Skåne

Het gevarieerde landschap van Skåne in Zuid Zweden biedt eindeloze uitzichten op heuvels en velden maar ook op groene bossen, rotskusten en lange zandstranden met blauwe zee. De grote steden liggen aan het water en zijn omringd door natuur. Vooral 's zomers is Skåne met al haar groene en blauwe pracht een fijne en rustgevende vakantiebestemming.

Bezienswaardigheden

Alle Skåne bezienswaardigheden ontdekken zoals de beroemde Öresundsbrug en de steden Ystad, Malmö en Helsingborg. Ontdek de must see spots.

Eten & Drinken

In Skåne zijn talloze cafés en restaurants te vinden, meestal op toplocaties aan de kust of in de prachtige natuur. Bekijk gauw de leukste adressen in de regio.

Helsingborg

Helsing Bar

Vanaf het centrale Stortorget plein, kijk je over de haven met terrasjes en blauw water. Aan de andere kant het kenmerk van Helsingborg: de 600 jaar oude Karnan toren.

Kunst & Cultuur

Het Moderna Museet

Cultureel heeft Zuid Zweden veel meer te bieden dan alleen Abba en Pippi Langkous.

Malmö

Tijdens een verblijf in Skåne, de meest zuidelijke regio van Zweden, is een bezoek aan Malmö een echte must. Het is de 3e grote stad van Zweden.

Natuur

Skåne heeft een zeer divers aanbod van natuur. Bezoek het strand en natuurparken in Malmö of het Vogeleiland Falsterbo in het zuidoosten.

Sport & Vrije tijd

Strand in Skane

Wie vroeg opstaat in Nederland, kan rond lunchtijd in het Zweedse zand liggen.

Vervoer

Handige vervoer tips in en naar Skåne. Ontdek de regio met de auto of fiets. Bekijk de beste tips voor het plannen van je reis naar de Zweedse regio.

Winkelen

De shoppingtips voor Skåne en de leukste winkels ontdek je op Verkeersbureaus.info. Hier vind je leuke boutiques en grote mode ketens.

Skåne is de meeste zuidelijke regio van Zweden. Met als grootste trekpleister de prachtige stad Malmö. 
Waar Malmö meedoet met ‘de grote steden’ in het ruime aanbod van cultuur, shopping en op culinair gebied, is de stad niet al te groot en erg overzichtelijk. Vanuit het centrum ben je binnen 10 minuten in de haven en op het strand. Al fietsend is dan ook de manier om deze mooie stad te leren kennen. De stad is zeer fiets vriendelijk en veilig. Van cultuur, lekker eten en shoppen in de steden tot recreatie en actief de natuur in. Doordat in Skåne alles redelijk dicht bij elkaar ligt, is de regio goed op de fiets of met de auto te ontdekken. Vergeet daarbij niet een bezoek te brengen aan de haven van Helsingborg.

geniet van de natuur

geniet van de natuur

Reizen naar Skåne

Vanuit Nederland rij je eenvoudig en snel omhoog richting Kopenhagen. Door de uitstekende brugverbinding maak je de oversteek van Denemarken naar Zweden in minder dan een kwartier.

De beroemde Øresund brug

De beroemde Øresund brug

Eenmaal daar kun je met de auto de omgeving van Skåne in Zuid Zweden verkennen want de wegen zijn goed onderhouden en het verkeer rijdt hier niet al te hard (gemiddelde 80km/h). Reis je liever niet met de auto? Dan kun je ook vliegen op de luchthaven van Kopenhagen met KLM Vanuit daar pak je de trein en ben je in een kleine 20 minuten in de grote steden zoals Malmö.

 

Dit zijn de leukste plekken in Zweden

Je kunt deze Zweden tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van Zweden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Blijf op de hoogte van Skåne

Blijf op de hoogte van Skåne met onze inspirerende nieuwsbrief vol Skåne tips!

Kaart van Skåne

[google-maps width=574 height=400]