Suriname

Het land Suriname biedt een unieke combinatie van cultuur, natuur en avontuurlijke activiteiten. Vooral de schoonheid van de prachtige Surinaamse natuur wordt steeds meer ontdekt, in de natuur bevinden zich dan ook de meeste bezienswaardigheden.

Blijf op de hoogte van Suriname met onze onze inspirerende nieuwsbrief vol Surinaamse tips!

Reizen naar Suriname

Vanuit de hoofdstad Paramaribo kunt u eenvoudig een aantal dagen het binnenland intrekken om daar de natuur te verkennen. Suriname ligt in de tropen. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 23 en 32 graden. Omdat Suriname een voormalige kolonie van Nederland is treft u nog veel Nederlandse invloeden aan. Zo is de officiële taal Nederlands en vrijwel iedereen in de steden beheerst deze taal. Naast het Nederlands wordt er ook Sranangtongo, oftewel Surinaams gesproken.

 

 

Paramaribo: hoofdstad van Suriname

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname. Een bezoek aan deze levendige hoofdstad is niet compleet zonder het historische centrum gezien te hebben. Dit vrijwel volledig uit hout opgetrokken historische centrum van Paramaribo, staat sinds juli 2002 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt zonder problemen een aantal dagen doorbrengen in de hoofdstad en alle hotspots bezichtigen zoals het fort Zeelandia, de markt, musea en andere gebouwen te ontdekken. Gun uzelf daarbij momenten om het dagelijks leven in je op te nemen. Bestel een Fernandes limonade en geniet op een bankje of terras van de diversiteit van mensen die langs u heen loopt.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Suriname

Download nu handige tips over Suriname. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Avontuurlijk Suriname

Awarradam Jungle Lodge, ligt op een uur vliegen van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo op een idyllisch eiland in de Gran Rio rivier, verborgen in het Amazone regenwoud aan de voet van de Awaradam stroomversnelling. Van hieruit is het een half uur varen naar de meest stroomafwaarts gelegen dorpjes van de saramaccaners, afstammelingen van de weggelopen slaven. Een prachtige tour door avontuurlijk Suriname waar u vanuit uw comfortabele jungle lodge intens kunt genieten van het ongerepte Amazone regenwoud en de cultuur van de vrolijke en hartelijke Saramaccaners, vol West Afrikaanse tradities van 300 jaar terug.

Schildpadden spotten in het Galibi Natuurreservaat

Bij het indianendorp Galibi in het Oosten van suriname mondt de Marowijne rivier uit in de Atlantische Oceaan. Op ongeveer 1 uur varen van het dorp ligt het unieke natuurreservaat, genaamd: Babuntsani. Op de zandstranden; Babunsanti en Eilanti, komen jaarlijks duizenden zeeschildpadden hun eieren leggen (seizoen van feb. -aug.). s’nachts is het mogelijk om dit bijzondere natuurverschijnsel te kunnen waarnemen; een ervaring om nooit te vergeten.

5 Tips van het verkeersbureau van Suriname

Om uw verblijf in Suriname goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau u de volgende 5 tips

  • Op Booking.com vind je voordelige en goede hotels in Suriname
  • in Suriname is de lokale valuta Surinaamse Dollar. Zorg dat u vooraf bij het GWK wat geld wisselt
  • Avontuurlijke activiteiten in Suriname boekt u vooraf op Doestravel & Cadushi Tours
  • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Suriname.

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Suriname om in de vakantiestemming te komen!

Vliegtickets naar Suriname

Zowel KLM als de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM/Surinam Airways) vliegen naar de luchthaven Zorg en Hoop Airport bij Paramaribo. Op verkeersbureaus.info vindt u voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Zorg en Hoop Airport. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Visum voor Suriname

Voor Suriname is geen visum vereist. Wel betaal je een zogenaamde Entry Fee Suriname. Deze kun je naar keuze bij aankomst regelen en betalen of je regelt het vooraf. Dat voorkomt veel gedoe.

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Suriname

Suriname Tourism Board

RRH8+F7W, Professor W.J. Kernkampweg
Paramaribo
Suriname
Telefoon: +597532373

 

Neem contact op met Suriname Tourism Board Phone

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Suriname ontvangen*

Kaart van Suriname