Het allerbeste van het Franse buitenleven

Wist je dat je in de regio’s Champagne, Ardennen, Elzas en Vogezen optimaal kunt genieten van het Franse buitenleven tijdens het uitoefenen van de beste outdoor activiteiten? Deze bestemmingen, samen Grand Est genoemd, bieden activiteiten voor wijnliefhebbers, sportievelingen, wandelaars, waterratten en natuurliefhebbers. Laat je inspireren en wie weet sta je binnenkort zelf op een segway tussen de imposante wijngaarden.

Lac du Der

In het hart van de Champagne ligt Lac du Der, een van Europa’s grootste kunstmatige meren. De omtrek van het meer is bijna gelijk aan de afstand van een marathon. In 40 km wandel of fiets je rondom het meer. Vanwege de vele picknickplaatsen, observatiepunten en strandjes is het goed vertoeven bij Lac du Der. Voor extra veel waterpret kun je een waterfiets huren of geniet je met wapperende haren in de wind op een catamaran. En vogelaars pak je verrekijker er alvast bij, want in de lente en herfst komen hier duizenden kraanvogels samen.

 

 

De Maasfietsroute

De internationale Maasfietsroute start in het Franse dorpje Pouilly-en-Bassigny en brengt je in 1152 km via België naar de Nederlandse kust. Stap op je e-bike, tandem, stads- of racefiets en volg de oevers van de Maas langs de gezellige maasdorpjes en schilderachtige omgeving. In zes etappes fiets je door de Franse Ardennen. Je kijkt je ogen uit terwijl je langs de indrukwekkende bezienswaardigheden fietst, zoals Europa’s grootste middeleeuwse vesting in Sedan. Het bijna zes eeuwen oude fort is absoluut de moeite waard is voor een langere break. En voor wie uitgerust wil beginnen aan de volgende etappe is een overnachting in het grootste kasteel van Europa zeker een aanrader.

 

 

Traversée du Massif des Vosges (TMW)

Trek je wandelschoenen aan, de TMV is voor wandelfanaten een route om op het lijstje te zetten. In 19 dagen en 430 km wandel je van het Noorden van de Vogezen helemaal naar het zuiden. De route kent ook enkele shortcuts die 3 tot 5 dagen duren. De verscheidene wandelopties maken de TMV toegankelijk voor een breed wandelpubliek. Al wandelend kom je langs het prachtige wat de natuur te bieden heeft aan meren, bergweiden, bosgebieden en vergezichten vanaf de glooiende bergtoppen. Wandelaars die je al voorgingen delen hun mooiste kiekjes via #massifdesvosges.

Segway tour

Ontdek de geheimen van de voortreffelijke Elzas Grand Cru-wijnen tijdens een bijzondere wijnproeverij. Nip van je wijn en proef de zeven verschillende druivensoorten terwijl je je voortbeweegt op een segway. Slalom door de wijngaarden en cross door de dorpen van de Route des Vins d’Alsace. De wijnbouwers nemen je mee in hun passie en delen hun oneindige wijnkennis. Een ultieme wijnproeverij-ervaring volledig afgestemd op je eigen wensen. Wij zeggen ‘proost’.

Ontvang gratis leuke Frankrijk activiteiten

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.