Rome

Rome is een ideale bestemming voor een stedentrip en is een van de meest bezochte steden ter wereld. Blijf op de hoogte van Rome met onze gratis nieuwsbrief!

Reizen naar Rome

Rome vindt u talrijke musea, imposante bezienswaardigheden en leuke restaurants en trendy winkels. De stad beschikt over een rijk verleden en dit is terug te zien in het straatbeeld. Geniet van een weekend in deze heerlijk sta en laat u meevoeren in het la ‘dolce vita’ gevoel. Het verkeersbureau van Rome vertelt u graag meer over deze bewonderenswaardige stad in Italië.

OV in Rome

Vlieg je naar Rome? Vanaf de luchthaven Aeroporto di Roma Fiumicino FCO reis je met de trein naar Rome Centraal Station Roma Termini. Voor reizen met het OV in de stad kun je een eRoma pas kopen op http://romaflex.atac.roma.it/operation/atac-main-form.aspx. Een pas voor een hele week onbeperkt reizen met bus, tram en metro kost je slecht €24. Je kunt ook de Roma pass kopen. Die geeft je ook toegang tot musea, OV en culturele instellingen.

 

 

Bezienswaardigheden

Wanneer u in Rome over straat loopt heeft u echt het gevoel dat u in een openlucht museum loopt. De geschiedenis van Rome gaat terug tot 2500 jaar gelden en heeft zich in de geschiedenis ontwikkeld als een van de belangrijkste steden van de Westerse cultuur. Het was de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk, de Romeinse Republiek en het Romeinse Keizerrijk. Sinds 1871 is Rome de hoofdstad van Italië. Het is dan ook geen verrassing dat het historische stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De meest belangrijke bezienswaardigheden in de stad zijn;

 • Trevi Fontein
 • Colosseum
 • Spaanse trappen
 • Sixtijnse kapel
 • Pantheon
 • Vaticaanstad

  Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Het grondgebied wordt echter geheel omsloten door de stad Rome, waardoor het een enclave binnen Italië is. De meest beroemde inwoner is de Paus. In het centrum van Vaticaanstad staat de Sint Pieter basiliek die aan het Sint Pietersplein ligt. Op dit plein worden kerkelijke plechtigheden gehouden. Tijdens belangrijke plechtigheden komen soms wel meer dan 50.000 mensen op dit plein samen om een glimp van de paus op te vangen.

  Festiviteiten in Rome

  Er worden jaarlijks verscheidene festivals georganiseerd in de stad. Zo is er o.a. het Roma Wine Festival. Dit 2 dagen duren durende festival staat geheel in het teken van wijn, wijn en nog eens wijn. Tijdens het festival kunt u van alles te weten komen over de oorsprong van het levensbloed. Zo kunt u verschillende workshops volgen, presentaties bijwonen en vooral veel proeven. Ieder jaar vindt ook het Roma Jazz Festival plaats. Tijdens het festival zullen sterren uit binnen- en buitenland op verschillende plekken in de stad optreden. Voor meer informatie over data en het programma kijk op Roma Jazz.

  Dineren en zwemmen langs de Tiber in de zomermaanden

  Omdat het kwik in de zomermaanden al snel kan oplopen tot 40 graden speelt het leven in de stad zich voornamelijk in de buitenlucht af. Zo zijn er langs rivier de Tiber verschillende (buiten)zwembaden geïnstalleerd. Hier kunt u voor een bedrag van 10 euro een middag of dag heerlijk op een ligbed aan het zwembad liggen. Ook zijn er in deze periode (van april t/m september) langs de Tiber tijdelijke restaurantjes gevestigd. Hier kunt u zich tezamen met de locals te goed doen aan een heerlijke visgerecht terwijl de zon langzaam wegzakt achter de horizon. Wanneer het donker is geworden transformeren veel restaurants om in hippe barretjes waar u heerlijke cocktails kunt bestellen en een dansje kunt wagen.

  Al rijdend dineren door Rome met Tram Jazz

  Wanneer u geen zin heeft om net zoals alle andere toeristen in de ‘hop on hop off’ toeristenbus te stappen heeft het openbaarvervoerbedrijf van Rome, Trambus, een goed alternatief voor u: Tram Jazz. Tram Jazz is een 3 uur durende tour in een oude tram door de stad. Onder het genot van een hapje en drankje die worden klaargemaakt op de tram wordt u langs alle highlights van de stad worden gereden. De tram vertrekt iedere vrijdag om 21.00 vanaf Piazza di Porta Maggiore en maakt tijdens de tocht verschillende stops. Reserveren kan via trambelcanto@yahoo.it. Voor meer informatie raadpleeg trambus.com .

  Tips van het verkeersbureau van Rome

  Om uw verblijf in Rome goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau u de volgende tips

  Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Rome om in de vakantiestemming te komen!

  Vliegtickets naar Rome

  Zowel KLM als Alitalia vliegen naar de luchthaven Fiumicino Airport bij Rome. Op verkeersbureaus.info vindt u voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Fiumicino Airport. Bekijk de ticket aanbiedingen!

   

  Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Rome