Sport & Vrije tijd in Champagne-Ardenne

De Champagne-Ardenne regio is bij uitstek geschikt voor sportievelingen. Wandelaars, fietsers, watersporters maar ook natuur- en visliefhebbers komen hier ruimschoots aan hun trekken. Het Lac du Der is een waterparadijs voor strand- en watersport fans. Zes strandjes bieden de bezoeker ruimte voor rust. Een boottochtje of ritje op een jetski zorgt voor actie.

De wijngaarden in de Champagne-Ardenne

De wijngaarden in de Champagne-Ardenne

Uitgaan

De Champagne-Ardenne staat vooral bekend om haar champagnes, uitgestrekte wijngaarden en prachtige natuur. Toch zijn er prima plekken om uit te gaan. De meeste uitgaansgelegenheden kun je vinden in de stad Reims. Ben je daar in de buurt? Ga dan naar Place Drouet d’Erlon in het hart van de stad voor levendige cafés en bars. Ideaal voor een avondje uit en Frans genieten.

Wijntoerisme & champagne

Vlakbij Epernay ligt het Villa Bissinger, het Institut International des Vins de Champagne. Het instituut organiseert tal van activiteiten om de wijnen van Champagne te promoten. Er zijn introductiecursussen te volgen, waarbij je in 2 uur een presentatie over de regio krijgt en onder begeleiding diverse champagnes krijgt te proeven. Tussen april en oktober kun je elke eerste zaterdag van de maand een introductiecursus champagne boeken.

Champagnehuis Joseph-Perrier

Champagnehuis Joseph-Perrier

Champagnehuis Joseph Perrier werd in 1825 opgericht door de zoon van wijnhandelaar François-Alexandre. Het champagnehuis werd gevestigd in Châlons-sur-Marne waar het voormalige postkantoor in gebruik werd genomen voor de champagneproductie. De kilometerslange tunnels in de naastgelegen heuvel doen sindsdien dienst als eindeloze wijnkelders. Het champagnehuis is niet geopend voor publiek maar een keer per maand kun je een rondleiding door de wijnkelders boeken. In de zomermaanden juli & augustus is deze rondleiding dagelijks te boeken.