Voel je even een Bajan met nieuwe local experiences op Barbados

Muziek, dans, de rijke Bajan-keuken, rum en gastvrijheid zijn stevig verankerd in het DNA van de Bajans, de inwoners van Barbados. Drie nieuwe local experiences bundelen deze ingrediënten en laten je kennismaken met de Bajan-cultuur aan de hand van de hartelijke Bajans zelf.

Barbados ziet er niet alléén zo uit

Barbados ziet er niet alléén zo uit

Get local en voel je even een Bajan. Dat is het uitgangspunt van drie nieuwe local experiences die het eiland Barbados dit jaar introduceert. Met daarin een grote rol voor de Bajans zelf, de spontane eilandbewoners zijn de grote charme van de Caribische bestemming, zo blijkt uit onderzoek van Visit Barbados.

 

 

#Speightstown Sizzlin’ party

Sinds kort wordt het wat slaperige plaatsje Speightstown in het noorden van Barbados wakker geschud met de nieuwe, feestelijke Speightstown Sizzlin’ party. Een feest met een mengeling van kunst, muziek, dans en Bajan food. Plaatselijke bewoners serveren traditionele gerechten uit de Bajan-keuken en nodigen je graag bij hen thuis uit.

 

 

#Breezin’ eilandtour

De Breezin’ eilandtour neemt avonturiers en foodies mee naar nog onbekende, authentieke delen van het eiland en geeft ‘off the beaten track’ de geheimen van de lokale keuken prijs. Zo leer je onder meer het bijzondere Breadfruit (van de broodboom) roosteren en maak je Fishcakes, gefrituurde balletjes van vis, rode peper en kruiden die de Bajans ook wel als ontbijt eten.

#Strictly Bajan Rumshop Tour

Rum en rumshops, daar ontkom je niet aan op Barbados. Deze speciale ochtendtour geeft een inkijkje in het ontstaan van rum aan de kust van Barbados en zet koers langs traditionele, rural rumshops waarvan er wel meer dan 100 op het eiland zijn. Ondernemende Bajans laten zien hoe de beroemde rum tot op de dag van vandaag wordt gemaakt. Uiteraard ontbreekt de proeverij niet.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.