7 Redenen om samen te werken met bloggers

Veel reisorganisaties weten dat wij nauw samen werken met bloggers en zijn benieuwd naar onze ervaringen. Meer dan 85 reis bloggers hebben zich aangemeld als Contributor voor Verkeersbureaus.info. Zij zorgen niet alleen voor inspirerende content op de bestemmingspagina’s maar ze gedragen zich ook als echte brand ambassador voor de relaties waar wij mee werken. We hebben de 7 reden op een rijtje gezet waarom wij met bloggers samenwerken

1. Met bloggers bereik je nieuwe doelgroepen

Volgens een onderzoek van TripAdvisor, uitgevoerd tijdens de ITB Berlijn 2014 blijkt dat 53% van de reizigers geen hotel meer boekt, zonder zich eerst op het internet georiënteerd te hebben. Bloggers interesseren zich voor specifiek thema’s als culinair, wijn, wellness, budget, backpacken etc. en zetten zich daardoor neer als specialist op dat gebied. Hierdoor nemen lezers hun advies en tips snel ter harte en boeken dezelfde of vergelijkbare reizen.

2. Bloggers vertellen verhalen en zijn serieuze auteurs

Ze zijn authentiek, vertellen een verhaal in woord, beeld en video. Ze brengen daarmee informatie en een gevoel over. Een potentiële klant krijgt een beeld bij de bestemming, hotel, attractie of huurauto. Top bloggers, die vaak ook (reis)journalist zijn, houden zich aan de beroepscode om een echt verhaal te vertellen en roemen de opdrachtgever in hun bericht.

3. Bloggers verspreiden jouw verhaal via meerdere kanalen

Ze zorgen voor content en jou verhaal wordt snel via meerdere kanalen verspreid. Naast het blog communiceren bloggers met hun lezers via nieuwsbrieven en social media. Steeds vaker worden artikelen van bloggers aangehaald op de gevestigde (offline) media. Tijdens speciale bloggers meet-ups ontmoeten bloggers elkaar, worden ervaringen uitgewisseld en wordt nieuwe inspiratie opgedaan. De kracht van bloggers ligt voor een groot stuk in het delen.

Een groep bloggers tijdens een event van Verkeersbureaus.info en Den Haag Marketing

Een groep Contributors tijdens een event van Verkeersbureaus.info en Den Haag Marketing

4. Bloggers produceren User Generated Content (tekst, foto’s en video)

Met bloggers zijn duidelijke afspraken te maken, om content die zij maken op een (pers)reis, te gebruiken voor de website van de opdrachtgever. We zien een duidelijke trend dat deze UGC (her)gebruikt wordt via social media, in nieuwsbrieven, in drukwerk en outdoor campagnes. Bovendien blijft de content altijd online en kan daar regelmatig opnieuw op worden ingehaakt.

5. Meetbaarheid is key

Zowel PR als Marketing bureaus werken met KPI’s en willen kunnen meten. Bloggers hebben vaak een mediakit met duidelijke cijfers die inzage geeft in hun doelgroep. Hiermee is vooraf aan te geven of een blogger aansluit bij thema en doelgroep. Door het open karakter van social media is het met en zonder tools mogelijk om te bewaken wat er kwantitatief gezegd en gedeeld wordt.

6. Goede relaties met bloggers helpen bij crisiscommunicatie

Snel handelen is key bij crisiscommunicatie. De boodschap kan via bloggers sneller dan welk medium of persbericht dan ook bij de doelgroep belanden. Juist omdat ze zich betrokken voelen, voelen ze zich verantwoordelijk voor een bestemming en delen graag actuele informatie.

7. Meer mogelijkheden om samen te werken met bloggers

Door bloggers gegenereerde content kan, in overleg met de blogger en tegen betaling, gebruikt worden op het eigen corporate blog. De eigen zichtbaarheid in Google en social media wordt hiermee ook positief beïnvloed. Een wisselwerking is belangrijk; een blogger is bereid om zijn/haar naam aan jou te verbinden, als daar iets tegenover staat. Hoewel bloggen nog relatief jong is, heeft het zich in het laatste jaar ontwikkeld als een vak. Gratis content bestaat niet als je daadwerkelijk een lange termijn relatie wilt aangaan.

Neem contact op voor de mogelijkheden die passen bij jouw doelgroep met Alexandra of Patrick.

contributors-rotterdam-cruise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *