Curaçao

Curaçao is 1 van de 3 eilanden die samen met Bonaire en Aruba de ABC-eilanden vormen. Het tropisch eiland is gelegen in het zuidelijk deel van de Caribische zee en behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Omdat het een voormalig kolonie van Nederland is hangt er een Nederlands sfeertje en is de gesproken taal Nederlands. Willemstad, de hoofdstad van het land, kenmerkt zich door de gekleurde huisjes en staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst.

 

Blijf op de hoogte van Curaçao met onze inspirerende nieuwsbrief vol dushi Curaçao tips!

Geniet op de hagelwitte standen van Curacao van de warme zon

In Willemstad is een verscheidenheid aan uitgaansgelegenheden en restaurants te vinden. Het landschap is voornamelijk vlak met hier en daar heuvels. De stranden worden op Curaçao baaien of beaches genoemd en zijn parelwit en grenzen aan een azuurblauwe zee. Het klimaat van Curaçao is vrij droog en warm met een gemiddeld temperatuur van 31.2 °C overdag en ‘s nachts 25.6 °C. Kortom de ultieme combinatie voor een ontspannen vakantie.

Populaire uitgaansgelegenheden op Curacao

De top 5 van disco’s clubs en bars op Curacao zijn:

Duiken en snorkelen

Snorkelen en duiken is bij uitstek een van de populairste bezigheden op Curaçao. In de wateren van Curaçao is een overvloed aan zeefauna te vinden zoals: kleurrijke planten, koralen en vissen. Wanneer je 18 jaar en ouder bent kun je bij 1 van de 60 duikscholen op het eiland duiklessen nemen en onder professionele begeleiding je duikbrevet behalen zodat je zelfstandig de fascinerende onderwaterwereld kunt ontdekken. Voor meer informatie over duikscholen en duikplekken kunt u terecht bij het Verkeersbureau van Curacao.

 

 

Zwemmen met dolfijnen

Ervaar echt interactie met dolfijnen bij de Dolfijn Academie. De academie biedt een reeks programma’s aan waarin je kunt kennismaken met dolfijnen. Dolfijnen aaien, kussen, knuffelen, met ze duiken, snorkelen, ermee zwemmen en leren verzorgen.

Hato grotten en Klein Curaçao

Wanneer u genoeg heeft van het luieren op het strand kunt u de Hato grotten ontdekken welke miljoenen jaren geleden gevormd zijn door het wateroppervlak. De grotten zijn zeer indrukwekkend door de mooie kalksteenformaties en herbergt een kolonie zeldzame langneusvleermuizen.

Ten zuidoosten van het eiland ligt op ongeveer 2 uur varen het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Het is een klein rotseiland met mooie hagelwitte zandstranden en goede duik- en snorkel locaties. Er worden verschillende dagtochten georganiseerd vanuit Curaçao. Via het verkeersbureau Curaçao of het lokale VVV kantoor kun je meer informatie vinden over vertrektijden, actuele informatie en tarieven.

Reizen naar Curaçao

Naar Curaçao reis je met het vliegtuig of met een cruiseschip. Er vliegen meerdere maatschappijen naar Curaçao waaronder KLM en TUI. Ook Corendon biedt complete vakanties aan naar Curaçao.

 

Huur een auto op Curaçao

Huur voordelig een auto op Curaçao bij onze partner Alamo, die heeft voordelige tarieven voor Curaçao. Bereken direct de huurprijs voor jouw auto.

 

De leukste hotspots op Curaçao in een gratis reisgids

Je kunt meer Curaçao tips, die niet hier op de site staan, nu via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een plattegrond bij.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Hotels op Curacao

Op curaçao heb je een grote keuze aan accommodaties. Een fijn keuze is het Avila Beach hotel dat gerenoveerd is. Hotel Klooster is een boutique hotel in Willemstand.

Curaçao North Sea Jazz Festival

In september 2010 vond de eerste editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival plaats. Het festival is overgewaaid uit Nederland waar de eerste editie plaatsvond in 1976. Het North Sea Jazz Festival heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een gerenommeerd internationaal evenement en staat wereldwijd bekend als het festival waar in 3 dagen het verleden, heden en de toekomst van jazz langskomen. De eerste editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival was zo’n succes dat is besloten om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Houd voor actuele informatie over data, tijden en het programma het verkeersbureau van Curaçao in de gaten.

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Curaçao

Curaçao Toeristen Bureau Europa

Koninginnegracht 19
2514 AB Den Haag
Nederland
Telefoon: +31-70-8916600


Twitter: twitter.com/CuracaoTravel
Facebook: facebook.com/curacaotb

 

Neem contact op met Verkeersbureau Curaçao

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Curaçao ontvangen*

Kaart van Curaçao