Kreta

Kreta, is het 5e grootste eiland van Griekenland en ligt in zuiden van Europa. De trotse en gastvrije inwoners staan bekend beroemd om hun cultuur, innovatieve geest en voeding. Het kreta dieet is wereldberoemd en zou zorgen voor een lang leven. Kreta combineert bergen en zee, en nieuwe met de oude geschiedenis. Het is een culturele kruispunt door de strategische geografische ligging. Het eiland is een van de meest populaire Griekse toeristische bestemmingen.
kreta-2

“Don’t look for a pill that can substitute for the Cretan diet.
There is no such thing.” — Serge Renaud, 1998

 

Genieten van het Kreta dieet op het Griekse platteland

Genieten van het Kreta dieet op het Griekse platteland

Bezienswaardigheden op Kreta

Het eiland beslaat ongeveer 260 kilometer van oost naar west, met genoeg must-visits, verspreid over het hele eiland. Kreta als eiland heeft genoeg kusten, en daarmee ook genoeg stranden. Bijvoorbeeld Elafonisi, met turquoise wateren en roze-wit zand. Maar ook Balos en de indrukwekkende 18 kilometer lange Samaria bergpas, gelegen in het oosten Chania gebied zijn een bezoekje waard.

Balos

Balos

In het westen van Chania ligt het oude Rethymno, een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden in Med, met een 12 kilometer lang strand er vlak naast. In Rethymno kun je ook het historische Preveli klooster vinden en het exotische Preveli-meer met palmbomen en witte stranden.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

In het centrum van het eiland, in de buurt Heraklion, vind je het Paleis van Knossos, een van de meest indrukwekkende paleizen van de Minoïsche beschaving. Hier vind je ook het Heraklion Archeologie Museum, waar je de 5.500 jaar aan rijke geschiedenis van het eiland kunt ontdekken.

In Lassithi, in het oosten van het eiland, ligt de stad Agios Nikolaos en het eiland Spinalonga, ook zeker een bezoekje waard. Hier vlakbij ligt het Vai strand, met het grootste palmbomenbos van Europa.

 

 

Als je van bootexcursies houdt is het eiland Chrissi, ten zuiden van Ierapetra, met z’n smaragdgroene wateren en beschermde cederbos perfect voor een dagtochtje. Het hele eiland is rijk aan pittoreske dorpjes, mooie stranden, spectaculaire bergpassen en indrukwekkende landschappen. De natuurparken Sitia (gelegen in Sitia) en Psiloritis (gelegen in Rethymno) zijn onlangs verklaard als Unesco Global Geoparks.

Tijdens het zomerseizoen zijn er bijna dagelijks vertrekken van de haven in Heraklion naar Santorini, het is dus erg makkelijk om een trip te plannen.

Verblijven op Kreta

Kreta biedt een grote variëteit aan accommodatie. Van luxe resorts en botique hotels, tot familie hotels, apartementen of eco accommodaties, waar je ook een overvloed aan outdoor activiteiten voor natuurliefhebbers en sportfans kunt vinden.

 

 

 

Dit zijn de leukste plekken op Kreta

Je kunt deze Kreta tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond van Kreta bij.

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je e-mailadres in om jouw gids van Kreta aan te vragen

 

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Kreta

Incredible Crete – Crete Tourism Directorate

6, Papa Alexandrou E' Street
71202 Heraklion
Griekenland
Telefoon: +302810246106
URL: http://www.incrediblecrete.gr/


Twitter: twitter.com/IncredibleCrete
Facebook: facebook.com/incrediblecrete
YouTube: youtube.com/user/creteregion

 

Neem contact op met Verkeersbureau Kreta

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Kreta