Alleen reizen in Zuid Afrika: Neem de Bazbus

Contributor Jitske reisde al 3 keer af naar het land van de contrasten, de big5 en de avontuurlijke activiteiten. Zij heeft haar hart helemaal verloren aan Zuid-Afrika.

Elke reis weer zijn er familieleden of vrienden die vragen of Zuid Afrika wel veilig is. De zorgen nemen extra toe als je dan vertelt dat je alleen gaat rondreizen. Nergens voor nodig! De Bazbus is de ideale oplossing als je alleen (of samen) wilt rondreizen in Zuid Afrika.

Zuid Afrika - Rondreis - Bazbus-2

De Bazbus rijdt een route tussen Johannesburg en Kaapstad en werkt met een hop on hop off principe. Overal kun je zelf bepalen waar je uitstapt, alleen in Durban en Port Elizabeth moet je minimaal 1 nachtje verblijven. De Bazbus route gaat voornamelijk langs de kust en werkt soms met shuttles die je van te voren kunt regelen met je hostel. Het mooie aan de Bazbus is dat ze je afzetten bij je hostel en later ook weer ophalen. Dit voorkomt dat je s ‘avonds in het donker op een busstation wordt afgezet en maar moet uitzoeken waar je heen gaat. Dit draagt uiteraard bij aan de veiligheid en het is ook lekker makkelijk. Een ander voordeel is dat je in de bus al veel andere reizigers zult ontmoeten. Zeker als je alleen reist, is het een makkelijke manier om mensen te leren kennen.

Zuid Afrika - Rondreis - Bazbus

Je kunt kiezen uit verschillende passen. Je kiest bijvoorbeeld voor een pas voor de hele route Kaapstad-Johannesburg, maar je kunt ook een gedeelte van deze route aandoen. De meeste reizigers kiezen er voor om een enkeltje te nemen, maar een retourtje is ook een optie. Daarnaast zijn er passen die geldig zijn voor een bepaald aantal dagen, hiermee kun je overal stoppen en weer terug reizen binnen de tijd. Ook kun je verschillende tours naar o.a. het nationaal park Kruger en de Victoriawatervallen bij je pas boeken. Ik raad aan om te vliegen naar Kaapstad of Johannesburg en dan een enkeltje te boeken voor de hele route. Zuid Afrika is prachtig en het is de moeite waard om zoveel mogelijk te zien en te ervaren. In 4 weken zou je de hele route kunnen doen, maar dan reis je wel in een behoorlijk snel tempo. Als je meer tijd hebt, kun je met de Bazbus een groot gedeelte van dit mooie land gaan bekijken! Zuid Afrika is geweldig en uniek, ik zeg doen!

Reisadvies Ministerie Buitenlandse Zaken:

De Rijksoverheid adviseert op moment van schrijven om binnensteden en townships te vermijden.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *