Zimbabwe

Met wonderschone parken, ongerepte natuur en vele activiteiten en evenementen is Zimbabwe de ideale bestemming voor iedere reiziger. Zimbabwe is vooral bekend om de prachtige Victoria Falls. Deze wereldberoemde watervallen zijn een van de vele gezichten van dit land met een zo rijke cultuur. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes over Zimbabwe via Twitter of kijk voor raadpleeg het Verkeersbureau voor meer informatie.
botswana

botswana-gemsbok

botswana-geiten-met-herder

Reizen naar Zimbabwe

Blijf op de hoogte van Zimbabwe met onze inspirerende nieuwsbrief vol Zimbabwe tips!

Wildleven in Zimbabwe

De natuur en natuurparken in Zimbabwe mogen niet vergeten worden. Vooral het Mana Pool National Park, geplaatst op de werelderfgoedlijst, is een prachtige ervaring. Het is een van de beste locaties voor loop- een kanosafari’s van Zuidelijk Afrika. Met verschillende bronnen waar het wildleven komt baden, drinken en jagen is dit park een must voor iedere reiziger die Zimbabwe optimaal wil ervaren.

botswana-footsteps

botswana-bezoeken

Waterpret en Victoria Falls

Zimbabwe is vooral bekend vanwege de Victoria Falls. Deze watervallen zijn niet alleen een adembenemend gezicht, ze worden ook veel gebruikt voor rituelen van oeroude stammen. De Victoria Falls, ook wel ‘de donder die rookt’ genoemd, is geschat op een breedte van twee kilometer lang en honderd meter hoog. De watervallen kennen vele gezichten en het zal nooit vervelen ze te bekijken. De waterdamp die vrij komt zorgt voor prachtige regenbogen en tijdens de volle maan verschijnen er zelfs maanbogen. Voor een groots overzicht kun je ook de lucht in, er gaan verschillende chartervluchten per dag.

De Victoria Falls wordt algemeen beschouwd als een van de zeven natuurlijke Wereldwonderen. Het is in ieder geval het grootste ‘watergordijn’ ter wereld! De watervallen zijn maar liefst 1.700 meter breed en zijn in principe samengesteld uit vijf verschillende watervallen. Vier hiervan liggen in Zimbabwe en de vijfde ligt in Zambia. Wanneer het waterpeil op zijn hoogst is, kunnen ze vanuit zowel Zimbabwe als Zambia bewonderd worden. Het waterpeil staat op zijn laagst in het droge seizoen, dat van half september tot november loopt.

botswana-baobab

Ook kan je er nog genoeg andere dingen doen zoals bungeejumpen bij de Victoria Falls. De brug waar je vanaf springt is 111 meter hoog en daarmee de hoogste commerciële bungeejump. Wil je nog meer adrenaline, dan kan je surfen door de grotten van de Zambezi River. Alleen jij, je wetsuit en je board tegen de beruchte versnelling van de rivier. Het is een unieke ervaring!

Chobe National Park

Een bezoek aan de Victoria Falls kan heel goed gecombineerd worden met een bezoek aan het Chobe National Park in Botswana dat op slechts twee uur rijden ligt. Het Chobe National Park herbergt de grootste concentratie Afrikaanse olifanten. Tijdens het droge seizoen verzamelen de kuddes zich langs de rivierbanken van de Chobe rivier. Naast diverse soorten vogels is hier wild in overvloed te vinden. Wilt u genieten van het beste van Botswana, combineer dan een bezoek aan Chobe met een bezoek aan de Okavango Delta.

 

Handige tips voor je Zuid-Afrika vakantie!

Ontvang tips om je Zuid Afrika vakantie goed voor te bereiden. Denk aan hotel aanbiedingen, vaccinatie informatie en tips om de Big Five goed te fotograferen. Vul hieronder je e-mail adres in om de gratis tips te krijgen.

De Okavango Delta

De Okavango Delta is de grootste inlandse rivierdelta ter wereld die wordt gevoed door de regens in de bergen van Angola, waarna het water richting de vlakte van de Kalahari-woestijn stroomt. Door het vlakke land stroomt het water niet weg naar zee maar blijft het een paar maanden staan. Het landschap dat hierdoor gevormd wordt kent een unieke flora en fauna.

Moremi

Dit gebied ligt aan de oostelijke rand van de Okavango Delta. Je kunt hier safari excursies maken in open voertuigen, met een motorboot de delta rondvaren of bijvoorbeeld gaan vissen.

Voor meer informatie

Zimbabwe Tourism Authority 
Tourism House, 55 Samora Machel Avenue
PO Box CY 286 Causeway, Harare
Tel: +263 4 780 651/4 
Email: marketing@ztazim.co.zw
Website: www.zimbabwetourism.co.zw

Twitter: twitter.com/ztazim