Natuur in Skåne

natuur-icoon-verkeersbureaus
De Zweedse natuur is overweldigend. Een natuur waar je je nooit hoeft te vervelen en waar dieren leven die je in Nederland niet ziet, zoals elanden. Aan de Zuid-Zweedse kust kun je heerlijk zonnebaden op lange witte zandstranden. Er zijn vele bossen en grote meren en er is genoeg ruimte voor een echt vakantiegevoel!

Stenshuvud, Skåne

Stenshuvud, Skåne

Maak eens een dagtocht of ga eens eilandhoppen en geniet van eenvoud, zoals van een eenzame duik in het zoute water – geniet van de frisse wind en de geur van blaaswier of ga op krab vissen op een van de vele steenstranden en pieren. Langs de hele kustlijn van Zuid-Zweden vind je lieflijke visserdorpen en havenstadjes met gezellige hotels, herbergen en restaurants waar je kunt genieten van verse Noord-Atlantische zeedelicatessen.

's Avonds nog een frisse duik nemen

‘s Avonds nog een frisse duik nemen

Vogeleiland Falsterbo

In de zuidoosthoek van Skåne bevindt zich het smalle schiereiland Falsterbo, met de prachtige badplaatsen Skanör en Falsterbo, waar je zachte witte stranden vindt en interessante natuurreservaten met een vogelstation dat in de lente en de herfst grote aantallen vogelaars trekt.

Wanås

Op zoek naar een bijzondere combinatie van geschiedenis, natuur en kunst? Breng dan vooral een bezoekje aan kasteel Wanås, want daar tref je dit alles in een keer. Het is zowel een middeleeuws kasteel met een prachtig bos er omheen. Het kasteel zelf kun je niet betreden, maar eromheen vind je een gerenommeerde galerie met een beeldentuin met meer 50 permanente werken. Het kasteel ligt in Östra Göinge.

Koolzaadolie veld

Koolzaadolie veld

 

Dit zijn de leukste plekken in Zweden

Je kunt deze Zweden tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van Zweden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Folkets Park

Dit stadspark is een oase van rust in de stad Malmö. Al bijna 125 jaar komen mensen naar deze geliefde plek in Malmö om te ontspannen en te genieten van het leven. Het is daarmee het oudste park van de stad. Het charmante park biedt een scala aan mogelijkheden en kent de beste uitgaansgelegenheden van Malmö met heerlijke terrasjes. Er is ook een avontuurlijke speeltuin, een groot pierenbad, minigolf, een kleine dierentuin, kunstgalerie, een terrarium en amusement. Het park is gratis toegankelijk.