Eten & Drinken in Skåne

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus
Ook voor culinaire reizigers heeft Skåne veel te bieden. Je vindt in de hele regio een groot aantal toprestaurants en hotels, meestal gelegen in een prachtige omgeving of aan de kust, met een aanbod van opwindende kost, gebaseerd op de rijke provisiekast van Skåne met lokaal voedsel en ingrediënten. De lente, met lam, asperges en verse groenten, en de herfst, met bessen, champignons, gans, paling, schelp- en schaaldieren en wildbraat, zijn de aan te raden seizoenen voor een bezoek aan Skåne.

Lokale bierproeverij in Skåne

Lokale bierproeverij in Skåne

Skåne is een prachtige streek met veel lokale producenten die biologische groenten, kruiden en appels produceren. Je vindt er biologisch varkensvlees van tevreden scharrelvarkens. Voor klassieke delicatessen uit Skåne zoals gebakken gans en gerookte paling, vind je ontelbare traditionele restaurants en herbergen die zeer de moeite waard zijn. Niet alleen in Malmö maar overal op het platteland van Skåne.

Boerenmarkt in Skåne

Boerenmarkt in Skåne

Restaurants tips in Skåne

Over het algemeen is de kwaliteit hoog en zijn de prijzen laag, vooral in vergelijking met Stockholm en andere grote Europese steden. Er wordt op een duurzame wijze vis gevangen en er wordt zelfs Zweedse wijn gemaakt op de Arilds Vingård wijngaard op het schiereiland Kullaberg.

  • Salt&Brugga. Fijn biologisch restaurant aan zee.
  • Fiske Hoddorna. Kade met opslagplaatsen om heerlijke verse vis te halen.
  • Skäralids restaurang. In het Nationaal Park Söderåsen vind je de heerlijkste ecologische hert- en zalmgerechten.
  • Kustbageriet. In de haven van Varberg proef je het zuurdesembrood van bakker Niklas.
Geniet van de vele restaurants in de omgeving

Geniet van de vele restaurants in de omgeving

 

Dit zijn de leukste plekken in Zweden

Je kunt deze Zweden tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van Zweden.

"*" geeft vereiste velden aan