De top bestemmingen voor 2017

British Airways publiceert vandaag de lijst van populairste bestemmingen voor 2017. Hierbij staan Azië en Zuid Afrika bovenaan. Om deze bestemmingen nog dichterbij te halen, introduceert British Airways vandaag tevens speciale tarieven met flinke kortingen naar diverse wereldwijde bestemmingen.

199 bestemmingen

British Airways vliegt naar 199 bestemmingen wereldwijd en met 9 vluchten per dag van Amsterdam naar London Heathrow. Naast 9x naar Londen Heathrow vliegt British Airways ook dagelijks meerdere malen naar Londen Gatwick. Londen City wordt meerdere keren per dag vanuit Amsterdam alsook Rotterdam The Hague Airport aangevlogen. Hiermee zijn de Londense luchthavens een toegangspoort tot de rest van de wereld.

 

 

De top 9 populairste bestemmingen voor 2017:

 

 

Katinka van Ekeren, Commercial Manager Benelux van British Airways vertelt:“Reizigers worden steeds ambitieuzer en kijken steeds verder voor een leuke vakantie, dat zien we ook terug in deze lijst. Azië en Latijns Amerika zijn altijd al populair geweest bij backpackers maar we zien nu ook reguliere reizigers deze bestemmingen aandoen. De nieuwe route naar Chili met onze Dreamliner – de langste long haul vlucht bij British Airways –is een goed voorbeeld van hoe sterk de interesse in deze verre bestemmingen stijgt.”

Hieronder de lijst van de steden en een toelichting wat deze bestemming zo uniek maakt. Ook vermelden we welke bekendheden deze bestemming graag aandoen.

Rio de Janeiro

Waarom gaat men er graag heen? Rio de Janeiro staat bekend om zijn geweldige carnavalsparade in februari, maar er zijn ook nog genoeg andere dingen om te bezoeken. Waan je in gezellige bars, open-air cafés en dancehalls, en rust de volgende dag uit op een van zijn prachtige stranden!
Welke beroemdheden gingen je voor? Niemand minder dan Madonna, Beyoncé, Lady Gaga, Megan Fox en David Beckham zijn je al voorgegaan!

Santiago

Waarom gaat men er graag heen? Er is voor iedereen wel iets te doen in Chili. Sportfanaten kunnen hun hart ophalen met skiën en snowboarden rondom Santiago, wandelen in het Andesgebergte of met diverse watersporten langs de adembenemende kustlijn.
Welke beroemdheden gingen je voor? Prince Harry en de populaire bands Coldplay en One Direction.

Foto van Jose Luis Stephens

Foto van Jose Luis Stephens

Buenos Aires

Waarom gaat men er graag heen? Menig Nederlander heeft de hoofdstad van Argentinië op de bucketlist staan. Buenos Aires heeft een bruisend nachtleven met bekende tangodansers en een overheerlijke keuken. Ben je er rond augustus? Dan mag je het Buenos Aires Tango Festival niet missen! Dit is namelijk hét grootste tangofestival ter wereld en een zeer bijzondere ervaring. Het Buenos Aires Tango Festival duurt maar liefst negen dagen lang. Voetbalfanaten daarentegen kunnen genieten van een voetbalwedstrijd bij een van de lokale clubs, Boca Juniors en/of River Plate.
Welke beroemdheden gingen je voor? Miley Cyrus, Ricky Martin en Emma Watson.

Barbados

Waarom gaat men er graag heen? Dit “kleine Engeland van de Caribbean” blijft dé favoriet onder mensen die houden van ongerepte stranden, palmbomen en adembenemend, felblauw zeewater. Vergeet niet om te duiken tussen de dolfijnen, schildpadden en prachtige koraalriffen!
Welke beroemdheden gingen je voor? Simon Cowell, Cara Delevingne, Suki Waterhouse en Naomie Harris.

Johannesburg

Waarom gaat men er graag heen? Johannesburg, de grootste stad van Zuid-Afrika, is afgelopen jaren een ware transformatie ondergaan en heeft zelfs zijn eigen “hipster-friendly” buurt. In de wijk van Braamfontein wordt elke zaterdag een gezellige markt gehouden in een parkeergarage met meerdere verdiepingen. Er zijn verschillende kraampjes met vintagekleding, handgemaakte sieraden, huishoudelijke artikelen tot gerechten uit de hele wereld aan toe. Later in de middag kun je struinen langs de vele nabijgelegen barretjes en je ogen uitkijken dankzij de lokale kunst. Een lekkere cocktail in de avond mag niet ontbreken. Om meer over de bijzondere geschiedenis van Johannesburg te leren, ben je bij het Museum van de Apartheid aan het juiste adres.
Welke beroemdheden gingen je voor? Heston Blumenthal, Charlize Theron en niemand minder dan Bono van U2.

Hong Kong

Waarom gaat men er graag heen? Met de komst van de Formule E vorig jaar maakte de motorsport zijn debuut in Hong Kong. Sindsdien zijn er steeds meer mensen die deze geweldige stad willen bezoeken. Geniet van het zeer smakelijke street food in Mong Kok, drink cocktails tussen de wolken van Ozone of snuif wat cultuur tijdens een tour in de Tin Hau Tempel. Voor rugby fans vindt er tussen 7 en 9 april het meest bekende rugby toernooi ter wereld plaats, Rugby Sevens. Hét perfecte excuus voor een “sportvakantie”!
Welke beroemdheden gingen je voor? Victoria Beckham, Gwyneth Paltrow en Nicole Kidman.

Peking

Waarom gaat men er graag heen? Peking heeft een aantal interessante plekken waardoor veel bezoekers er meerdere keren heen kunnen gaan. Zo is er de Grote Muur, de Verboden Stad, de Hemeltempel en het Plein van de Hemelse Vrede, om er maar eens een paar te noemen. Herfst is een uitstekende periode om naar deze bruisende stad te gaan vanwege het fijne klimaat maar je kunt ook meteen genieten van het Moon Festival. Dit valt op de 15e dag van de 8e maand volgens de Chinese maankalender en het is op een na grootste festival in China na het Chinese nieuwjaar.
Welke beroemdheden gingen je voor? Matt Damon, Kesha en Kristen Stewart.

Shanghai

Waarom gaat men er graag heen? Shanghai wordt ook wel het ‘Oriëntaalse Parijs’ genoemd en wordt zo langzamerhand minstens zo populair als de Europese evenknie. Deze grote en rijke stad biedt bezoekers een bijzondere mix van oost en west, met een bruisend nachtleven en een enorme shopping scene. Een must see dus voor een keer of meerdere bezoekjes.
Welke beroemdheden gingen je voor? Paris Hilton, Jack Black en Miranda Kerr.

Dubai

Waarom gaat men er graag heen? Dubai is favoriet bij bekendheden door de fantastische stranden, heerlijke eten en fraaie weer. Bezoekers kunnen genieten van luxe in de woestijn en meteen een koopje scoren in een van de vele luxe en belastingvrije winkeltjes.
Welke beroemdheden gingen je voor? Drake, Joe Jonas en Nicki Minaj.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.