Maak je camper klaar en rijd dit Hemelvaartweekend naar…

Aankomende donderdag is het Hemelvaartsdag. In veel landen is Hemelvaartsdag een officiële vrije dag en dus geniet je van een extra lang weekend. Het lange weekend is het perfecte moment om er even tussenuit te gaan met de camper of auto. Het weer wordt steeds beter en het is ‘s avonds lekker lang licht. Ga dit jaar een paar dagen naar Frankrijk en geniet van de vele outdoor activiteiten. Of neem je fiets mee naar Oost-Vlaanderen en geniet van de vele nieuwe aanpassingen in het fietsnetwerk. De verre reiziger boekt een ticket naar Malawi en bekijkt de 700 verschillende vogels, nijlpaarden en krokodillen.

Geniet van het Franse buitenleven met deze outdoor activiteiten

Wist je dat het Franse buitenleven ideaal is voor de beste outdoor activiteiten? De verschillende regio’s, zoals de Champagne Ardenne, bieden activiteiten voor wijnliefhebbers, sportievelingen, wandelaars, waterratten en natuurliefhebbers. Maak je camper klaar voor vertrek en rijd ermee naar Frankrijk. In een halve dag kom je al aan op de bestemming en dus is Frankrijk een geschikte bestemming voor een heerlijk weekendje weg. Laat je verrassen door de activiteiten en geniet van de heerlijke Franse natuur en champagne.

Neem je fiets in de camper mee naar Oost-Vlaanderen

Het nieuwe fietsseizoen is in zicht en dat betekent dat een nieuw fietsnetwerk op je wacht in Oost-Vlaanderen. Blijf lekker dicht bij huis en rijd met de camper of auto naar België. Een auto huur je gemakkelijk bij Sixt of Alamo. Heb je geen eigen camper? Een camper huur je bij Travelhome of WorldWideCampers.

 

 

Stippel je eigen fietsroute uit op het knooppuntennetwerk dat meer dan 3.500 kilometer groot is. Tegenwoordig kan dat nog comfortabeler met de nieuwe wijzigingen van Toerisme Oost-Vlaanderen. Fiets over het fietsnetwerk van de Leiestreek en verlaat de stad Gent via 2 nieuwe fiets- en wandelbruggen zodat je rechtstreeks en veilig het Parkbos binnen fietst. Fiets je vanaf Gent liever richting Heusden of Wetteren? Voortaan fiets je dankzij de aangepaste route dwars door de Gentbrugse Meersen.

Bewonder de nijlpaarden in het water vanaf je terras in Malawi

In Malawi vind je een van de mooiste natuurparken: het Liwonde National Park. Dankzij de ondersteuning van African Parcs is de stabiliteit voor mens en dier in het park weer hersteld. Boek je vliegticket naar Lilongwe bij KLM en huur bij aankomst een camper of auto bij een van de verhuurbedrijven ter plekke. In 3,5 uur rijd je vanaf de luchthaven naar het natuurpark. Wist je dat je er 700 verschillende vogelsoorten vindt? Spot een van deze prachtige vogels vanaf het water tijdens een bootsafari of gewoon vanuit een auto. Ga daarna naar de afwatering van Lake Malawi en zie gigantische aantallen krokodillen en nijlpaarden. Zoek je nog een goed verblijf? Voor een overnachting in een luxe tentenkamp midden in Liwonde National Park moet je bij Kuthengo Camp zijn. Vanaf je terras bewonder de nijlpaarden in het water, krokodillen aan de oever en zie aan de overkant een kudde olifanten lopen.

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.