Kaapstad

Kaapstad werd in 1652 gesticht door de Nederlander Jan van Riebeeck en wordt beschouwd als een van de mooiste steden ter wereld. Dit mede vanwege de unieke ligging aan de Tafelbaai met de karakteristieke Tafelberg op de achtergrond. Neem tijdens een onbewolkte dag de kabelbaan naar de top van de Tafelberg voor een adembenemend uitzicht over de stad en de kustlijn, vaar met de veerboot naar Robbeneiland, geniet van een high tea in de Kirstenbosch National Botanical Gardens of bezoek het Castle of Good Hope.

Overnachten

Ontdek de tips van Verkeersbureaus om te overnachten in Kaapstad in Zuid-Afrika. Geniet in de wijnvallei of boek een boutique hotel met overnachtingtips

Sport & Vrije tijd

In Kaapstad is zoveel te doen, daar hoeft niemand zich te vervelen! Geniet tijdens excursie van Tafelberg of beklim vuurtoren tijdens Schiereilanden tour.

Winkelen

Laat je verrassen tijdens een shoppingtour door Kaapstad! Deze tour bevat alles wat Kaapstad te bieden heeft – oud, nieuw, trendy en traditioneel.

De Tafelberg

Wie aan Kaapstad denkt, ziet de Tafelberg voor zich. Een immens indrukwekkend gebergte met de afgeplatte top. De lengte van de berg is ca. 3 kilometer, het hoogste punt is 1.086 meter. Aan de linkerkant van de Tafelberg ligt Duiwelspiek en aan de rechterkant de Twaalf Apostels en de Leeukop. Het gebied rondom de berg is het National Park Tafelberg.
zuid-afrika-bushmans-kloof

zuid-afrika-vogel-gannets_

zuid-afrika-west-kust

Na het Krugerpark is de Tafelberg het meest bezochte natuurpark van Zuid-Afrika. Een bezoek aan Kaapstad is alleen compleet wanneer men de Tafelberg bezoekt. Er zijn verschillende manieren om dit natuurwonder te bekijken. Zo is het mogelijk om per voet naar de top van Tafelberg te gaan.

De Platteklip Gorge is de populairste en verreweg de makkelijkste route. Voor de meer gevorderde wandelaar en bergbeklimmer is er bijvoorbeeld India Venster, Diagonal en Kasteelpoort. Uiteraard is het ook mogelijk om per kabelbaan naar boven te gaan. Deze vertrekken om de tien minuten, en een ‘ritje’ duurt een kleine 5 minuten. Wie weinig tijd heeft, kan ook per helikopter over de Tafelberg vliegen, om vervolgens meer van de omgeving te zien, zoals de schitterende Atlantische kust, de stranden van Clifton en Camps Bay en natuurlijk het Kaapse Schiereiland.

 

Handige tips voor je Zuid-Afrika vakantie!

Ontvang tips om je Zuid Afrika vakantie goed voor te bereiden. Denk aan hotel aanbiedingen, vaccinatie informatie en tips om de Big Five goed te fotograferen. Vul hieronder je e-mail adres in om de gratis tips te krijgen.

In de omgeving van Kaapstad

Vlakbij Kaapstad liggen schitterende stranden zoals Clifton en Camp’s Bay waar u nippend aan een heerlijke cocktail kunt genieten van de warme Afrikaanse zon. De echte surfstranden, waar het water ook wat warmer is, zijn te vinden bij Muizenberg, Fish Hoek, St. James en Strand. Voor liefhebbers van goed eten en een goed glas wijn is de wijnroute door de wijngaarden van de Kaap een absolute must. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de omgeving van Kaapstad waar diverse fiets- en wandelroutes uitgezet zijn.

Zo biedt het Cape of Good Hope Nature Reserve spectaculaire uitzichten. Voor avontuurlijke reizigers is de regio een waar paradijs met ontelbare mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Aan het Victoria en Alfred Waterfront vindt u heerlijke restaurants en oneindig veel winkeltjes met designer kleding, muziek, kunst en sieraden. Ook het Two Oceans Aquarium is een aanrader.

Highlights van Kaapstad

  • Chapmans Peak – een van de mooiste bergpassen ter wereld, bijna 600m hoog
  • Cape Point – een aantal van de hoogste kliffen ter wereld
  • Boulders Beach – bezoek de grootste – op het land levende – Afrikaanse pinguïn kolonie
  • Kirstenbosch Botanical Gardens – tegen een achtergrond van prachtige bergen
  • Boottrip naar zeeleeuwen kolonie – optioneel – weersafhankelijk

5 Kaapstad tips van verkeersbureaus.info

  • Shop voor funky Zuid-Afrikaanse kunst

  • Bij de Old Biscuit Mill is elke zaterdag een markt met kraampjes met biologische producten.
  • Daarnaast zijn hier ook veel lokale kunstenaars die hier winkeltjes hebben. Vergeet zeker niet een bezoekje te brengen aan Clementina Van Der Walt’s aardewerk studio, 3rd World Designs en Heartworks, mijn favoriete winkel hier.
  • Zomeravondconcerten in de Kirstenbosch National Botanical Gardens
Tijdens de zomer, meestal tussen eind november en begin april, vinden in de Kirstenbosch Botanical Gardens elke zondag vanaf 17.00 uur zomeravondconcerten plaats. Neem een picknickmand mee en een fles wijn en zorg dat u ruim op tijd bent om een goede parkeerplek te veroveren en nog van uw picknick te genieten voordat het concert begint. Met een prachtig uitzicht op de berg in de achtergrond is dit een geweldige ervaring.
  • Optreden van de Cape Minstrels. 
Elk jaar marcheren de Cape minstrels op 2 januari door de straten van het centrum om het einde van de slavernij in de Kaap te vieren. De optredens van straatmuzikanten zijn kleurrijk en levendig en ze strijden om de prijzen voor beste kostuums, beste dans etc.

Vraag een reisgids aan voor meer vakantieplezier.