2014 was een perfect jaar!

We kunnen met een gerust hart zeggen dat 2014 een goed jaar was voor ons, en vooral voor alle bestemmingen die met ons samenwerken. Het bezoek aan de website verdubbelde, via social inspireerden we vele reizigers en ook het aantal bloggers dat met ons samenwerkt groeide tot meer dan 120!

2014-was-geweldig

Groei website bezoek

Was de website vorig jaar al gegroeid naar 140.000 bezoekers. Dit jaar hebben ruim 250.000 bezoekers onze website gevonden via Google, social media en de nieuwsbrief. Dat betekent meer geïnteresseerde reizigers voor wereldwijde bestemmingen die een uitgebreide vermelding hebben op de site.

stijging-traffic-2014

120 Nederlandse travelbloggers

Voor kerst melden we al dat 120 Nederlandse bloggers Contributor zijn op ons platform. Zij schrijven inspirerende blogposts op verkeersbureaus.info die door onze redactie gekoppeld worden aan onze eigen redactionele pagina’s over bestemmingen. Zo ontstaat een unieke mix van content om reizigers te inspirerend over hun volgende vakantiebestemming.

Ook zetten wij onze Contributors in voor content marketing projecten bij klanten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de kracht van hun eigen blogs en social media om een bepaalde doelgroep te bereiken. In het afgelopen jaar maakten klanten als NS International, GWK/Travel, VVV Zuid Limburg, VVV Texel en de Vakantiebeurs gebruik van deze dienst. Wist je dat de bloggers samen meer dan 1 miljoen Nederlanders bereiken met hun blogs?

Top Contributor blogposts 2014

In het afgelopen jaar zijn er in totaal maar liefst 200 inspirerende blogs geschreven door onze Contributors. De best gelezen blogpost is geschreven door Contributor Rebecca, zij deelt de 10 beste en gezondste ontbijt/lunch hotspots van Amsterdam. De hotspots vielen goed in de smak bij de Nederlandse reiziger; het artikel is 3.681 keer gelezen.

De blogpost met de meeste interactie is geschreven door Contributor Fred. De blogpost over de luxe safarireis in Afrika van Fred is 143 keer gedeeld op social media, waarbij Facebook het meest populaire social media kanaal is met 119 likes.

De meest actieve Contributor afgelopen jaar is Royan. Onder andere met zijn blogposts over Arnhem, Parijs en Nepal heeft hij veel Nederlandse reizigers weten te inspireren. In een tijdsbestek van 5 maanden heeft Royan maar liefst 15 blogposts gepubliceerd. Benieuwd naar zijn reisverhalen? Je kunt ze allemaal hier teruglezen.

Top Contributors Fred, Rebecca en Royan

Top Contributors Fred, Rebecca en Royan

Nu ook een platform voor reisjournalisten

Halverwege het jaar begon de samenwerking met fietsjournalist Bert Sitters en de Fiets & Wandelbeurs wat heeft geleid tot Fietsrondje.nl. Een onderdeel op Verkeersbureaus.info specifiek gericht op de 100.000 Nederlanders die recreatief fietsen. In 2015 gaan we meer samenwerkingen starten waarbij journalisten ons platform kunnen gebruiken met hun eigen domeinnaam om hun reisverhalen te publiceren, zonder een eigen website te hoeven onderhouden. Via een speciale nieuwsbrief ontvangen geïnteresseerde fietsers elke maand een nieuw Fietsrondje van de maand.
fietsrondje-banner-vk

De nieuwsbrief

Dagelijks lezen bijna 1.000 zakelijke ontvangers onze nieuwsbrief met het laatste nieuws over bestemmingen, hotels, huurauto’s en inspirerende blogposts van onze bloggers. Maandelijks versturen wij een nieuwsbrief naar onze consumenten om hen te inspireren over bestemmingen, in Nederland, Europa en “ver-weg”. Dat de nieuwsbrief goed gewaardeerd wordt blijkt uit de hoge openingsrate van 30.3%.
mailchimp-open-rate
Gemiddeld klikt 4,5% van de lezers door naar de artikelen en blogposts op de site. Vergeleken met de industriestandaard die Mailchimp hanteert is dat het dubbele.
mailchimp-ctr-rate

Onze grootste fan?

Onze grootste fan is general manager én oprichter van de grote club zelfstandige reisagenten Travel Counsellors en een gewaardeerd Contributor: Fred van Eijk. Fred reist heel wat af en deelt zijn ervaringen graag met de rest van de wereld. Bovendien verscheen hij in 2014 wekelijks op TV bij RTL 4 voor LXRYTV.
our-biggest-fan-fred-van-eijk

Social Media

Onze doelgroep is actief op social media dus zijn wij dat ook. Je vindt ons op de volgende netwerken:

Vooral het aantal volgers op Twitter en Pinterest is hard gegroeid dit jaar. Een zelfde trend zien we ook bij de Contributors. Mooie beelden werken goed voor vakantie inspiratie.

Social traffic zorgt voor 9% van het verkeer naar de site

Social traffic zorgt voor 9% van het verkeer naar de site


De grafiek toont ook het natuurlijke verloop met meer aandacht in de boekingsmaanden januari-maart en de zomerperiode.

Analyse van Twitter laat zien dat het @verkeersbureaus account 87.800 weergaven heeft gehad afgelopen maand. Dat betekent dat onze updates een groot bereik hebben.

Een groot Twitter bereik voor Verkeersbureaus

Een groot Twitter bereik

Top social updates 2014

Het meest bekeken filmpje afgelopen jaar is een sfeerimpressie van de Karelsbrug in Praag. Het filmpje is 3.799 keer bekeken.

De foto met de meeste likes op Instagram is genomen door Contributor Chantal van Yourfuturepostcard. Chantal nam de foto tijdens haar bezoek aan de kerstmarkt in Lille.

Ontdek de kerstmarkt in @lilletourism met blogpost van @futurepostcard. Link in bio #vklille #lille #xmas

Een foto die is geplaatst door Verkeersbureaus.info (@verkeersbureaus) op

De Tweet met de meeste impressies afgelopen jaar ging over het Oktoberfest in Duitsland. Maar liefst 5275 impressies op de Tweet voor de blogpost van Contributor Sheelagh.

Op Pinterest is de foto uit Berlijn 6x op andere Pinterest borden verschenen.

pinterest-top-foto-2014

Volle kracht vooruit in 2015

Onze doelstelling voor 2015 is om nog meer Nederlanders te bereiken en ze te verbinden met de bestemmingen van onze klanten. Onze nieuwe slogan is dan ook:

We connect travelers with destinations

We doen dat door onze samenwerking zoals we die hebben met de Telegraaf/Reiskrant uit te breiden met meer partners en door aansluiting te zoeken met meer bestemmingen. Zo organiseren wij samen met o.a. de Vakantiebeurs het Bloggers event op de Vakantiebeurs 2015. De redactie wordt vanaf maart uitgebreid waardoor we meer eigen content kunnen produceren en vaker interessante inzichten kunnen delen over onze bezoekers met onze klanten. In februari vind je ons team met een eigen stand op de Fiets & Wandel beurs.

 

Een succesvol en gezond 2015 toegewenst!

Patrick, publisher
Alexandra, destination marketeer
Esther, eindredactie

Het Verkeersbureaus.info team: Patrick & Alexandra

Patrick & Alexandra

Comments are closed.