Dit land is favoriet in de meivakantie

Spanje blijft veruit favoriet voor de meivakantie. Wie echter een goedkope vliegvakantie wil scoren, kan beter naar Macedonië gaan. Uit analyse van de boekingscijfers van dé VakantieDiscounter* blijkt dat men hier tot 50% mee kan besparen.

En dat is niet de enige opvallende uitslag. Meer dan de helft van de Nederlanders kiest voor een all inclusive vakantie, Friezen geven het minst uit aan de meivakantie en Schiphol lijkt aan zijn return te zijn begonnen.

Populaire bestemmingen meivakantie 2019

Spanje, Griekenland en Turkije voeren praktische elke vakantie de top 3 aan als het gaat om vliegvakantie. Dat geldt ook voor dit jaar; ruim 29% van de meivakantie-gangers gaat naar Spanje. Griekenland kan rekenen op ruim 22% van alle vakantiegangers en Turkije op ruim 18%.

In Spanje wordt wel een kleine verplaatsing gesignaleerd; de Balearen (Ibiza, Menorca en Mallorca) worden groter ten koste van de bekende Canarische Eilanden (Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria en Fuerteventura). In Griekenland groeien de grotere eilanden Kreta, Kos, Rhodos en Zakynthos onverminderd door. De minder bekende eilanden zien hierdoor het aantal toeristen afnemen.

 

 

De landen ten zuiden van de Middellandse Zee zien ook een toename in reizigers. Tunesië en Egypte mogen dit jaar op meer toeristen rekenen en dat geldt zeker voor Marokko, die als nieuwkomer in de top 10 verschijnt. Downside aan deze groei: de gemiddelde reissom van Marokko is 29% duurder dan in 2018.

Top 10 landen

 

 

Kosten meivakantie onder de € 500,-

Waar een 8-daagse vliegvakantie in 2018 nog gemiddeld € 511,44 kostte, is dat dit jaar zo’n 3% minder; € 494,23. Opvallend: de Friezen geven het minst uit aan vakantie (gemiddeld € 458,87) en de Limburgers het meest (€ 516,04).

Het meest voordelig is een vakantie naar Macedonië. Voor die bestemming ligt de prijs voor een 8-daagse vliegvakantie op € 233,61. Het aanbod van hotels met een all inclusive verblijfstype is daar wel klein. Voor een voordelige all inclusive vakantie boekt men Italië (gemiddeld € 407,59) of Tunesië (€ 413,29).

All inclusive verblijven blijkt het meest populair tijdens de meivakantie; maar liefst 45,3% van de vakantiegangers kiest hiervoor. Vorig jaar was dit nog 40,6%. Nederlanders hechten ook meer waarde aan luxe. Zo zijn er meer vijfsterren vakanties geboekt dan vorig jaar (16,6% in 2018 versus 19,7% in 2019).

Top 10 goedkoopste meivakantie-bestemmingen

Verlies voor Schiphol

Een verlies voor Schiphol deze meivakantie. Waar vorig jaar nog 60,3% van alle reizigers in de meivakantie vloog vanaf de nationale luchthaven, is dit in 2019 slechts 53,1%. Dit verlies komt met name ten goede van de regionale luchthavens als Eindhoven (10,3 in 2018 versus 13,3% in 2019). Ook de Duitse luchthavens winnen aan populariteit.

Top 10 vertrekluchthavens

  • Schiphol
  • Eindhoven
  • Düsseldorf
  • Rotterdam
  • Keulen
  • Brussel – Zaventem
  • Groningen – Eelde
  • Brussel – Charleroi
  • Maastricht
  • Weeze

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.