bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus

Bezienswaardigheden in Thailand

Thailand zit vol verborgen schatten. Door de vele tempels, beelden, kunstwerken en marktjes zal je niet uitgekeken raken tijdens een vakantie in Thailand. Gelukkig zijn er genoeg gidsen die je wegwijs kunnen maken wanneer je in het oosten aangekomen bent. Wij hebben alvast een selectie gemaakt van bezienswaardigheden die je niet mag missen!

Wat Arun boeddhistische tempelcomplex

Het boeddhistische tempelcomplex Wat Arun, in Bangkok is vernoemd naar de god Aruna. Dit is de god van de Dageraad. De tempel ligt op de westelijke oever van de Chao Praya rivier. De toren van de tempel is versierd met ingelegde stukjes gekleurd porselein. Je kunt de rivier met de boot oversteken, dit kost rond de 30 baht. De boten gaan de hele dag door, er verschillende haventjes waar je op kunt stappen. Je kunt op de boot een kaartje kopen of in de haven.

Tempel Wat Arun. Foto: Elbrich Verschuren

De Tempel van de Liggende Boeddha

De Wat Pho is ook wel bekend als de Tempel van de Liggende Boeddha. Deze boeddhistische tempel is de grootste en oudste in Bangkok. De liggende Boeddha is versierd met bladgoud en parelmoer. De boeddha ligt naast het Grand Palace. Binnenkort lees je hier ervaringen van anderen tijdens een bezoek aan de Wat Pho.

De leukste hotspots in Bangkok in een Insider Travel Guide

Download hem hier gratis. Alleen vandaag ontvang je de Bangkok reisgids gratis in je e-mail.

 

 

Het Koninklijke paleis van Bangkok

Het Grand Palace is het Koninklijke Paleis van Bangkok. Het paleis is in 1782 gebouwd en was 150 jaar lang het huis van Thaise koningen. Wanneer je een bezoek brengt aan het Grand Palace, let er dan op dat je bedekkende kleding aandoet of meeneemt. Er is ook mogelijkheid om ter plaatse bedekkende kleding te huren, maar deze zijn vaak op. De tempel sluit einde middag rond 15.00 uur, dus zorg dat je op tijd bent als je dit indrukwekkende paleis wilt bezichtigen.

Grand Palace ©Elbrich Verschuren

China Town

Een bezienswaardigheid op zich is China Town. Deze wijk in Bangkok is een waar doolhof. Verdwaal in de kleine straatjes en waan je in een mini-China. Overal waar je kijkt zijn kraampjes, winkeltjes en eettentjes. Ook leuk: In deze wijk is, de naam zegt het al, alles in het Chinees. Er zijn dus ook Chinese tempels die je kunt bezoeken.

China Town ©Elbrich Verschuren

Weekend Market

De Weekend Market is een fenomeen in Bangkok. Deze markt, die alleen in het weekend staat, heeft echt alles wat je kan bedenken. Je kan hier jouw souvenirs voor thuis kopen, naar Thaise straatmuzikanten luisteren en er worden je de meest exotische, maar mysterieuze culinaire hoogstandjes aangeboden. Je kan deze markt bereiken via Bangkoks nieuwste aanwinst, de Sky Train. Deze luchttrein brengt je vanuit verschillende opstapplaatsen naar de Weekend Market. Je kan bij een opstapplaats naar keuze een treinkaartje kopen en voor de Weekend Market stap je  uit bij halte Mo Chit.

Ayutthaya

Ayutthaya was de hoofdstad van het Thaise rijk totdat het in 1767 verwoest werd door de Birmezen. Nu zijn er enkel nog ruïnes over van de ooit zo imposante stad. Het is het leukst en handigst om Ayutthaya per fiets te verkennen. Ayutthaya is als dagtrip vanuit Bangkok te bezoeken (ong. 1,5 uur rijden) per auto of lokale bus (elke 20 minuten vanaf het Moh Chit Busstation). Heb je veel tijd? Dan kan je zelfs per boot naar Ayutthaya.

Ayutthaya. ©Manouk.

Ayutthaya

Koh Phangan

Koh Phangan staat bekend om de ‘fullmoon feesten’. Echter, het eiland biedt veel meer. Het heeft goede accommodatiemogelijkheden, prachtige witte zandstranden en mooie duik- en snorkel plekken. Koh Phangan ligt tussen Koh Toa en Koh Samui in, twee andere populaire Thaise eilanden. Rondom de fullmoonfeesten zijn de accommodaties op Koh Phangan ver van tevoren volgeboekt. Denk hier aan bij je reisplanning. Een aanrader om te overnachten op Koh Phangan is Palita Lodge.

Kanchanaburi

Kanchanaburi ligt op zo’n 2-3 uur rijden vanaf Bangkok en is o.a. bekend om ‘De Brug over de Rivier Kwai’ en de ‘Dodenspoorlijn’. Tijdens de 2e wereldoorlog hebben honderdduizenden krijgsgevangen gewerkt aan deze constructies, waarbij veel gevangenen door de erbarmelijke omstandigheden om het leven zijn gekomen. Het is een aanrader om één van de musea te bezoeken (bijv. het JEATH war museum) en de oorlogsbegraafplaats. Verder is Kanchanaburi een goede uitvalsbasis voor ‘drijvende diners’ op de rivier, raften, olifantrijden en een bezoek aan de mooie Erawan watervallen.

Jungletocht in Chiang Mai

Chiang Mai, gelegen in noordelijk Thailand is een heerlijke stad met o.a. tempels, goede kookscholen en nachtmarkten. Het is ook een goede plek om je jungletocht te regelen. Je kunt kiezen voor 1 of meerdere daagse voettochten waarbij je slaapt in kleine Thaise bergstamdorpjes. Tijdens de jungletochten leg je vaak ook een deel per olifant of per bamboevlot af. Een heel avontuur! Informeer voor vertrek goed naar de zwaarte van de tocht, wat er in de prijs inbegrepen zit en wat je mee moet brengen.