Eeste A380 terminal volledig geopend

Dubai Airports hebben, in samenwerking met Emirates Airline, ‘s werelds eerste exclusieve A380 terminal’Concourse A’ officieel geopend. De terminal van 29.000 m2 beschikt nu over volledig functionerende state of the art A380 gates en kent onder andere een aantal luxe Emirates Business en First Class lounges.
dubai-airport-concourse-a

Mogelijkheden

Sinds de eerste vlucht op 2 januari 2013 heeft Concourse A al meer dan 2.450 vluchten met 589.234 passagiers uitgevoerd. Concourse A is onderdeel van het Terminal 3 complex dat exclusief is ontwikkeld voor gebruik van Emirates. Vanuit deze terminal kunnen passagiers met de A380 reizen naar 21 bestemmingen binnen Europa, Noord-Amerika, Australië en Azië.

Reacties

De volledige opening van Concourse A is een belangrijke mijlpaal en maakt verdere groei van Emirates mogelijk. Met onze huidige vloot van 31 A380’s en nog eens 59 toestellen in bestelling, is Emirates de grootste exploitant ter wereld. Het is daarom niet meer dan passend dat wij een faciliteit van wereldklasse bieden die onze service onderstreept

– Tim Clark, CEO, Emirates Airline.

Net als de opening van Terminal 3 in 2008, sluit de opening van Concourse A naadloos aan op de snelle groei van Emirates en op de behoeften van onze wereldwijde klanten. Concourse A is een essentieel element binnen onze investering van 7,8 miljard dollar in de verdere ontwikkeling van Dubai International tot ‘s werelds drukste luchthaven voor internationaal passagiersvervoer eind 2015.

– Paul Griffiths, CEO, Dubai Airports.

Bestemmingen

De Airbus A380 is uitermate populair zoals blijkt uit recente cijfers van Emirates. Sinds de lancering in 2008 hebben meer dan 14 miljoen passagiers een vlucht gemaakt aan boord van de Emirates A380. Het toestel biedt ongeëvenaarde luxe en service met onder andere in-flight WiFi, het allernieuwste Ice Entertainment systeem, internationale cabin crew, de beste maaltijden en gunstige bagage voorwaarden.

De Emirates A380 wordt momenteel ingezet op de volgende internationale bestemmingen:

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Dubai

 

Reviews lezen over Dubai

Meer informatie over Dubai vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Dubai. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Dubai met Skyscanner

Kaart van Dubai

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.