Shanghai

Shanghai is een havenstad centraal gelegen in China. De stad is ontstaan als koloniale vrijhaven, en de invloeden uit de verschillende landen zijn nog steeds aanwezig. Tegenwoordig is het met haar 14 miljoen inwoners uitgegroeid tot een kosmopolitische stad. Blijf op de hoogte van Shanghai met onze inspirerende content vol Shanghai tips!

Reizen naar Shanghai

Zo kunt u zich helemaal uitleven in de hypermoderne nachtclubs en overnachten in super deluxe hotels. De stad wordt doorkruist door de Huangpu-rivier. Aan de westzijde van de rivier ligt de traditionele Chinese binnenstad terwijl aan de oostzijde de torens van het moderne Pudong-district verrijzen.

 

 

Bezienswaardigheden in Shanghai

De rivier de Huangpu scheidt de stad in oud en nieuw Shanghai. Aan de rivier ligt The Bund, een voormalige Engelse handelsnederzetting in het pre-communistische tijdperk.The Bund wordt gevormd door een aantal indrukwekkende gerenoveerde koloniale gebouwen wat voormalige handelshuizen en banken waren. Aan de overkant van The Bund ziet u het huidige Financiële district liggen. De skyline wordt gekenmerkt door een aantal torenhoge wolkenkrabbers waaronder de bekende televisietoren de ‘Oriental Pearl Tower’. Het is mogelijk om de televisietoren te betreden en vanaf de bollen (respectievelijk op 90, 263 en 350 meter hoogte) heeft u een magnifiek uitzicht over Shanghai. Er loopt een metro onder de rivier waardoor u binnen 5 minuten de overkant kunt bereiken.

 

 

Populaire en trendy wijk Xintiandi

Deze wijk, gelegen nabij het Franse deel van de stad, is een van de meest populaire en trendy wijken van de stad. In de wijk zijn de traditionele Shikumen omgetoverd tot hippe winkels, restaurants en kunstgalerieën. Shikumen zijn traditionele stenen huisjes gebouwd aan smalle stenen straatjes. Deze huisjes zijn in een groot deel van de stad afgebroken maar in dit deel van de stad zijn ze dus nog te vinden. Dit is ook de wijk waar de welgestelde inwoner van Shanghai graag naartoe gaat om zien en gezien te worden. De prijzen hier dan ook op aangepast; de gemiddelde prijs ligt hier gemiddeld 2 keer zo hoog dan in de rest van de stad.

 

Dit zijn de hotspots van China

Download nu handige tips over de China. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Shanghai leren kennen per fiets

De ultieme manier om Shanghai goed te leren kennen is per fiets. Er worden verschillende fietstours door de stad georganiseerd onder leiding van zowel Nederlands- als Engelssprekende gidsen. Zij laten je in een dagdeel of in een hele dag alle leuke plekjes van de stad zien.Fietstours zijn vooraf of lokaal te boeken. Voor meer informatie raadpleeg het lokale VVV kantoor.

Tips van het verkeersbureau van Shanghai

Om uw verblijf in Shanghai goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau u de volgende tips

  • Op Booking.com vind je voordelige en goede hotelsin Shanghai
  • in Shanghai is de lokale valuta Yuan. Zorg dat u vooraf bij het GWK wat geld wisselt
  • Het online boeken van een fietstour kan via bikesShanghai.com
  • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Shanghai

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Shanghai om in de vakantiestemming te komen!

Vliegtickets naar Shanghai

Zowel KLM als China Airlines vliegen naar de luchthaven Shanghai Pudong bij Shanghai. Op verkeersbureaus.info vindt u voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Shanghai Pudong. Bekijk de ticket aanbiedingen!

 

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Shanghai