New York State

Als Nederlanders zijn we nog steeds een beetje trots op Manhattan, maar de staat New York is veel meer dan de gelijknamige stad. Sterker nog, wist je dat New York City niet eens de hoofdstad is van de staat New York? Dat is Albany. New York City is echter wel de grootste stad van deze staat. Lees wat er allemaal te beleven valt in de staat New York!

Foto: Adirondack Regional Tourism Council

Foto: Adirondack Regional Tourism Council

Reizen naar New York State

De staat loopt helemaal door naar het noorden, naar de Canadese grens. Daar, in ‘upstate New York’ ligt Buffalo met de Niagara watervallen. Volg de Hudson rivier maar omhoog, langs Catskills, om je net als de Newyorkers te verbazen over de schoonheid van de bergen en het water, zo dicht bij ‘s werelds spannendste stad. Deze natuurschone staat met als hoofdstad Albany, en niet New York City, is zeer in trek bij toeristen. Een betrouwbare reisorganisatie die complete citytrips aanbiedt naar deze indrukwekkende stad is er ook.

Vliegtickets naar New York State

Zowel KLM als Delta Airlines vliegen naar de luchthaven JFK bij New York City. Op verkeersbureaus.info vindt u voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar JFK. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Visum aanvragen voor reizen naar New York State

Zorg voor een geldig paspoort als je naar Canada wilt reizen
Vlieg je binnenkort naar New York en ben je nieuwsgierig waarom je een ESTA formulier voor NYC moet aanvragen? Bekijk hier alle informatie over het ESTA formulier. Wist je bijvoorbeeld dat je een ESTA formulier nog tot 72 uur voor vertrek kunt aanvragen?

Hotels in New York State

In alle prijsklassen kun je hotels vinden. Deze variëren van luxehotels tot aan pensions en AirBnb’s. Volgens Booking.com zijn er 544 accommodaties beschikbaar in de staat New York.

 

 

Bezienswaardigheden in New York State

Naast de grote steden zijn er zoals eerder geschreven zeer veel natuurschone staatsparken die je kunt bezoeken. Adirondack Park is daar een van. Je kunt de Adirondack meren bezoeken en de Adirondack kust ontdekken. Ervaar de stilte, de wildernis en de wonderschone uitzichten. Krijg de sfeer te pakken met deze prachtige foto’s.

Foto: Adirondack Regional Tourism Council

Foto: Adirondack Regional Tourism Council

 

Dit zijn de leukste hotspots in New York City

Download nu een handige reisgids over New York City. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Foto: Adirondack Regional Tourism Council

Foto: Adirondack Regional Tourism Council

Als je een auto hebt gehuurd is de oostkust een echte aanrader. Een van de populaire autoroutes loopt van New York naar Miami. In de staat New York zul je voornamelijk weilanden en akkerbouw vinden en heel veel rustige stadjes. Albany is zo’n rustig stadje. De hoofdstad van deze staat, maar lang niet zo levendig als New York City. De rivier de Hudson komt hier samen met de rivier de Mohawk.

Foto: Adirondack Regional Tourism Council

Foto: Adirondack Regional Tourism Council

Blijf op de hoogte van New York met onze inspirerende nieuwsbrief vol New York tips!

Verkeersbureaus en VVV’s in New York State

ILoveNY

800 CALL NYS Albany
Verenigde Staten
URL: http://www.iloveny.com/


Twitter: https://twitter.com/I_LOVE_NY
Facebook: facebook.com/iloveny
YouTube: youtube.com/user/OFFICIALILOVENY
Pinterest: pinterest.com/iloveny
Instagram: instagram.com/iloveny

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

 

Neem contact op met Verkeersbureau New York State

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil Nederlandstalige tips over New York State ontvangen*

Kaart van New York State