Kom deze zomer fietsen op het Oost-Vlaams fietsnetwerk

Met het nieuwe fietsseizoen in zicht voerde Toerisme Oost-Vlaanderen een reeks wijzigingen door aan haar fietsnetwerken. De twee belangrijkste situeren zich rond Gent, waar je nu vanuit het centrum recht de Gentbrugse Meersen en het Parkbos in kunt fietsen.

Zomer, dat is fietsen. Zeker in Oost-Vlaanderen, waar je zelf je routes uitstippelt op een knooppuntennetwerk van meer dan 3.500 kilometer. “Om fietsers voortaan nóg comfortabeler naar nieuwe groenpolen van de provincie te loodsen, voerde Toerisme Oost-Vlaanderen enkele wijzigingen door aan de netwerken van de regio’s Leiestreek, Scheldeland en Waasland”, zegt gedeputeerde voor toerisme Leentje Grillaert. “Waar mogelijk werden geen knooppunten toegevoegd, om de houdbaarheid van fietsnetwerkkaarten te verzekeren.”

 

 

Fietsnetwerk Leiestreek verrast met Parkbos

Ter hoogte van het Parkbos, een nieuwe groenpool tussen Sint-Denijs-Westrem, Zwijnaarde, De Pinte en Sint-Martens-Latem, kreeg het fietsnetwerk Leiestreek enkele ingrijpende aanpassingen. Wie vanuit Gent de stad verlaat, rijdt nu rechtstreeks en veilig het Parkbos binnen over twee nieuwe fiets- en wandelbruggen (dwars over de R4 en de E40). Op het fietsnetwerk vertaalt zich dat in verschuivingen van knooppunten 2 en 88, en in drie nieuwe knooppunten (6, 87 en 89). De nieuwe knooppunten worden op het terrein aangekondigd door middel van infobordjes met een overzichtskaart.

 

 

Ommetje door de Gentbrugse Meersen

In de zuidrand van Gent kreeg ook het fietsnetwerk Scheldeland een kleine, maar fraaie aanpassing. Via knooppunt 5 in het Keizerpark kom je voortaan middenin de Gentbrugse Meersen terecht. Dat groene deel van Gent is vooral bekend van het Geboortebos en het Vredesmonument, maar ook de vrij loslopende koeien, het speelbos en het blotevoetenpad zijn trekpleisters. De Gentbrugse Meersen behoorden vroeger niet tot het fietsnetwerk. Wie vanuit Gent langs knooppunten richting Heusden of Wetteren rijdt, fietst er voortaan dwars doorheen. De aanpassing in dit gebied beperkt zich tot de verplaatsing van knooppunt 7 naar de Heusdenbrug en heeft geen impact op de volgorde van knooppunten.

Langs de Kruibeekse kreek

In de polders van Kruibeke, het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen, kreeg het fietsnetwerk Waasland enkele kleine aanpassingen. Voortaan fiets je er over het geasfalteerde jaagpad naast de nieuwe ringdijk. Wil je vanuit Bazel de Schelde over, dan rijd je vanaf nu dwars door de polders, voorbij de Kruibeekse kreek, tot aan het veer naar Hemiksem. Ook hier beperkt de aanpassing zich tot de verplaatsing van knooppunten, zonder impact op de volgorde.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.