sport-icoon-verkeersbureaus

Sport en vrije tijd in Thailand

Thailand biedt goede mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Er is voor ieder wat wils! Van golfen bij sjieke country clubs tot avontuurlijke trekkings in de Thaise jungle. In Bangkok is het leuk om een fietstocht te maken of om een thaibokswedstrijd bij te wonen.

Waaier verkoper tijdens de thaibokswedstrijd.

Waaier verkoper tijdens de thaibokswedstrijd.

In het noorden van Thailand kan je een rit op een olifant maken, raften, kano-en, klimmen of een avontuurlijke trekking door de jungle maken. Bij de kust en eilanden komen watersportliefhebbers aan hun trekken. Thailand biedt een van de beste duikplekken ter wereld. Verder kan je er kitesurfen, windsurfen en zeilen. Tegenwoordig kan je zelfs ziplinen over het eiland! Voor meer ontspanning raden wij je aan om een traditionele Thaise massage te nemen. Dit kan overal in Thailand en kost zo’n 5 euro. Na een Thaise massage voel je je al herboren!

Nachtleven in Thailand

Happy Hour is het eigenlijk altijd in Thailand. In grote steden is er een groot aanbod van zogenaamde Music clubs met allerlei soorten live muziek, van jazz tot reggae. Wanneer je de avond graag rustig met een borreltje begint, kun je ook goed terecht in de bar van jouw hotel, waar vaak ook een pianist of bandje aanwezig is. Hier moet je tijdens jouw bezoek aan Thailand in ieder geval zijn geweest:

Eilanden van Thailand

Op de zuidelijke eilanden van Thailand moet je zijn geweest als je van live muziek houdt. In de vele cafeetjes staat altijd wel een bandje te spelen. Vaak zijn dit reggae muzikanten die je elk nummer naar keuze kunt vragen om te spelen.

Khao San Road

Deze bekende backpacker straat in Bangkok is zeker het bezoeken waard, ook voor niet-backpackers. Deze straat heeft de leukste bars, clubs en cafés en heeft in elk genre wel een uitgaansgelegenheid. Ook kun je hier terecht voor de minst prijzige massages van Bangkok. Loop langs alle marktjes die overdag in deze straat staan en bezoek ’s avonds een van de vele bars. Tip: Ga eens langs Dokter Fish en krijg een pedicure van honderden minuscule visjes.

Siam

Een dagje niks te doen in Bangkok? Ga dan naar de wijk Siam in Bangkok. Deze wijk heeft een ontzettend mooie Night Market (Avondmarkt), waar je de mooiste souvenirs kunt kopen. Let op, je moet wel even oefenen met afdingen van tevoren!

Lebua skybar

De Skybar Lebua is de hoogste skybar van Bangkok en een absolute aanrader! Het is de beste plek om ‘s avonds een cocktail te drinken onder het genot van een magnifiek uitzicht. De skybar heeft een strikte dresscode dus hou hier rekening mee.

Sukhumvit

Sukhumvit is een gebied in Bangkok met uitstekende winkels en restaurants, maar ook met hippe uitgaansgelegenheden. Je vindt hier alles. Van biertuinen tot wijncafe’s en van trendy clubs (bijv. Q-bar) tot go-go bars. Sukhumvit is erg populair bij toeristen.

Royal Club Avenue

Voor een niet-toeristische Thaise uitgaanservaring is Royal Club Avenue (RCA) een goede optie. RCA wordt met name bezocht door Thai en expats. Het bestaat uit een rij nachtclubs die tezamen 7 dagen per week open zijn voor goede feesten met internationale dj’s en live concerten. Vraag de taxichauffeur je naar RCA te brengen en hij weet genoeg. De bekendste clubs op RCA zijn ‘Route 66’ en ‘Slim & Flix’

De leukste hotspots in Bangkok in een Insider Travel Guide

Download hem hier gratis. Alleen vandaag ontvang je de Bangkok reisgids gratis in je e-mail.