partners voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst, incentive, congres of evenement. Alleen MICE aanvragen worden in behandeling genomen. Consumenten gebruiken deze link.

    Ontvang elke werkdag om 16:00 het laatste nieuws over deze en 399 andere bestemmingen gratis in je mailbox.