Helsingborg

Vanaf het centrale Stortorget plein, kijk je aan de ene kant op het begin van de haven met haar terrasjes en blauwe water. Aan de andere kant staat het kenmerk van Helsingborg, de 600 jaar oude Karnan toren. 

de stad Helsingborg

de stad Helsingborg

Bezienswaardigheden in Helsingborg

Vanaf het centrale Stortorget plein, kijk je aan de ene kant op het begin van de haven met haar terrasjes en blauwe water. Aan de andere kant staat het kenmerk van Helsingborg de 600 jaar oude Karnan toren. Beklim het enige overblijfsel van het vormalige Helsinborg kasteel en je hebt een panoramisch uitzicht over de stad en de zee. Naast de toren is zomers een restaurant en iets verderop in het park een groot openlucht podium, Kärnan Tjanan. Hier wordt elke dinsdag in juli een groot concert gegeven voor jong en oud met gratis entree.

helsingborg-stad-overzicht

Eten in Helsingborg

Strijk neer op een van de vele gezellige terrassen waar je bij mooi weer lang van de zon kunt genieten met restaurants waar je heerlijk kunt eten. Vooral een bezoek aan het hipste restaurant Pålsjö Mat & Bar, van de stad kan niet ontbreken.

Geniet van de ondergaande zon bij Pålsjö

Geniet van de ondergaande zon bij Pålsjö

 

Dit zijn de leukste plekken in Zweden

Je kunt deze Zweden tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van Zweden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

De voetjes van de vloer

Voor een leuke avond met heerlijke drankjes en muziek is Helsing Mat & Bar de ideale plek.

Helsing bar

Helsing bar

Hotels in Helsingborg

Helsingborg kent veel hotels, daarmee is deze stad een ideale plek voor een citytrip. De meeste hotels hebben zich in het centrum gevestigd. Bekijk populaire hotels in Helsingborg.

Blijf op de hoogte van Helsingborg

Blijf op de hoogte van Helsingborg met onze inspirerende nieuwsbrief vol Helsingborg tips!

Verkeersbureau van Helsingborg

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Helsingborg

Vliegtickets naar Helsingborg

Zowel KLM als andere maatschappijen vliegen naar de luchthaven Helsingborg. Op verkeersbureaus.info vind je voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Helsingborg. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Kaart van Helsingborg

[google-maps width=574 height=400]