Beijing

Beijing, bij sommige beter bekend als Peking, is de culturele hoofdstad van de volksrepubliek China. Mede door de snelle economische groei en de Olymische spelen die in 2008 in de stad zijn gehouden heeft de stad een enorme metamorfose ondergaan. In 2022 worden de Olympische Winterspelen opnieuw in Beijing gehouden.

Reizen naar Beijing

Veel van de oude stedelijke bouw zoals de hutongs zijn vervangen door grote flatgebouwen. Ook zijn veel grote winkelcentra en kantoorgebouwen de laatste jaren als paddestoelen uit de grond gegroeid. Gelukkig zijn er in de stad nog veel mooie bezienswaardigheden intact gebleven die de rijke geschiedenis laten zien. Ook kent de stad een aantal mooi onderhouden stadsparken waar het zeker in de zomermaanden, wanneer het kwik op kan lopen tot 40 graden, heerlijk vertoeven is.
Een inwoner van China bij een Chinese tempel

 

 

Bezienswaardigheden in Beijing

De stad kent een zeer rijke geschiedenis wat goed terug te zien is in de velen bezienswaardigheden.

  • Plein van de Hemelse Vrede
  • De Verboden Stad
  • Zomerpaleis
  • Chinese muur

Een bekend plein is het plein van de hemelse vrede. Dit is zo immens groot dat er wel een miljoen mensen kunnen samenkomen. Op het plein staat ook de Poort van de Hemelse Vrede die toegang geeft tot de verboden stad. Vanaf de Mingdynastie woonden de keizers in de ‘Verboden Stad’, vergezeld door een legioen aan personeelsleden. De stad was toentertijd gesloten voor het gewone publiek maar vandaag de dag is de Verboden Stad opengesteld voor “gewone” bezoekers. Hier kunt u een goed idee krijgen van hoe de keizerlijke familie hier woonde en leefde.

 

Dit zijn de hotspots van China

Download nu handige tips over de China. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Verboden stad

De Verboden Stad vormt de stadskern, en beslaat zo’n groot oppervlakte dat u er makkelijk een halve dag kunt ronddwalen. Aan de rand van de stad ligt ook het Zomerpaleis waar de keizer in de zomermaanden verpoosde. Een ander beroemd en een niet te missen bezienswaardigheid is natuurlijk de Chinese muur. De oorsprong van de muur dateert al van voor het begin van onze jaartelling. Toen was het een verdedigingswerk tegen de hunnen. Ten noorden van Beijing is een gedeelte van de 2400 kilometer lange muur gerestaureerd. Door de restauratie is de muur hier het beste begaanbaar en dus het meest geschikt voor een bezoek. Voor meer informatie over een bezoek aan de Chinese Muur raadpleeg de lokale VVV.

 

 

Riksja tours door de hutong-buurt

Voormalige stedelijke bouw vindt u in de zogenoemde hutong wijken. Hutongs zijn oude straatjes met woningen en winkeltjes. De woningen zijn gebouwd rond een binnenplaats, desiheyuan. Ten noorden van het Beihai park is nog een deel van zo’n hutong-buurt te bezichtigen. Er worden riksja tours door de hutongs georganiseerd maar u kunt ook zelf rondfietsen of -wandelen. U kunt bij de meeste grote hotels fietsen huren. Bekijk meer rondreizen op snp.nl

Eten in Beijing

Een bezoek aan Beijing is natuurlijk niet compleet zonder de echte pekingeend geproefd te hebben. De pekingeend kan genuttigd worden in luxe restaurants maar ook in klein tentjes op de hoek van de straat. Meestal bungelen de kaalgeplukte eenden aan de buitenkant. Deze delicatesse wordt geserveerd met een dikke stroperige zoete saus met kleine pannenkoekjes. Een andere aanrader is om een lokale markt in Beijing te bezoeken. Hier zult u uw ogen uitkijken naar de verschillende producten die hier over de toonbank gaan zoals zeepaardjes en zeesterren aan een stokje.Voor meer informatie over de lokale markten kunt u terecht bij de lokale VVV van Beijing.

Ook voor een stedentrip naar Beijing

Boek een 8-daagse stedentrip naar Beijing in China


Beijing, ofwel Peking, is een mooie start voor een stedenreis in China. Speciaal voor u heeft De Jong Intra, de vertrouwde Nederlandse touroperator heeft vele scherpe aanbiedingen samengesteld. Bekijk ze nu.

Tips van het verkeersbureau van Beijing

Om uw verblijf in Beijing goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau u de volgende tips

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Beijing om in de vakantiestemming te komen!

Vliegtickets naar Beijing

Zowel KLM als China Airlines vliegen naar de luchthaven Beijing Capital International Airport (PEK) bij Beijing. Op verkeersbureaus.info vindt u voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar PEK. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in China<