China

China is de laatste tijd steeds meer in het nieuws. Het land ontwikkelt zich in no-time tot een hypermodern land. Het land toont een unieke mix van enerzijds splinternieuw en modern en anderzijds het fascinerende traditionele leven en eeuwenoude keizerlijke pracht.

Beijing

De Chinese Muur

Beijing, bij sommige beter bekend als Peking, is de culturele hoofdstad van de volksrepubliek China. Mede door de snelle economische groei en de Olymische spelen die in 2008 in de stad zijn gehouden heeft de stad een enorme metamorfose ondergaan.

Shanghai

Shanghai is een havenstad centraal gelegen in China. De stad is ontstaan als koloniale vrijhaven, en de invloeden uit de verschillende landen zijn nog steeds aanwezig. Tegenwoordig is het met haar 14 miljoen inwoners uitgegroeid tot een kosmopolitische stad.

Reizen naar China

Het land is het op twee na grootste land van de wereld met een totaaloppervlak van 510 miljoen km2. China is opgedeeld in regio’s: de uitgestrekte laagvlakte van het noordoostelijke deel; het heuvelachtige en waterrijke zuidoostelijke deel, het hoogland van Tibet en de woestijn- en steppe gebieden van Xinjiang en Binnen-Mongolië.

 

 

Beste reistijd China

Over het algemeen kan worden gezegd dat er in China een landklimaat heerst. Dit houdt in dat er relatief warme, vochtige zomers en droge, koude winters zijn. Het voor- en najaar duren relatief kort. Na half oktober komt de temperatuur overdag gewoonlijk niet boven de 15°C. In de zuidelijke helft van China zijn de verschillen in temperatuur minder groot dan in de noordelijke helft en zijn de zomers iets warmer dan in het noordelijke deel van het land. Bekijk de reisaanbiedingen en rondreizen in China. Blijf op de hoogte van China met onze gratis nieuwsbrief!

 

 

Een dag in China zonder visum

Als je op doorreis bent met een tussenstop in China hoef je geen visum te regelen als je een Nederlands paspoort hebt. Met een speciaal stempel dat je in je paspoort mag je maximaal 24 uur in de stad van je tussenstop verblijven. Voor een stop in Beijing, Chengdu, Chongqing, Dalian, Guangzhou, Guilin, Shenyang, Xiamen, Xi’an, Hangzhou, Harbin, Kunming, Nanjing, Tianjin en Wuhan is dit zelfs 72 uur.

paspoort-china-visum

Vliegtickets naar China

Zowel KLM als China Airlines vliegen naar de verschillende luchthaven in China. Op verkeersbureaus.info vindt u voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar de verschillende luchthavens in China. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Traditioneel versus Hypermodern

Millennia lang was China een keizerrijk. De eerste keizer is benoemd in 206 v Chr. tijdens de Qin-dynastie. In deze periode zijn ook de eerste delen van de Chinese Muur gebouwd. Wanneer u het moderne China wilt ervaren bezoek dan een van de miljoenensteden als Shanghai, Beijing of Hong Kong. Deze metropolen ontwikkelen zich razendsnel wat terug is te zien in het straatbeeld; traditionele laagbouw maakt plaats voor hoogbouw en grote overdekte winkelcentra.

Schitterend uitzicht over Hong Kong by night

Ondanks deze ontwikkelingen hebben de steden hun tradities weten te behouden en hechten ze veel waarde aan hun geschiedenis wat resulteert in prachtig onderhouden bezienswaardigheden. Buiten de miljoenensteden hebben de grote economische ontwikkelingen minder snel om zich geen gegrepen en hier kunt u dus nog het echte traditionele China ervaren.

 

Dit zijn de hotspots van China

Download nu handige tips over de China. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Eten in China

Groente, kip, vlees, eieren en vis zijn de basisingrediënten van een Chinees gerecht. Deze worden gegeten met noodles of rijst. De Chinezen eten met stokjes maar wanneer u hier niet zo beoefend in bent kunt u bij de meeste restaurants om bestek vragen. Zeker in het begin is het als westerling wennen aan de tafelmanieren, zoals het laten van stevige boeren om aan te geven dat het goed gesmaakt heeft en het luidruchtig opslurpen van allerlei gerechten. In een restaurant wordt een grote hoeveelheid aan kleine gerechten besteld die vaak worden geserveerd op een ronde tafel.

Eten in allemaal kleine bakjes en met stokjes

Eten in allemaal kleine bakjes en met stokjes


U kunt van alle schotels een beetje in uw kommetje scheppen. Wanneer u aan het eind van de maaltijd nog trek heeft wordt rijst geserveerd om de kleine gaatjes op te vullen. Het eten is relatief goedkoop, al voor een paar euro heeft u een volledige maaltijd. Ook de kwaliteit van het voedsel is goed doordat de maaltijden in hete olie worden bereid zijn. Een typisch Chinees gerecht zijn dumplings; gestoomde lapjes deeg in de vorm van een halve maan met een hartige vulling. Ze worden geserveerd in rieten mandjes en zijn echt een must als u het traditionele China wilt proeven.

Vaccinaties voor China

Als je gaat reizen naar China is het verstandig om je te laten voorlichten over inentingen. Volgens het LCR zijn bepaalde vaccinaties aanbevolen voor China zoals DTP en Hepatitis A. Maak een afspraak via ThuisVaccinatie.nl voor een consult en vaccinatie aan huis.
vaccinatie-op-reis-logo

Tips van het verkeersbureau van China

Om uw verblijf in China goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau u de volgende tips

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over China om in de vakantiestemming te komen!

Verkeersbureau van China

email adres frankfurt@cnta.gov.cn
website adres www.chineesverkeersbureau.nl

 

Doe een zakelijke aanvraag voor een bijeenkomst, congres, incentive of evenement

Met onderstaand formulier kunnen bedrijven in contact komen met onze partners voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst, incentive, congres of evenement. Alleen MICE aanvragen worden in behandeling genomen. Consumenten gebruiken deze link.

    Ontvang elke werkdag om 16:00 het laatste nieuws over deze en 399 andere bestemmingen gratis in je mailbox.

 

Kaart van China