Bekijk waar de Nederlandse zonzoeker heen gaat in de herfstvakantie

De eerste herfststormen zijn al voorbij geraasd, de temperatuur daalt in rap tempo en dan is er nog…. de herfstvakantie. Dé aangewezen periode om nog van de zon te genieten aan de Middellandse Zee. Nederlandse reizigers pakken in grote getalen het vliegtuig en gaan de zon achterna.

Klein Curacao catamaran Black & White

Spanje is daarbij veruit de favoriet van de Nederlandse vakantieganger. Maar ook verder gelegen bestemmingen als Curaçao en de Kaapverdische eilanden zijn razend populair. Stedenreizen laten weer ander patroon zien maar blijven ook geliefd.

Herfstvakantie

De eerste herfststormen zijn al voorbij geraasd, de temperatuur daalt in rap tempo en dan is er nog…. de herfstvakantie. Dé aangewezen periode om nog van de zon te genieten aan de Middellandse Zee. Nederlandse reizigers pakken in grote getalen het vliegtuig en gaan de zon achterna. Spanje is daarbij veruit de favoriet van de Nederlandse vakantieganger. Maar ook verder gelegen bestemmingen als Curaçao en de Kaapverdische eilanden zijn razend populair. Stedenreizen laten weer ander patroon zien maar blijven ook geliefd.

 

 

Middellandse Zee

Wat zijn nu de drie populairste bestemmingen in de herfstvakantie? De grootste aantallen reizigers blijven toch in Europa. En waarom ook niet, want de zon schijnt nog aan de Middellandse zee, bijna 15% méér reizigers zochten de zon in Europa op.
De top drie ziet er als volgt uit:

 • Spanje. Met name de Canarische eilanden met nieuwe publiekslieveling Tenerife.
 • Griekenland. Vooral Kreta, Kos en Rhodos trekken zonzoekers waarbij Kos de grootste stijger is.
 • Turkije. Weer terug in de gratie bij de zonzoeker, met een stijging van dubbele cijfers.
 •  

  Opvallend is dat Egypte weliswaar net buiten deze top drie valt, maar een enorme groei laat zien ten opzichte van de vorige herfstvakantie. Ook wordt steeds meer ‘ticket only’ geboekt.

  Verre vakanties

  Maar ook wat verder weg schijnt de zon en misschien nog wel feller ook. De top drie van verre bestemmingen deze herfstvakantie is:

 • Curaçao
 • Kaapverdische eilanden
 • Verenigde Staten (voornamelijk Florida)
 •  

  De grootste stijging noteren de reizen naar de Kaapverdische eilanden. De populariteit blijft groeiende, de zonzekere eilanden met hun brede stranden en goede hotels verwerven zich een vaste hoge plaats bij de meest geliefde winterzonbestemmingen.

   

   

  Na positie 3 wordt het een nek-aan-nek race van bestemmingen die aanspraak willen maken op die vierde plek: Gambia, Dominicaanse Republiek, Mexico en ook nieuwkomer Suriname gooit hoge ogen.

  Deze beroemde kat vind je ook op Rambla de Raval

  Stedenreizen

  En wat zijn de populairste steden deze herfst? Het aantal stedenreizen in de herfstvakantie blijft gelijk aan dat van voorgaand jaar. De top drie zit zo dicht bij elkaar, dat je eerder van een gedeelde eerste plaats kunt spreken. Het gaat dan om Barcelona, Londen en Rome. Deze top drie wordt op de voet gevolgd door New York. In Barcelona is er weliswaar Catalaanse onrust te bespeuren, maar de mensen die al een stedenreis geboekt hadden, laten zich er niet van weerhouden om te gaan. Wel geeft de onrust van de afgelopen week een lichte dip in nieuwe boekingen naar deze stad.

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Comments are closed.