Malawi

Malawi, ook wel het warme hart van Afrika genoemd, is een paradijs met watervallen, meren en wilde dieren.

Blijf op de hoogte van Malawi met onze inspirerende nieuwsbrief vol Malawi tips!

Reizen naar Malawi

Het land staat vooral bekend om het kristalheldere Malawi Meer en het ruige terrein van de Great Rift Valley. Malawi bied je een onvergetelijke reiservaring. Op de website van het verkeersbureau van Malawi kun je terecht voor meer toeristische informatie over alle plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Via Twitter blijf je op de hoogte van het laatste toeristische nieuws over Malawi.

Natuur in Malawi

Malawi is een schitterend land met veel natuurpracht. Vooral Lake Malawi met het daaraan grenzende Lake Malawi National Park is het bezoeken meer dan waard. De pittoreske dorpjes met hun gastvrije inwoners die langs het meer liggen zijn leuk om te bezoeken. De inwoners gebruiken stoomboten en motorboten om zichzelf over het meer te vervoeren naar buurdorpjes en mocht je in de buurt zijn hou dan je ogen open voor de welbekende stoomboot MV llala. Deze antiek uitziende boot wordt al meer dan 60 jaar gebruikt door de locals en toeristen om zich te verplaatsen over Lake Malawi.

Wildleven in Malawi

Malawi kent een grote diversiteit aan wild. Ook bij en in Lake Malawi zijn veel schitterende dieren te vinden. Onder water leven veel mooie vissen en bevindt zich veel koraal. De vissen zijn overigens niet alleen mooi om naar te kijken tijdens het snorkelen of duiken, ze vormen ook een bron van inkomsten voor de bewoners. Enkele vissen zijn zo uniek dat ze verscheept worden over de hele wereld. Daarnaast staat er natuurlijk ook in de dorpjes zelf veel vis op het menu.

Naast het leven onder water speelt er zich ook nog veel af langs de oevers van Lake Malawi. Nijlpaarden, krokodillen en zelfs apen zijn hier allemaal te vinden en te zien vanaf bijvoorbeeld de MV llala.

Voor meer informatie

email adres mail@malawitourism.com
website adres www.malawitourism.com
twitter